tiistai 27. syyskuuta 2011

Rocky Road Fudge

Tuntuu, etten ole julkaissut mitään ikuisuuksiin, vaikka edellisen postaus on päivätty viikko sitten. Salaiselta leivontaystävältäni saadut suklaat ovat Kööpenhaminassa ja minä Helsingissä. Tein kuitenkin syyskuun paketista saamastani Suklaakirjasta fudgea. Sen verran tuhtia tavaraa tämä on, että laitan varoituksen. Suosittelen tätä vain todellisille überherkkusuille!

Rocky Road Fudge

200 g Fazer tummaasuklaata
1 prk kondensoitua maitoa
2 rkl voita
5 dl + 1 dl suolattuja maapähkinöitä
3 dl + 1 dl pieniä vaahtokarkkeja

Sulata voi ja suklaa mikrossa, jonka jälkeen sekoita joukkoon maitotiiviste. Lisää seokseen maapähkinät ja vaahtokarkit. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Käytä loput pähkinät ja vaahtokarkit koristeluun.


Syyskuun neulontapaketti

Hain postista tämän kuun paketin salaiselta neuleystävältäni. Kurkistin pakettiin jo ostarin aulassa - herkullisia värejä!

Terveiset pariltani tulivat kivan tipukortin avustuksella. Sain kolme kerää Dropsin Safran lankaa, jotta voin jatkaa herkkujen neulomista/virkkaamista sekä pieniä helmiä koristeiksi. Ihanat värit leivonnaisiin ja ennen joulupukin tuloa minun pitäisikin tehdä iso kasa leikkiherkkuja!

Lisäksi sain kaksi suklaapatukkaa, lautasliinoja ja sydänkoristeita oikeisiin leivonnaisiin. Laurille tuli karkkiaski, mutta hän ei ole vielä päässyt namien makuun, joten voi voi, äidin täytyy syödä ne. 

En ole aikaisemmin Dropsin lankoja kokeillut. Kiitos paljon SNY! Ihana paketti =). 


tiistai 20. syyskuuta 2011

Kantokoppa pienelle nukelle

Esikoiseni sai reissuun mukaan pienen poikanuken, sillä Baby Born nukkea emme olisi saaneet enää mahdutettua matkalaukkuihimme. Vauvanuken hoitoinnostus vaihtelee päivittäin, mutta aika usein vauvanukelle tehdään samoja juttuja kuin mitä vanhemmat siskolle.

Lauri rakastaa kasseja, pusseja ja laukkuja. Siskon rintarepusta puhutaan usein ja välillä nukke pääsee paidan sisälle "rintareppuun". Rintarepun tekeminen nukelle on mietintämyssyssä. Se vaatisi kaavat ja ompelukoneen käyttöä. Nyt päätin tehdä pedin pienelle nukelle, jolle esikoiseni on antanut saman nimen kuin mitä hänen isällään on.

Pohja on tehty 2x2 isoäidinneliöstä. Pohjan kovikkeena on pahvia. Tein ensin pohjan ja virkkasin sen ympärille reunat. Yksi isoäidinneliö on kiinnitetty reunoihin kiinni. Kahvoiksi virkkasin pari putkea. Tein kopasta tarkoitukselle löysän, että 2-vuotias saa nuken helposti sisälle.

Viime päivien teema on ollut matkustaa vauvanuken kanssa eri paikkoihin. Poikani sisäpyörä on välillä pyörä ja välillä juna. Kantokoppa ja vauva otetaan mukaan. Samoin on tärkeää pakata mukaan vauvalle tuttipullo, ruokaa ja lelu. Sitten vaan reissuun!


sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Nougat cupcakes

Taas meni käännöshommiksi, sain kaupasta Odensen reseptivihkosen, josta ohje löytyi. Nougat toimii todella hyvin muffinien kuorrutteena. Leivonnaisista tuli hyviä, vaikka nämä olivatkin uunissa muutaman minuutin liian pitkään.

Mietin, että nougatia ei taida saada suomalaisista ruokakaupoista. Jotakin nougatsuklaapatukkaa taitaa olla markkinoilla, mutta tällaisessa leivontaan tarkoitetussa muodossa ei taida olla saatavilla. Vai tietääkö joku, mistä löytyisi?


Nougat cupcakes, 12 kpl

50 g voita
150 g sokeria
125 g ODENSE Blød Nougat
2 munaa
125 ml maitoa
125 g vehnäjauhoa
1 ½ tl leivinjauhetta

Nougakuorrute
200 g tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
75 g ODENSE Blød Nougat
50 g pehmeää voita
n. 2 rkl maitoa

Vatkaa voi, sokeri ja nougat keskenään. Vatkaa joukkoon munat yksitellen ja sen jälkeen maito. Sekoita joukkoon vielä kuivat aineet ja jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuorrutus: Sekoita tomusokeri, kaakao, nougat ja huoneenlämpöinen voi keskenään. Vatkaa seosta ja lisää joukkoon maito lusikallinen kerrallaan. Vatkaa kuorrutusta ainakin 5 minuuttia, niin siitä tulee kuohkeaa.

Koristele muffinit nougatkuorrutuksella.

perjantai 16. syyskuuta 2011

Syyskuun salainen leivontapaketti!

Olipas todella kiva yllätys saada syyskuun paketti tänne asti toimitettuna! Tosin paketin perään piti käydä kyselemässä, oli jumittunut respaan, kun ei mahtunut postilaatikosta sisälle. En tiedä milloin laatikko olisi minulle toimitettu, jos en olisi mennyt tiedustelemaan asiaa. 

Paketti sisälsi:
*De. Oetker Kaakaoruusut ja lehdet - ihanat kakunkoristeet
* Suklaapallerot -kortin - Suklaapalleroita on tullut tehtyä aikaisemminkin, postauskin löytyy viime keväältä!
* Dammenberg sokeriton maitosuklaanappi
*Victorian tummasuklaa (60 %)
* Van Houtenin kaakaojauhetta
* Fazerin maitosuklaata ja paahdettuja suolaisia cashewpähkinöitä - suklaalevy - en ole tällaista (ihme kyllä) vielä maistanutkaan!
* Suklaaunelman ohje
* Suklaakirja, jota luonnehditaan korvaamattomaksi kumppaniksi suklaan ystävälle. Todella herkullisia kuvia ja ohjeita. Juuri sellainen kirja, mitä tulee selailtua iltaisin, kun yrittää päättää, mitä ohjetta kokeilisi.

Paketin sisältö oli aivan mahtava ja herkullinen, kiitos todella paljon, salainen leivontaystäväni! WAU! Syyskuun teemana on "tunnelmaa syysillassa".  Suklaa todellakin tuo tunnelmaa syysiltaan. Jos ilma on kamala ja fiilis ankea sen vuoksi, on mukavaa vetää villasukat jalkaan ja käpertyä sohvannurkkaan mussuttamaan suklaata ;).

Todellakin, rakastan kirjoja ja suklaata. Tätä kirjaa minulta ei löydy. Muutama suklaakirja on, mutta tämä on herkullisempi opus kuin ne aikaisemmat! Näin nopeasti katsottuna vaikuttaa sisältävän laajan leivonnaisten kirjon, tyyliin että kaikesta mahdollisesta voi tehdä suklaaversion. Kirjassa on juttua myös suklaan temperoinnista, jonka muistaakseni mainitsin ilmoittautumislomakkeessani. Siihen aion kyllä vielä joskus perehtyä.

Yritän parhaani mukaan käyttää suklaat leipomiseen. Ehkäpä tuo Fazer tulee kuitenkin heti käyttöön. On sellainen runsaudenpula suklaaohjeissa, etten osaa vielä sanoa, mitä ohjetta kokeilisin ensimmäiseksi. Huomenna on tulossa sukulaisia kyläilemään viikonlopuksi, joten voi olla, että leipomiset jäävät ensi viikkoon. Tosin tässä olisi aineksia suklaiseen teemakuukauteen.


torstai 15. syyskuuta 2011

Nopeat mangojuustokakut

Jamie Oliver teki 30 minuutin ateriat -ohjelmassaan vadelmajuustokakkua. Tein Jamien ohjeen pohjalta mangojuustokakkua. Ostin pitkästä aikaa tuoretta mangoa, (2 kpl) vaikka yksi hedelmä maksoi noin 3 euroa.  Ensimmäinen mango meni mangolassiin ja toisesta tuli tämä jälkiruoka.

Jamie käytti itse saksanpähkinärouhetta ja kekseinä "gingernut biscuits". Käytin itse omista kaapeista löytyneita vastaavia aineksi eli pecanpähkinöitä ja voikeksien nimeä kantavia keksejä. Lisäksi Jamie laittoi sekaan sitruunankuorta, mutta minä tyydyin vain pusertamaan joukkoon yhden sitruunan mehun.

50 g voita
50 g pecanpähkinärouhetta
8 voikeksiä
1 sitruunanmehu
4 tl lemon curdia
1 lemon
1 mango
250 g  mascarponejuusto (tai maustamatonta tuorejuustoa tai crème fraichea)
1 tl vaniljasokeria
loraus maitoa
1 rkl tomusokeria
tummaa suklaata raastettuna

Laita 4 tarjoiluastiaa pakastimeen. Sulata voi paistinpannulla. Murskaa pähkinät ja keksit. Kun voi on sulanut, sammuta hellan levy ja sekoita joukkoon pähkinät, keksit ja sitruunankuori. Taputtele seos tarjoiluastioiden pohjalle. Laita 1 runsas teelusikallinen lemon curdia jokaiseen tarjoilumaljaan sekä mangonpalat. Sekoita marscapone, vaniljasokeri ja maito keskenään. Lisää tomusokeri ja toinen loraus maitoa. Sekoita hyvin ja jaa annosmaljoihin. Koristele tummalla suklaalla.

Ohje löytyi Jamie Oliverin keskusteluforumilta sekä 30 minuutin aterioista.

tiistai 13. syyskuuta 2011

Vauvanruokaa


Uusi harrastukseni on hedelmien ja kasvisten kuoriminen, paloittelu, keittäminen ja soseuttaminen. Olen alkanut kokkailla vauvansoseita itse. Tanskassa on tarjolla melko niukka valikoima valmiita vauvansoseita. Kaikki soseet ovat luomua ja melko kalliita. Yksi purkki maksaa noin 2 euroa. Samalla hinnalla saan täällä esimerkiksi kaksi kiloa omenoita tai 4 kiloa porkkanaa (ei luomua).

Minun piti tarkistaa, mitä suositukset sanovat eri ruoka-aineista. Olin ostanut munakoisoa ja punaisia linssejä enkä ollut varma, minkä ikäisenä niiden käyttö suositellaan aloitettavaksi. Munakoiso sopii ensiruoaksikin. Linssejä kehoitettiin välttämään mahdollisten ilmavaivojen vuoksi, mutta kasvissyöjävauvat voivat aloittaa linssien nauttimisen 7-kuukautisina eli nekin ovat sallittuja, kunhan vauvan maha sen kestää.

Valmistus on yksinkertaista. Laitan kaikki ainekset kattilaan kiehumaan. Laitan valmiit soseet vauvanruokapurkeissa pakastimeen. Kerran pakastettuja marjoja en kuitenkaan enää pakasta uudelleen soseena. Lisään pakastemarjat esim. omenakattilaan keittämisen loppuvaiheessa, niin mahdolliset pöpöt kuolevat. Olen tehnyt seuraavanlaisia sekoituksia:


perunaa, porkkanaa ja naudanjauhelihaa
paprikaa, perunaa, porkkanaa ja kanaa
myskikurpitsaa, perunaa ja porkkanaa
munakoisoa, paprika, peruna, punaiset linssejä
kukkakaalia, tomaattia, lohta ja bulguria
paprikaa, punaisia linssejä ja porkkanaa
porkkanaa, paprikaa, punaisia linssejä ja kanaa
omenaa ja pakastemarjoja
päärynää ja  nektariinia

Ystävältäni Niinamilta olen oppinut, että tavalliset kaurahiutaleet voi hienontaa sauvasekoittimella, jolloin vauvakin voi käyttää niitä. Tämä ei tullut mieleeni esikoisen kohdalla vaan ostin pitkään kalliita valmispuuroja. Nykyään minulla on hienonnetut kaurahiutaleet omassa purkissaan valmiina. Puuro on alkanut maistua myös isoveljelle. Joskus sisaruskateus toimii hyvää suuntaan.

Haluan vielä kiittä SLY:täni kortista! Isovanhempien lisäksi emme olekaan saaneet muilta postia. Postilaatikon tarkistus on yksi meidän arkirutiineista. Laurille kortit ovat todella tärkeitä. Korttien kanssa mennään nukkumaan ja niitä pidetään kädessä kauan ja hartaasti. Korttien tekstin saan yleensä lukea noin 20 kertaa. Välillä olen lavastanut Laurille postia. Viimeksi hän sai Rasmus Nallelta kortin, jossa Rasmus kehoitti tottelemaan vanhempia ja olemaan kiltti siskolle.

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Chiasiemensämpylät

Ilokseni löysin chiasiemeniä lähellä olevasta supermarketista. Suomessa ostin chiasiemenet terveyskaupasta, en muista nähneeni perusruokakaupoissa, mutta toisaalta en ole tainnut edes etsiä. Täällä Tanskassa luomuilu on niin suosittua, että ehkä myös näille siemenille on enemmän kysyntää. Olivatpa jopa tarjouksessa heti sen jälkeen, kun olin ostanut yhden purkillisen itselleni.

Chiasiemenpakkauksen (Original Chia) kyljessä oli leivän ohje, jota päätin kokeilla. Ohje on tanskaksi, mutta selvisin ohjeen kääntämisestä lukioruotsin avulla. Ohjeesta tulee kaksi vuokaleipää tai noin 20 pientä sämpylää.

6 dl maitoa
2 dl creme fraichea 9 % tai jugurttia
2 tl suolaa
1 rkl hunajaa tai fariinisokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 dl chiasiemenia (n. 110 g.)
200 g grahamjauhoja
500 g vehnäjauhoja

Laita chiasiemenet turpoamaan 3 desilitraan maitoa. Lämmitä jäljelle jäänyt 3 dl maitoa ja lisää siihen hiiva. Seuraavaksi lisää suola, hunaja, kaurahiutaleet, jugurtti ja chiasiemenmaitoseos.  Lisää grahamjauhot ja sitten vehnäjauhot vähän kerrallaan. Älä vaivaa taikinaa vaan sekoita aineet yhteen puuromaiseksi massaksi.

Leivo taikina sämpylöiksi ja laita pelti kylmään uuniin. Paista 185 asteessa noin 30 minuuttia.


torstai 8. syyskuuta 2011

Välipalapatukat

Olen harkinnut omien välipalapatukoiden tekemistä jo kauan, mutta tähän asti olen tyytynyt kaupan versioihin. Useinkaan ne eivät ole kovin hyviä. Tuntuu kuitenkin, että joka päivä on tarvetta pienelle hätäiselle välipalalle.

Lähikaupan valikoimat olivat taas kerran rajalliset, joten ostin "student mix" ja "salad mix" pähkinä- ja hedelmäsekoitukset, joten en osaa tarkalleen määritellä, paljonko eri ainesosia taikinaan tuli. Lisäksi ostin kuivattuja papaijanpaloja. Huomasin kotona, että ne ovat sokeroituja, joten ihan ei mennyt nappiin tämä valinta

Patukoista tuli todella pähkinä- ja hedelmäpitoisia. Seuraavalla kerralla lisään kaurahiutaleiden määrää. Aluksi taikinasta tuli mielestäni melko kuivan oloista, joten lisäsin hieman mehua. Omenamehun määrää kannattaa siis säädellä sen mukaan, miltä taikina näyttää eli saako siitä paineltua tiiviin levyn pellille.

Patukat on pakattu kätevästi pieniin muovipusseihin, valmiina kassin pohjalle pyörimään!

350-400 g kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä
(papaijaa, rusinoita, auringonkukansiemeniä, erilaisia pähkinöitä)
n. 1 dl kaurahiutaleita
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
vajaa desi omenamehua
0,65 dl juoksevaa hunajaa

Tee pähkinöistä ja rusinoista karkeaa rouhetta yleiskoneen avulla. Sekoita joukkoon loput aineet. Kaada seos pellille ja painele tiivis levy. Paista 190 asteessa noin 20 minuuttia. Anna levyn jäähtyä ja viipaloi sitten patukoiksi.

Ohje on mukaeltu Gino D'acampon kirjasta Italian dieetti, Ginon aamiaispatukat.

maanantai 5. syyskuuta 2011

Myskikurpitsamuffinit Jamie Oliverin tapaan


Ensimmäinen butternut squash meni ruoanlaittoon ja toinen nyt leivontaan. En ole seurannut kokkausohjelmia kovinkaan paljoa, mutta Jamieta aloin fanittaa noin vuosi sitten. Kokin jouluohjelman hurmasi minut täysin, kokeilin itsekin Perfect Mince Pies -ohjetta.

Miehen maailmanparannusmissio ja luomuintoilu on ihailtavaa, voisihan sen kaiken julkisuuden hyödyntää turhemmallakin tavalla. Tilasin Jamien ruokalehden kotiin. Hypistelin viime vuonna lehden joulunumeroa Kööpenhaminan lentokentällä, mutta en raskinut sijoittaa 15 euroa yhteen irtonumeroon! Vuositilaus kotiinkannettuna tuli ihan kohtuuhintaiseksi.

Olen seuraannut ruokavallankumouksen brittiläistä ja usalaista versiota. Tällä hetkellä Maikkarilta tulevat 30 minuutin ateriat kiinnostavat minua. Ohjeet ovat herkullisia, niissä käytetään paljon tuoreita yrttejä ja erilaisia makuja. Mikäli haluaisin tehdä arkiruokaa Jamien tapaan, pitäisi hommata yrttitarha. Jamien 30 minuutin ateriat -kirjan voisin jopa ostaa, jos näkemieni jaksojen ohjeet löytyvät sieltä kätevästi suomennettuina.

Muffineista tuli herkullisia, tumma sokeri ja kaneli teki mausta hieman jouluisan tai porkkanakakkumaisen. Tein erilaisen kuorrutteen kuin mitä alkuperäisessä ohjeessa. Jamien kuorrutteen ohjeen löytää alla olevasta linkistä. Muffinien ohje suomennettuna menee suunnilleen näin:


Myskikurpitsamuffinit
 12 isoa muffinia

 400g, myskikurpitsaa, valmiiksi paloiteltuna ilman siemeniä
350  g  fariinisokeria
merisuolaa
300 g vehnäjauhoja
2 kukkurallista tl leivinjauhetta
kourallinen saksanpähkinöitä
1 tl kanelia
175ml oliiviöljyä

Soseuta kurpitsa. Lisää joukkoon sokeri ja kananmunat. Sekoita joukkoon vielä kuivat aineet, pähkinät sekä öljy. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 180 asteessa 20-25 minuuttia.

Kuorrute:
n. 50 g (suolatonta) voita
n. 150 g tuorejuustoa
1/2 limen mehu
n. 1 dl tomusokeria

Vatkaa kuorrutteen ainekset keskenään ja pursota muffinien päälle.

Jamie Oliver's Buttenut squash muffins with a frosty top recipe. 
Ohje löytyy myös kirjasta Jamien kotona.

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Kanaa ja paahdettua myskikurpitsaa

Irman ulkopuolella mainostettiin butternut squashia, kaksi kappaletta 35 kruunulla. Pakkohan sitä oli ostaa, varsinkin kun muistelin, että Niinam on kokeillut sitä kasvisruokakurssilla (täällä).

Tein kanaa ja myskikurpitsaa uunissa, alkuperäinen kurpitsaohje on täältä. Omassa keitoksessani jäi useampi mauste pois, kun niitä ei nyt vaan tullut hankittua.Tulisempaa versiota kaipaavan kannatta kurkata alkuperäinen ohje.

Hyvää oli, vaikka kuva ei olekaan imarteleva.

1 myskikurpitsa kuorittuna, siemenet poistettuna ja kuutioiksi leikattuna
1 tölkki kikherneitä valutettuna
n. 200 g fetajuustoa kuutiona
3 rkl Kikkoman-soijakastiketta
1 rkl tummaa sokeria
1 rkl oliiviöljyä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kurpitsat paistoastiaan. Kaada joukkoon oliiviöljy ja paahda uunissa noin 10 minuutin ajan. Tällä välin sekoita yhteen kaikki loput ainekset ja lisää kurpitsa-astiaan. Laita vuoka takaisin uuniin vielä noin 20 minuutiksi, kunnes kurpitsa on pehmeää.

Laitoin kasvislisukkeen lisäksi uuniin neljä kananrintaleikettä, jotka maustin salsakastikkeella ja juustoraasteella. Ne valmistuvat kätevästi samalla. Pidin ruoasta, koska se toi päivällispöytään jotakin uutta eli vaihtelua vanhoihin ja tuttuihin makuihin.

perjantai 2. syyskuuta 2011

Paistetut nektariinit ja marjoja

Parasta tässä jälkiruoassa oli se, että uunissa käyneitä nektariineja ja marjoja sai nauttia myös meidän vauva, soseutettuna tietenkin.

6 kypsää nektariinia
n. 200 g marjoja (pakaste)
1,5 dl appelsiinimehua (vastapuristettua)
Kastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
loraus appelsiinimehua

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Puolita nektariinit ja poista kivet. Laita puolikkaat uunivuokaan leikattu puoli ylöspäin. Sekoita marjat ja appelsiinimehu keskenään. Täytä nektariininpuolikkaat marjoilla ja kaada päälle appelsiinimehu. Paista uunin keskitasaolla 8 minuuttia. 

Kastike: Notkista jogurtti lorauksella appelsiinimehua. 
Tarjoile nektariinit jogurttikastikkeen kanssa.

Nektariinit odottavat uuniin pääsyä.

Tässä blogissa:

Askartelu (66) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (9) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (64) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (15) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (10) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...