keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Paukkuvat pähkinänsärkijät

Tigerissa oli ihastuttavia Christmas crackereita eli paukkukarkkeja. Ne taitavat olla Tigerin joulukuun uutuuksia. Ensin kävelin ohitse, mutta sitten oli ihan pakko palata hakemaan yksi paketti. Pähkinänsärkijä on minun mielestäni yksi parhaista joulukoristeista tai jouluisista hahmoista. Tällä hetkellä särkijäukot komistavat olkkarin ikkunalautaa.


Hapsulin joulukalenterin ja samalla joululahjojen valmistaminen on hyvässä vauhdissa. Kaikenlaista pientä on tullut näprättyä. Kivoja jouluisia ideoita tulvii joka paikasta, joten eihän taaskaan ehdi tehdä kuin pienen osan. Lisäksi alan jo henkisesti valmistautua Suomen reissuun ja lisäksi pitää pakata. Minun pitää tehdä kaikenlaisia haastavia päätöksiä, kuten että tarvitsenko kutistemuovia Suomessa ollessani vai jätänkö sen tänne Tanskaan.


P.S. Ihanaa marraskuu on melkein lusittu! Tervetuloa joulukuu!

perjantai 16. marraskuuta 2012

Jouluinen Tivoli vm 2012

Tivolin joulusesonki starttasi tänään. Kävimme siellä heti aamusta alkaen. Joulupukki on tänä vuonna punapukuinen, viime vuonna pukki oli siniseen pukeutunut pakkasukko. Tyttäreni ei suostunut samaan kuvaan pukin kanssa, joten tänäkään vuonna en saanut onnistunutta kuvaa lapsistani Tivolin pukin kanssa. Ehkä yritän vielä uudestaan sesongin edetessä.

Kuvat ovat marraskuisen harmaita. Pitää räpsiä vielä iltakuvia joku kerta. Tänään päivällä oli ihanan rauhallista. Lasten laitteisiin ei tarvinnut jonottaa, joten ehdimme käydä läpi kaikki uudet ja vanhat suosikit: kolme karusellia ja pari "satujunaa" sekä vanhat autot. Nautimme lounaaksi riisipuuroa ja jälkiruoaksi ableskivereita

Olen taas asteen tanskalaisempi, kun ostin termosmukin, jota ainakin suunnittelen kuljettavani mukanani puistoon. Jatkossa voi lämmitellä kuuman teen avulla, kun lapset leikkivät. Ehkä sellainen mukitelinekin pitää vielä hommata!







torstai 15. marraskuuta 2012

Tuumasta toimeen

Karjalanpiirakoita olisi mukava oppia tekemään  itse. En ole koskaan saanut mitään aikaiseksi tällä rintamalla, vaikka erityisesti näin ulkomailla asuessa olisi hauskaa tehdä perinteisiä herkkuja. Sitten eräänä päivänä viime viikolla mieheni tuli töistä kotiin ja ilmoitti tekevänsä karjalanpiirakoita työpaikalleen. Sitä ei tarvinnut pohtia vuosikausia vaan piirakat tehtiin heti sen jälkeen, kun tarvittavat ainekset oli hankittu. Jee!

Ohjeistusta löytyi Siljan reseptivihkosta.


sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Julekugler

Olin eilen Bogforumissa (kirjamessuilla) neulomassa julekuglereita Arnen ja Carloksen kanssa. Osa neulontakerhoni jäsenistä oli muutama viikko sitten kuulemassa Arnen ja Carloksen esitystä ja he saivat samalla kutsun tulla moikkamaan miehiä myös kirjamessuille. Iltapäivä oli ikimuistoinen. Oli hauskaa olla Arne & Carlos groupie yhden päivän ajan.

Nyt minulla on tanskankieliset joulu- ja pääsiäispallokirjat omistuskirjoituksella varustettuna. Voin muistella joskus vuosien päästä elämääni Tanskassa ja neulontakerhoani, kun selailen näitä kirjoja. Onneksi neulottuja palloja tehdessä pärjää hyvin kuvallisia ohjeita seuraamalla. Heidän seuraava kirja julkaistaan ensi keväänä ja on jännittävää nähdä, mitä uutta ja valloittavaa he ovat taas keksineet!


 Kuvat: vasemmalla Arne ja oikealla neulotut Carlos ja Arne

My wonderful knitting club became Arne & Carlos groupies last Saturday. We got the chance to knit with the "julekugler men" at Bogforum at Bella Center. It was a fun day I will not forget!

perjantai 9. marraskuuta 2012

Decoupagelakkaa ja Erikeepperiä

Kaikenlaista voi päällystää uudelleen, näin olen todennut jo monta kertaa. Pahvilaatikot ja muovipurkit päätyvät nykyään melkein aina säilytysratkaisuiksi. Perheeni tietää, että minä haluan jemmata kaiken, joten pahvilaatikoilla ei leikitä vaan äiti laittaa ne jemmaan ja päällystää uudelleen kunhan vaan ehtii.

Tässä kokoelma päällystämiäni pahvilaatikoita ja muovipurkkeja. Decoupagelakalla päällystettyjä juttuja on tulossa vielä myöhemmin (tai koko ajan) lisää.

Kenkälaatikoita, Köpiksen kartta ja Stokkan lahjapaperi



Vanha Kotilieden joulunumero ja vaippalaatikko


Pesuaineita jogurttipurkeissa

Aku Ankoilla päällystetty salkku, olikohan Liberon vauvalahjalaatikko.

Lehtiä pahvilaatikossa, Jensens Böfhusin lastenlehti

tiistai 6. marraskuuta 2012

Joulupalloja

Bingo!


Joulubingo on Lauran korttihaasteen tämän viikon teema. Oma rivini koostui seuraavanlaisesti: punainen - pallo -vihreä. Askartelujemmoistani löytyi ainekset kahteen punaiseen joulupalloon, joita koristavat vihreät helmet. Koristeen ytimessä kulkee metallilankaa.

Näitä voisi tehdä vielä lisää, jos vain löytyy materiaaleja. Näissä voisi toimia myös kierrätysmateriaalit, kuten kirjansivut tai lahjapaperit. Mietin jo nyt, että näitä on kyllä hieman hankala säilöä seuraavaa joulua varten tai antaa lahjaksi. Pitäisi keksiä hyvä säilytys- ja lahjarasia palloja varten!



lauantai 3. marraskuuta 2012

Joulukalentereista

On marraskuu ja ekat teejoulukalenterit ovat jo matkanneet Suomeen. Tein näitä jo viime vuonna (klik) ja edelleen olen innoissani tästä ideasta! Sydänpyykkipojat on ostettu Tigerista. Teepussit on kiinnitetty pyöreälle pahville, joka on päällystetty skräppäyspaperilla.


Sain siskoltani lahjaksi Mailegin kalenterin, jonka sisällä on Lindtin suklaata. Tämä kalenteri on ykkönen! Kalenteri on todella kaunis ja postimerkin näköiset luukut ovat upeaa askartelumateriaalia sitten myöhemmin. Uskallan toivoa, että kerrankin joulukalenterisuklaa olisi hyvää.

Markkinoilla on paljon kivoja joulukalentereita. Erityisesti haluaisin Body Shopin joulukalenterin, mutta hinnan lisäksi myös koko aiheuttaa haastetta. Sen roudaaminen maasta toiseen veisi puolet matkalaukusta. Viime vuonna minulla oli Tomsin karkkikalenteri, joten sitä minun ei enää tarvitse himoita. Tänä vuonna kiinnostukseni on herättänyt Ritter Sportin adventtikalenteri. Sellaista en muista aikaisemmin nähneeni.

Vielä täytyy muutama yö nukkua ennen kuin saa avata ensimmäisen luukun!

Mailegin joulukalenteri sisältää Lindtin suklaata.

torstai 1. marraskuuta 2012

Koti-ikävää Århusissa

Minua on vaivannut koti-ikävä. Olen ikävöinut kotiani Suomessa ja erityisesti joulutavaroitani. Ystäviin ja sukulaisiin on helpompi olla yhteydessä kuin vaatehuoneen perukoilla makaaviin tavaroihin. Tämä on minun kolmas expat syksyni ja aina pitää laskelmoida, kuinka paljon minnekin asumukseen kannattaa joulua laittaa esille, että siitä ehtisi nauttia. Ja tavarat täytyy ehtiä myös korjata pois ennen kuin taas maa vaihtuu, ettei ole  joulukuusi vielä juhannuksena odottamassa. Päätökseni tämän vuoden osalta on, että marraskuussa puetaan Tanskan koti jouluasuun ja joulukuussa sitten Suomen koti!

Århus


Vietimme muutaman päivän Århusissa ja pääsin siellä ihastelemaan kauppojen jouluvalikoimia. Siinä oli omat haasteensa, kun lapseni toimivat shoppailuseurana. Kaupoissa pyöriminen onnistui kuitenkin paremmin kuin museoreissut. Sallingin tavaratalossa oli pieni leikkipaikka, jossa lapseni viihtyivät. Muuten en kokenut lokakuun lopun Århusin olevan erityisen lapsiystävällinen tai ainakin Kööpenhamina tarjoaa enemmän/ vaikka mitä lapsille.

Rainbow Panorama


Århusin taidemuseossa on suosittu Edvard Munchin näyttely. Munchin osuuteen piti varata aika erikseen, sillä näyttelysaliin pääsee 200 ihmistä kerrallaan. Muuten olisin suosiolla jättänyt taidemuseon väliin, mutta museon katolla oleva Rainbow panorama ja Munch kiinnostivat. Big mistake, minulta jäi Munch näkemättä. Pääsimme sentään kerran juoksemaan museon katolla sijaitsevan ympyrän läpi. Reissussa rähjääntyy, ei voi mitään.

 
Rainbow Panorama

 

Odense


Huomattavasti mukavampi vierailukohde oli Odense. Ehdimme käymään siellä hyvin pikaisesti matkalla Århusiin. Olisimme ehtineet olla kauemmin, jollen minä olisi vaatinut päästä (Odensen) Ikeaan ennen sitä. Halusin lievittää joulutavarakaipuutani pienellä shoppailusessiolla. Kaamosvalot, tonttuservetit ja setti punaisia kynttilöitä piristivät. Talviaikaan siirtyminen tuntuu aina niin ankealta.

Täti maalasi "myrkkymaalilla" kuvat poskiin.

Ehdimme viettää lähes kaksi tuntia lasten kulttuurikeskus Fyrtøjetissa. Siellä sai leikkiä pienen merenneidon maisemissa ja pukeutua erilaisiin rooliasuihin. Poskimaalauskin sisältyi lipun hintaan. Emme ehtineet H.C.Andersenin museoon ja muutenkin vanhankaupungin ihailu jäi vähäiseksi, kun aurinko alkoi laskea Fyrtøjetin mentyä kiinni. Olen kuitenkin iloinen, että pääsin edes piipahtamaan Odensessa.

Kaunis vanhakaupunki auringon laskun aikaan.


Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...