maanantai 29. huhtikuuta 2013

Barbapapat kiertoon

Kaksi Barbapapa-bodya löytyi kesäpipojen säilytyslaatikosta, sillä joskus talven keskellä päätin, että bodyt saavat uuden elämän pipoina. Toinen Barba-body oli alkujaankin oudon mallinen. Malli oli kapea ja sitä tuli käytettyä melko vähän. Aakkosbody oli suositumpi. Siitä löytyykin muutama pieni tahra, mutta ne hukkuvat mukavasti väriloiston keskellä.

Pipoista löytyy myös vuori. Vuorikankaaksi muuntui paksua ribbipuuvillaa oleva paita, joka on jostain syystä jäänyt käyttämättä. Vuorin ompeleminen teki hommasta astettaa haastavampaa. Ensimmäisen pipo vaati useamman sorvauksen ennen kuin siitä tuli ihan okei. Perfektionistille toisen pipon yläreuna olisi varmasti vieläkin liian kuhmurainen, mutta minä vaan mietin, että eihän se käytössä näy, kun yläosa jää vähän lerpattamaan.



Tällainen kuva tällä kertaa..

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Huhtikuun Craftenhagen

Huhtikuun Craftenhagenissa koristeltiin mukeja. Maalaushommat eivät ole minun vahvinta osaamisaluettani, joten ilmoittautuessani mietin, etten saa aikaiseksi mitään kovin upeaa. Otin yksinkertaisen linjan ja tein neljä CPH-mukia. Lapseni ovat kyllä kovin otettuja siitä, että äiti on koristellut mukeja ja he saavat juoda niistä.

Minun mielestäni Craftenhagenin pääasia on tavata muita Tanskassa asuvia ulkkareita. Kurssi oli oikein piristävä ja sain hyviä shoppailuvinkkejä Lontoon suuntaan, kun istuin englantilaisen naisen vieressä. Lisäksi mietin, että tämän idean voisi pihistää Siperian Martoille, kunhan palaan Suomeen.


April Craftenhagen was about decorating coffee cups. I have absolutely no talent as a painter, so as I signed up, I knew my final result wouldn't be awesome. I made four CPH cups and my kids are very happy that Mom has decorated (non-plastic) mugs that they are allowed to use.

But main part of Craftenhagen is about getting together with other expats and meeting new people. Crafting with other people is so much fun! As my time in Denmark is coming to an end, I am happy that I have the Martta organization to go back to. Should I start organizing CraftenHEL meetings with my Martta group Siperian Martat?

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Haaste

Sain haasteen Helmi Hetkiä ja Herttaista Eloa -blogista. Kiitos siitä! Vastattavaa ja pohdittavaa oli sen verran, että meni muutama viikko ennen kuin sain haasteen eteenpäin!



Ohjeet: Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, jolla on alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaaja, jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.



11 faktaa minusta:

1. Minulla on enemmän ideoita kuin aikaa.
2. Kaapit tursuavat tarvikkeita ja materiaaleja.
3. Seuraavaksi pitäisi keskittyä jemmojen kuluttamiseen.
4. Olen Siperian Marttojen jäsen.
5. Minulla on ollut järjestelmäkamera vajaat neljä vuotta ja olen sinä aikana räpsinyt yli 20 000 kuvaa. Kameran laskuri pyörähti toisen kerran alusta. 
6. Suurin osa kuvista on otettu lapsistani. Itse esiinnyn kuvissa harvoin, sillä olen useimmiten kameran takana.
7.Olen asustellut kolme vuotta Suomen lisäksi Tanskassa, mutta tämä aikakausi on tulossa päätökseen.
8. Mietin, miten ihmeessä Suomen marraskuusta selviää hengissä?
9. Ensi kesän aikana aion ommella ensimmäisen mekon Mekkotehdas-kirjasta.
10. Olen katsonut Lost-sarjan kaksi kertaa telkkarista ja molemmilla kerroilla missannut viimeisen jakson. Jonain päivänä haluaisin vielä nähdä sen.
11.Ajattelin osallistua seuraavaan Siivouspäivään.

Kysymykset, joihin minut on haastettu vastaamaan:

1. Kesä vai talvi? No kesä!
2. Suurin unelmasi? Oh hoh, nyt en kyllä tiedä.
3. Mieleisin käsityösi? Käsityölajeista varmaan virkkaaminen.
4. Ruuanlaitto vai leivonta? Leivonta
5. Onnistunein käsityösi? Ainakin olen tyytyväinen virkkaamiini leikkiruokiin
6. Lempikukkasi? Mulla ei ihan oikeasti taida olla sellaista. Kevään ensimmäiset kukkapenkistä nousevat yksilöt kyllä ilahduttavasti kovasti.
7. Mikä saa sinut suuttumaan? Väsyneenä ja nälkäisenä siihen ei paljoa tarvita...
8. Entä mikä tekee sinut onnelliseksi? Onnistunut perhe-elämän ja oman ajan yhdistäminen
9. Mikä on paras puolesi? Ainakin olen hyvä tekemään suunnitelmia ja pitämään to do -listaa
10. Entä huonoin? Kärsimättömyys
11. Kankaat vai langat? Langat

Minun 11 kysymystä sinulle haastettu:

1. Joulu: Ahdistaa vai innostaa?
2. Parasta musiikkia juuri nyt?
3. Minkä taidon haluaisit oppia?
4. Edvard vai Jacob? Vai ei teinileffoille?
5. Paikka, jossa haluaisit käydä?
6.  Linkkaa tähän blogisi suosituin teksti
7. Minkä tekstin haluaisit saavan enemmän huomiota?
8. Ruuanlaitto vai leivonta?
9. Lempivuodenaikasi?
10. Kuinka pitkä to do -listasi on?
11.Onko 11 kysymystä vähän liikaa?

Haastan seuraavat:


Mi Kool
Herttinen
Neuleaddiktio
Koukutettu
Kukkarukkanen
Susra
Vinksallaan

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Oma ikuisuusprojektini

Arne ja Carlos kehottavat uudessa kirjassaan neulomaan kesän kotiin. Kirja on kaunista katseltavaa, sen tunnelma tuo mieleen omat lapsuuden kesät. Mukana on jo miesten aikaisemmasta tuotannosta tuttuja juttuja, kuten nukkeja sekä hiiriä. Isoäidinneliöt ovat olleet Suomessa suosiossa jo monta vuotta, joten nekään eivät ole mitään uutta. Kirjaan pääsee kurkistamaan Arnen ja Carloksen norjalaisen kustantajan sivuilla täällä.

Mielestäni kaikista houkuttelevin työ oli suuri kukkapeitto, johon tulee noin 600 kukkaa. Projektia suositellaan henkilölle, jolla on paljon aikaa ja hyvät hermot. En tunnistanut itseäni kuvauksesta, mutta minulla oli paljon Søstrene Grenen puuvillalankaa ja kova hinku päästä tekemään kukkia. Päätin, etten anna todellisuuden lannistaa minua, kun on kyse virkkaamisesta. Olisi ollut tyhmää jättää kukat tekemättä suuren työmäärän vuoksi, kun aihe kutitti mielessäni jatkuvasti.


Kukkien teko on helppoa ja koukuttavaa. Värien vaihtelu pitää yllä mielenkiintoa. Päättelen lankoja ja yhdistän kukkia työn edetessä. Jokaisesta kolmivärisestä kukasta jää kuusi langanpätkää, joten en voi jättää 3600 lankaa pääteltäväksi yhdellä kertaa. Minä kyllä haluaisin kukkasista parisängyn peiton, jolloin peitosta pitäisi tehdä vieläkin suurempi. Tämä voi olla ehkä hieman liian suuri tavoite.

Yritän aluksi saada aikaiseksi huivin tai päiväpeiton tyttäreni sänkyyn ja jos sen jälkeen on vielä innostusta, voin suurentaa peittoa. Pääasia on, että lapsenlapseni eivät perisi säkillistä kukkatilkkuja vaan että teen jotakin sellaista, minkä voin seuraavien kuukausien aikana saada valmiiksi.


I have started to make flowers from the Finnish version of Arne & Carlos' latest book. I would love to make a bed cover with this pattern but I am afraid that it is too much work and I will never be able to finish. One blanket needs about 600 flowers and with three colours per flower it makes about 3 600 yarn ends!

You can find some pages from the book here (Cappelen Dam, the Norweigan publisher of the book)

Just a few more flowers and the bed cover is ready...

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Meridan hippivaatteet

Tässä on ensimmäiset aikaansaannokset edellisessä postauksessa kertomistani perintötilkuista. Merida sai vähän hippivaatetta kesäksi. Näillä voi mennä rannalle tai festareille... tai mummin mökille. Minunkin piti hankkia FB:n Disney nukkien ryhmässä monesti esitellä olleet sandaalit nukelleni tyttäreni nukelle.

Tein myös kokeilun akryylipaidan suhteen. Minun huostaani on joutunut muutama miesten akryylineule, joiden kierrättäminen tuntuu vaikealta. Mitä ihmettä vanhoilla akryylivaatteilla tekee tai noin ylipäänsä viihtyykö kukaan akryylineuleissa? Saksin tiheää neulosta olevan kankaan ja se ei näyttänyt purkautumisen merkkejä kovin helposti. Näin sinisestä paidasta tuli mekko, housut ja pipo. Suurin osa saksitusta paidasta jäi jemmaan odottamaan seuraavaa inspiraatiota.






perjantai 12. huhtikuuta 2013

Jonkun toisen keskeneräiset työt

Blogimaailmassa on kiertänyt keskeneräisten töiden haaste. Minä en nyt vain enää muista, kuka haasteen pisti ilmoille. Minä esittelen nyt tarkemmin jonkun toisen keskeneräisiä töitä. Kerroin jo aikaisemmin, että sain mieheni tädiltä kassillisen isoäidinneliöitä. Tarina ei kerro, miten neliöt ovat päätyneet sukulaistädille ja miksi joku on virkannut valtavasti neliöitä ilman, että töitä on saatu päätökseen!

Minä olen tilkuista täpinöissäni ja olenkin usein iltaisin katsellut saalistani ja suunnitellut niille käyttötarkoitusta. Jokainen pala pitää hyödyntää. Suurin osa päätynee vaatteiksi nukeille. Tiedän useammankin vauvanuken ja pienen Disneyn prinsessan, jotka kaipaavat lisää vaatteita tai peittoja. Kerron aikaansaannoksista sitten myöhemmin, kun ideat ovat päässeet toteutukseen asti.

Tilkut on kuvattu yöllä, joten salama on päässyt vääristämään värejä kuvissa. En ole saanut tilaisuutta levittää aarrepussin sisältöä kuvattavaksi päiväsaikaan. Pienet apurini varmasti levittäisivät kokoelman hyvin nopeasti pitkin kämppää.






keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Ruokaostoksilla Tanskassa

Aina jotakin yllättävää löytää ruokakaupassa... Jauheliha, josta on 1/3 kasviksia. En oikein tiennyt, mitä tästä innovaatiosta pitäisi ajatella. Tein jauhelihasta lihapullia ja sieltä kasvisten maku puski aika vahvasti läpi. Uskon, että olisin saanut paremman makuisen taikinan lisäämällä sinne kasviksia juuri ennen kypsentämistä. Tämä toimisi varmasti paremmin spaghettikastikkeena tai lasagnen joukossa.


Ja miten minä tässä nyt pystyisin parhaiten todistamaan, että tuo leipä on iso? Se painoi 1,1 kiloa ja se löytyi viikonloppuna Bilkasta. Olen törmännyt täällä muutamassa paikassa "viikonloppuleipiin", jotka ovat ainakin kaksi kertaa isompia kuin leivät yleensä. En tiedä, onko niillä tarkoitus pärjätä koko viikonloppu vai syödäänkö viikonloppuisin vaan niin paljon leipää, että sen pitää olla megasuuri.


Ruokakaupat ovat pääasiassa melko pieniä, mutta pääkaupunkiseudulta löytyy pari Bilkaa, jotka vastaavat suomalaisten Citymarketteja ja Prismoja. Bilka on myös erikoistunut suuriin tarjouksiin. Osta kolme kiloa jauhelihaa kerralla tai yhdeksän pienempää pakkausta lihaa sopuhintaan. Pakastevihanneksia- ja marjoja saisi 10 pussi satasella ja pyykkipulveria olisi tarjolla kätevässä noin viiden kilon pakkauksessa.

Toki pienempiäkin pakkauskokoja löytyy, mutta tarjoukset ovat PALJOUSalennuksia. Silloin kun asuimme asunnossa, jossa meillä ei ollut pakastinta ja uunia, niin en roudannut kotiin überpakkauksia. Nykyään, jos satun käymään Bilkassa, ostan sen verran mitä tuplakärryjen ja repun kanssa saa kuljetettua. Mainoslehtinen on paras lukea etukäteen netissä, niin pystyy miettimään, mitkä tarjouksista haluaa roudata kotiin asti.

lauantai 6. huhtikuuta 2013

It's a whale!

Näin sanoin Mark Owen jossakin Take Thatin fanivideossa 1990-luvulla. Olikohan Markilla valaskala tatuointi? No itse asiassa piti tämäkin googlata ja Mr. Owenilta löytyy delfiinitatuointi. Miten sellainen fakta onkaan päässyt unohtumaan?  Tähän aiheeseen liittyy muutenkin kaikenlaisia hienoja (piilo?)merkityksiä ja sisäpiirin vitsejä viime vuosituhannelta asti, että valaskala oli mielestäni juuri sopiva ystävänpäiväyllätys tänä vuonna. Paitsi että en saanut aikaiseksi postittaa sitä, joten valas pääsi kotiinsa vasta pääsiäisenä.

Tämän valaan esikuvina toimivat FERM Livingin Whale cushion sekä myös Valaan villapaita -blogin Tee-se-itse-valas. Näin ensimmäisellä yrittämällä lopputulos on mielestäni ihan söpö, mutta mielessäni on lista yksityiskohdista, joihin pitäisi kiinnittää enemmän huomiota. Ainakin valaskalan pyrstöstä tuli liian pieni. Valas voisi olla isompikin, mutta niin kauan kun minun varastoissani pyörii farkunlahkeita, en lähde denimkangasta ostamaan. Lahkeen koko määrittää valaan korkeuden.



tiistai 2. huhtikuuta 2013

Koekeittiön pistaasijuustokakku

On ollut mukava huomata, että blogini luetuimpiin teksteihin ovat nousseet pääsiäisleivonnaiset. Tulee sellainen olo, että wau joku on löytänyt minun blogiini asiasanan/googlauksen perusteella, kun aikaisemmat kirjoitukset nousevat esiin ajankohtaisten juhlapyhien aikaan.

Tein joulusuosikistani Kotivinkin glögijuustokakusta keväisemmän version. Laitoin kakun joukkoon Pistachio Creamiä (glögin sijaan). Kakku oli ihan okei, mutta en saanut pistaasitahnasta kaikkia tehoja irti. Tahna ei periaatteessa maistunut kovin paljoa, mutta se oli niin makeaa ja tujua tavaraa, että se kuitenkin tuntui kakussa. Olisin toivonut maun tulevan selkeämmin esille.

Muutenkin tämä oli haastava leipomiskerta. Irtopohjavuoka on vähän rikki, voi oli vanhentunutta ja kilon verran rahka oli mennyt pilalle ennen aikojaan. Parhaat ainekset piti korvata mahdollisimman sopivilla jääkaapista löytyvillä tuotteilla. Sain siitä kuitenkin kakun aikaiseksi enkä mainostanut vieraille, että meni vähän varsinaisen ohjeen vierestä. Täydellisen pistaasijuustokakun tekeminen vaatisi vielä tuotekehittelyä ja uusia yrityksiä!


maanantai 1. huhtikuuta 2013

Munajuhlan aika!

Keittiön hyllykköön on saapunut muuttolintuja. Nämä tipuset ovat todennäköisesti saaneet alkunsa Kiinassa, siirtyneet sitten Tanskaan ja saavat nyt loppuelämänsä viettää meidän suomalaisessa kodissamme. Suosittelen kaikille pikku tipuista pitäville Sloan Tanenin kirjoja, esimerkiksi The Big Push from Pregnancy to Motherhood kertoo elämän perustotuuksia tipusten avulla. Harmittaa vain, etten ole itse niin kekseliäs. Olisi mahtavaa tienata elantonsa tekemällä kuvakirjoja pienistä keltaisista tipuista.



 Yöllä oli käynyt pääsiäispupukin piilottamassa munia hyvin yksinkertaisiin paikkoihin, niin että alle 4-vuotiaatkin ne löytävät. Syömättä jääneitä suklaamunia on kohtuullinen määrä jemmassa. Pitäisi hyödyntää suklaa leivontaan jossain välissä. Kynän päähän laitettavia vihaisia lintuja ja vihreitä possuja on kertynyt lähes tusinan verran.

Ennen munien etsintää...

... ja jälkeen.



Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...