maanantai 29. maaliskuuta 2010

Leipäkone

Olen pitänyt leipäkonetta turhakkeena, mutta sen jälkeen kun äitini hankki sellaisen, minunkin kiinnostus heräsi. Ja nyt vihdoin olen päässy testaamaan omaa konetta. Ensimmäinen kone oli jo meille tulleessaan rikki ja kesti melkoisen kauan ennen kuin sain uuden tilalle.

Mutta nyt on tehty ensimmäinen testileipä ja yksi pizzapohja koneella. Kolmas on juuri tällä hetkellä tulossa. Mukavaa ja kätevää. Tosin pizzapohjan valmistuminen kesti 1,5 tuntia, mikä on melko pitkään. Ensi kerralla tiedän, että taikina pitää laittaa tulemaan ajoissa.

Uskon, että minun tulee käytettyä tuota konetta. Kunhan vain pitää aina aineksia kaapissa, on kätevää, että voi laittaa leivän tulemaan milloin tahansa. Haluan kokeilla myös pullataikina-ominaisuutta. 9-kuukautisen vauvan kanssa, joka tutustuu joka paikkaan ja ylettyy ihmeen korkealle, on kätevää, jos voi laittaa taikina raaka-aineet pömpeliin ja sitten saa valmiin taikina työstettäväksi.

Koneessa on myös hilloamis-ominaisuus. Täytyy odotella alkukesän raparpereja ennen kuin pääsen testaamaan tuota ominaisuutta.

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Muffineja (ei kuppikakkuja)

Olen törmännyt muutamassa lehdessä kuppikakkujen ohjeeseen. Se kuulostaa typerältä käännökseltä ja hieman googlailtuani, niin huomasin, että kuppikakkujen ohjeita löytyy netistä. Välillä käytetään muffineja ja kuppikakkuja sekaisin ja joku oli sitä mieltä, että niillä on ero.

No, vaikka minä kuorruttaisinkin muffininit, niin pysykööt ne muffineina. Cupcakesit ovat kyllä muodissa, joten ehkä tuo kuppikakku tulee sitten sieltä. Onko tylsempää tehkä muffineja kun kuppikakkuja?

Tein muffinit Valion ohjeella Parasta pääsiäispöytään -vihkosta Cupcaket (kuppikakut) ja toisen satsin Myllyn Paras -sivuilta Mustikkamuffinit. Kuorrutin molemmat leivonnaiset cupcakes-ohjeen kuorrutteella eli Valion maustettua rahkaa ja tomusokeria.


Ylemmässä kuvassa ei näy pääsiäisteemaiset muffinivuoat. Ne eivät valmiissa leivonnaisessa juurikaan tule esille, jos leivonnainen on rasvainen tai tumma. Käytin silikonivuokia apuna sopivan muodon aikaansaamiseksi. Yleensä minun tekemäni muffinit leviävät, kun ne laittaa vuokaan. Usein pitää laittaa kaksi paperivuokaa päällekkäin tai muuten taikina valuu. Silikonivuokien avulla muffinit saivat kauniimman muodon. Laitoin paperivuoan silikonivuoan sisälle ja leivonnaisesta tuli ryhdikkäämpi.

tiistai 23. maaliskuuta 2010

Unikaveri

Lisäilen tänne myös joitakin aikaisemmin tehtyjä juttuja.

Kiltti kissa on tehty Zoë Halsteadin kirjan Neulo ja huovuta leluja ohjeella, kun odotin esikoistani (ja ainokaistani). Tein kissan Novitan Aino-langasta enkä kirjassa suositellusta. Nykyään se toimii unikaverina. Vauva on vielä niin pieni, että äiti saa valita petikaverit ;). 



Helmikoruja olen askarrellut itsekseni sekä Siperian Marttojen kanssa. Koruissa on perushelmiä ja hahtuvalangasta tehtyjä palloja, jotka olen huovuttanut pesukoneessa. Tällä hetkellä tuo pienin perheenjäsenemme tekee helmiaskartelusta hieman haastavaa. Helmiä olisi vaikka minkälaisia, jos vain joskus saisi rauhallisen ajan ja paikan näpertelyyn.

Retroa lihamureketta

Jokapäiväinen ruoanlaitto vaatii mielikuvitusta. Olen yrittänyt kokeilla uusia ruokaohjeita ainakin kerran viikossa, ettei tulisi aina syötyä samoja.

Uusimmassa Yhteishyvässä oli retron lihamurekkeen ohje. Lihamureke, jonka sisälle laitetaan keitettyä kananmunaa. Se oli minusta hauska idea. Tuli mieleen 1970-luvun ruokaohjekortit, joita olen saanut laatikollisen kummitädiltäni. Pitäisi tutustua niidenkin korttien antiin tarkemmin.

Pitäisikö luoda retroruokapäivä meidän perheelle?

sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Rachelin juustositruunapiiras

Mulla on ollut jemmassa 90-luvulta asti lehtileike, jossa on Sydän karrella -leffan juustositruunapiiraan ohje. Elokuva kertoo Rachelin (Meryl Streep) ja Markin (Jack Nicholson) avioliiton vaiheista ja leffassahan tuo piirakka päätyy Markin naamaan. 

Mutta herkullisen näköinen se joka tapauksessa on. Ja nyt kun olen vihdoin tehnyt sen, niin voin sanoa, että myös hyvältä maistuu.

Elokuva perustuu Nora Ephronin samannimiseen romaaniin, jonka sivuilla tuo ohje ilmeisesti on. En ole kirjaa lukenut, vaikka se kyllä löytyy kirjahyllystä ja on lukemattomien listalla.




 Rachelin juustositruunapiiras
Pohja:
100g voita tai margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1/2 sitruunaan raastettu kuori
2 rkl vettä tai maitoa
Täyte:
 300g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
3/4 dl sitruunamehua
1 tl vanilliinisokeria
3 rkl maissijauhoja
3 keltuaista
1 muna
2 dl kuohukermaa
Kuorrutus: 
 3 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi rasva ja kuivat aineet keskenään muruiksi. Lisää neste, sekoita tasaiseksi ja anna levätä hetki jääkaapissa.

Vatkaa tuorejuusto ja sokerit. Lisää sitrusmehu ja maissijauhot, sekoita. Lisää keltuaisiet, muna ja kerma vähitellen koko ajan sekoittaen.

Kauli pohjataikina ja laita piirasvuokaan. Kaada täyte vuokaan ja paista 180 asteessa noin 50 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä.

Vatkaa valkuaisia ja sokeria, kunnes seos kiinteytyy. Levitä kuorrute piiraan pinnalle vasta tarjolle tuotaessa.

Blogi perustettu

Nyt mulla on blogi. Päivitän tänne jotakin, kunhan vaan ehdin. Jännää.

Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...