torstai 28. kesäkuuta 2012

Frederiksberg on keskellä Kööpenhaminaa

Frederiksberg on pieni kaupunki Kööpenhaminan keskellä. Se on muutaman metropysäkin tai parin kilometrin kävely/pyöräilymatkan päässä Kööpenhaminan keskustasta. Useimmat alueen kauniit talot ovat rakennettu 1800- ja 1900-luvun vaihteessa. Suosittelen Frederiksbergiin tutustumista, jos tällä päin liikkuessa aikaa riittää ja pienet putiikit kiinnostavat. On Frederiksbergissä toki paljon muutakin nähtävää kuin pelkät kaupat, suosituimpia kohteita ovat kenties Kööpenhaminan eläintarha ja Frederiksberg Have (puisto).

Tällä kertaa kuitenkin shoppaillaan. Ostoskatuja ovat ainakin Falkoner Alle, Gammel Kongevej ja Rolighedsvej. Frederiksberg Centeret -ostoskeskus sijaitsee metroaseman vieressä Falkoner Allella. Royal Copenhagenin Factory Outlet sijaitsee Søndre Fasanvejllä, jos posliiniastiat kiinnostavat. Palaan ehkä näiden tarjontaan vielä joskus tarkemmin.

Prik, Gammel Kongevej 130 A

Gammel Kongevej on täynnä houkuttelevia pikku kauppoja sekä ravintoloita.  Tätä aluetta on vaikeaa kuvata, sillä haluaisin käyttää ylisanoja, että täällä on järkyttävän hypersuperihania pieniä kauppoja, joista osa on täysin omistajiensa näköisiä ja osa taas edustaa tunnetumpia merkkejä. Kadulta löytyy vaatekauppoja, ihania lastenvaate- ja tarvikeliikkeitä, käsityökauppoja sekä järkyttävän hypersuperhoukuttelevilta näyttäviä ravintoloita ja kahviloita. Vaikka mitä!

Okker-Gokker Børn & Lopper

Okker-Gokker Børn & Lopper (Gammel Kongevej 136) näyttää ihan tavalliselta Okker-Gokkerin liikkeeltä, mutta lastenvaatteiden lisäksi liikkeestää löytyy uutta ja vanhaa sisustustavaraa ja muuta kivaa. Kadun varrelta löytyy myös muita kivoja lastenvaateliikkeitä. Prik (GKV 130 A) ja Den Lille Bazar (Smallegade 10) ovat lelukauppoja, joiden tavaroita käyn tasaisin väliajoin ihastelemassa. Smallegadelta löytyy myös lanka- ja kangaskauppa viehättävä Garn-iture.

Okker-Gokker Børn & Lopper



Frederiksbergin raatihuoneen torilla joka lauantai kello 10-14 huhtikuusta lokakuuhun. Mikäli kirpparit kiinnostavat kannattaa katsoa tarjonta osoitteesta Markedskalenderen.dk. Sieltä löytyy koko Tanskan laajuinen kirpparikalenteri, josta voi etsiä sopivia kaupungin ja päivämäärän perusteella. 

Myös pihakirppiksiä kannattaa etsiä markkinakalenterista. Monissa kerrostaloissa on kauniita sisäpihoja, joita pääsee tirkistelemään samalla, kun talon asukkaat pitävät pihakirppistä. Olen tehnyt mahtavia löytöjä juuri tällaisista paikoista, joten kannattaa pistäytyä.

Kirppariliikkeitä voi etsiä hakusanalla "genbrugsbutikker". Esimerkiksi
Punaisen Ristin Genbrug -kaupat Kööpenhaminan seudulla löytyvät täältä.
Kirkens Korshær kirkon hyväntekeväisyysjärjestön kirpparit
Mødrehjælpen hyväntekeväisyysjärjestön lastentarvikekirpparit
Alt Om København guide: lastenvaatekirppareiden top 5

1001 perle  Helmikauppa osoitteessa Gammel Kongevej 105. Täällä on paljon materiaalia tarjolla, kunhan vain tietäisi mitä niillä kaikilla voi tehdä!

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Bruschettaa ja papuleipää

Paahdetut leivät tai perinteiset lämpimät voileivät ovat erinomainen tapa päästä eroon kuivahtaneista leivistä. Paloittelin bruschettaa varten kolme täysjyväsämpylää ja hämmästyin itsekin, miten houkuttelevaksi leivänkäntyt tulivat, kun ne vähän muuttivat muotoaan.

Sivelin paahdettujen leipien pintaan hieman oliiviöljyä. Tomaattien joukkoon laitoin sipulia, oliiviöljyä, tuoretta basilikaa ja mustapippuria. Valkosipuli ei keittiöstäni löytynyt, mutta se olisi ollut hyvä lisä.


Papuleivät vievät takaisin Kasvisruokia karibialaisittain -kurssin tunnelmiin. Kurssilla leipiä tarjoiltiin salsan kanssa, mutta kuvassa leivät ovat tarjolla  fetasalaatin kanssa. Joskus aikaisemminkin on tullut syötyä beans on toast, mutta ilman soseutusta. Mielestäni nimenomaan soseutetut pavut sopivat paahtoleivän päälle todella hyvin. Tällä kertaa käytin Heinzin Sweet Chili Beansejä. Säilykepurkki auki ja sauvasekoitin käteen ja se on siinä.



torstai 21. kesäkuuta 2012

3-vuotissynttärit vol. 2

Esikoiseni on nyt 3-vuotias. Vietimme syntymäpäiväjuhlia tanskalaisissa tunnelmissa suomalaisten vieraiden kera. Myös 2-vuotissynttäreitä vietettiin Köpiksessä eli tällä kertaa oli jo hyvin tiedossa, että synttärinä kuuluu olla Tanskan lippuja. Yhdet (tai kahdet) synttäribileet on vielä luvassa, kun palaamme Suomeen lomailemaan.

Tanskalaisia mansikoita.

Novitan Paolasta neulottu kruunu.


Nalle Puh -koristeet houkuttivat ostamaan cupcake mixin.

Mansikkakakku Lagkagehusetista.


EM-jalkapallohumua!

torstai 14. kesäkuuta 2012

Käsityökauppoja Kööpenhaminassa

Päätin kesän kunniaksi tehdä pari postausta Kööpenhaminan seudun tarjonnasta. Itseäni kiinnostaa kaikenlainen (DIY) tilpehööri, kauniit pienet sisustusjutut, kitsch, lapselliset jutut, kankaat, langat, leivontatarvikkeet, herkut ja kirpparit.  Eli en voi olla mainitsematta Tigeriä ja Søstrene Greneä, jotka ovat varmasti jokaisen näpertelijän listalla. Tiger on äskettäin päässyt Suomeenkin asti. Molemmat ketjut ovat levittäytyneet tiheästi Kööpenhaminan seudulle. 

Kävin kahdessa suosikkikaupassani taannoin kameran kanssa ja jopa pyysin kuvauslupaa blogiani varten. Kuvat on otettu Frederiksbergissä sijaitsevissa myymälöistä, mutta molemmat löytyvät myös Nørreportin aseman läheltä Frederiksborggadelta.

Pöllöä, oravaa, pingviiniä ja niin edelleen, Stoff 2000

 

Stoff 2000 myy pääasiassa kankaita, mutta jonkin verran myös lankoja. Liikkeitä löytyy ympäri Tanskaa. Olen kiinnittänyt huomiota myös söpöihin nauhoihin ja vinokaitaleisiin, kaavoihin ja asiakaslehteen, jossa on paljon ideoita. Nettisivuilta löytyy ilmaisia kaavoja ja neuleohjeita. Erityisesti lapsekkaat kankaat ovat todella houkuttelevia. Kankaat ovat pääasiassa puuvillaa, eli trikoota on tarjolla vähemmän.

Babyfløjl, mitä tällainen kapeavakoinen sametti onkaan suomeksi..?

Pieniä sieviä sieniä ja norsuja

 

 

 Panduro Hobby

 

Panduro Hobbysta saa kaikenlaisia askartelutarvikkeita, mutta myös lankaa ja kankaita. Panduron nettikauppa toimii myös Suomessa. Valikoima on laaja ja erityisesti tuo Nørreportin aseman lähellä oleva myymälä on suuri. Siinä on kolme kerrosta ja sieltä löytyy vaikka mitä!

Panduro Hobbyn myymälässä piipahtaessa kannattaa katsoa, sattuuko tarjolla olemaan lykke poseja. Ne ovat 25 kruunun hintaisia yllätyspusseja, joiden sisällä on tuotteita 225 kruunun arvosta. Tuotteet ovat aina menneiltä sesongeilta eli kesällä pusseista löytyy joulutuotteita jne. Minä lievitän koti-ikävää näiden avulla, kun omat askarteluvarastot ovat Suomessa, saa yllätyspusseista mukavasti puuhaa.

Perhosia

Tilda-kankaita

Nauhoja ja tilkkuja


maanantai 11. kesäkuuta 2012

Ruokalappuja vahakankaasta

Vahakankaan ylijäämäpalaset muuntuivat ruokalapuiksi. En tiedä, missä varsinainen pöytäliina tällä hetkellä on tai onko minulla sitä enää, mutta eri kokoisia suikaleita löytyi suurehko määrä. Nämä ovat ensimmäiset prototyypit, joiden kaava on otettu Catherine Woramin ihanasta kirjasta Onnea vauvalle.

Ompelin kaksi vahakankaanpalasta yhteen, jotta ruokalappu saa enemmän ryhtiä ja sitten vinokaitaleen ympärille. Taskullisen version taskun tein pullottamaan ulospäin, jotta tasku keräisi ruokaa mahdollisimman hyvin. Ruokalaput menivät lahjaksi kummitytölle, joka juuri aloittelee kiinteiden ruokien syömistä.


perjantai 8. kesäkuuta 2012

Neuvolakorttien kansia

Tämä menee taas kategoriaan kauan olen suunnitellut, mutta en ole saanut aikaiseksi. Esikoinen täyttää kohta 3-vuotta, joten vielä tässä sentään muutama vuosi käydään neuvolassa. Katsoin kyllä apua täältä: Villapata kiehuu: tutoriaali neuvolakortin kansiin, mutta päädyin tekemään oman sovelluksen, kun en jaksanut keskittyä tarpeeksi, että olisin täysin ymmärtänyt opastusta.



keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Virolainen uunirahka

Tutustuin virolaisen uunirahkan ohjeeseen Herkku ja koukku -blogissa. Se kuulosti aika hyvältä ja jääkaapista löytyi suunnilleen sopivat ainekset. Omassa keittiössäni resepti muuntui hieman, sillä minulla ei ollut sitruunaa. Sen sijaan lisäsin taikinaan vielä appelsiinituorejuuston jämät ja jauhettua appelsiininkuorta. Sonnetorin appelsiinin- ja sitruunankuorijauheet ovat mielestäni erinomainen keksintö!



Uunirahka (Ohje Maasikas -blogista)

2dl maitorahkaa
2dl kevyttä kermaa (tai maitoa)
0,5dl mannasuurimoita
3 munaa
0,5-1 dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
1tl sitruunakuorta raastetuna
1rkl sitruunamehua
1rkl voita

Sekoita maitorahka, kerman(maidon) ja mannasuurimoiden kanssa. Lisää kanamunat ja sokeri. Sitten raasta sitruunakuori ja purista mehua ja lisää maitorahkan joukkoon. Voitelee matalaa uunivuoka ja kaataa koko juttu siihen. Paistaa 180 asteessa uunissa n. 30 minuuttia, sen verran, että se hyyty ja pintaa tulee kaunis keltainen väri. Nauti kiisselin, marjojen tai hillon kanssa!

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Helppo junakakku

Junakakku löytyy Nalle Puh, Iloisen kokin opas -kirjasesta ja siellä se kulkee nimellä Pikku Ruun syntymäpäiväkakku. Tästä tuli ensimmäinen 3-vuotissynttärikakku pojalleni. Juhlia on luvassa vielä yhdet tai kahdet lisää tämän kesän aikana. Junan vaunut kulkivat peräkkäin kolmella eri tarjoiluvadilla. Kakkupohjasta olisi saanut vielä pari vaunua lisää, mutta nämä juhlat olivat sen verran pienet, että laitoin osan pohjasta pakastimeen jemmaan.


Kakkupohja noin kahdeksalle henkilölle

150 g margariinia
2,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
3 rkl maitoa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vatkattuun seokseen. Kuumenna vesi lähes kiehuvaksi ja lisää maito sen joukkoon. Sekoita nesteet taikinan joukkoon. Kaada seos esim. pellin päälle ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.

Leikkaa kakusta junan muotoisia paloja, kuorruta ja koristele. Käyttämässäni kuorrutteessa oli voimariinia, kaakaojauhetta ja tomusokeria yhteen vatkattuna. Koristeeksi esim. Lontoon rakeita, Muumikarkkeja ja kakkukoristeita.

Juhlissa oli tarjolla myös Niinamin tekemiä whoopiesejä, joista lisää täältä. Kiva uusi herkku, jota pääsin nyt ensimmäistä kertaa maistamaan!


sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Kierrätetyt kesähousut

Ompelin kahdet housut lisää  Siksakkia - Ompele lapselle käytetystä uutta -kirjan kaavalla. Materiaalina toimivat kahdet rikkinäiset pellavahousut, joista saa helposti tehtyä lapsen housut. Molempien lahkeet olivat hyvässä kunnossa, joten pääsin hyödyntämään osittain jo valmiita saumoja. Housut oli nopea ommella.

Tein toisista housuista täyspitkät ja toisista caprit. Mustia housuja on yllättävän vaikea kuvata, joten päädyin näyttämään pöksyt in action. Pienelle miehelleni joutuu välillä vaihtamaan housuja monta kertaa päivässä, joten kesähousuja tarvitaan paljon. Tässäkin projektissa kesti jonkin aikaa ennen kuin sain idean toteutettua. Minä tulen hyvälle mielelle ajatellessani näitä housuja, sillä nyt kaapeissa on edes vähän enemmän tilaa ja rikkinäiset housut ovat saaneet uuden elämän.


perjantai 1. kesäkuuta 2012

Essumekko

Tämä on suuri askel Hapsulille. Ompelin essumekon ja tein siihen näpinlävet. Koneeni tekee napinlävet automaattisesti, joten tämä ei todellakaan ollut kovin hankalaa. Hankalin vaihe oli etsiä netistä ompelukoneeni manuaali ja lukea sieltä vaadittavat osiot. Jee! Nyt mä osaan!  Henkinen kynnys on ylitetty.

Essumekko on tehty Ottobren ohjella lehdestä 1/2012, malli Home Sweet Home essumekko. Tein kääntömekon. Mekko on kokoa 92 cm ja se on vielä hieman liian iso tyttärelleni. Toinen olkapää valahtaa alas helposti. Myös poikani toimi mallina, kun en saanut sopivaa otosta vaaleanpunaisesta puolesta tyttäreni päällä. Mekko sopi hyvin myös 3-vuotiaalle eli käyttöaikaa on vielä pari vuotta.




Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...