keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Tämän kesän Novitat

Laskeskelin, että olen aloittanut tekemään tätä boleroa ehkä kesällä 2008 eräitä häitä varten, mutta en silloin saanut sitä ajoissa valmiiksi. Ohje on Novitan Kevät 2007 lehdestä. Valmis neule on venynyt kaapissa monta vuotta. Minusta virkattu osuus on todella kiva, mutta tein aivan liian tiheän resorin. Se jotenkin lörpötti eikä minua huvittanut käyttää hihatinta. Nyt vihdoin purin resorin ja tein uuden, josta tuli sitten liian tiukka. Kolmas yritys resorin kanssa on ihan jees. En ole siihen edelleenkään täysin tyytyväinen, mutta se saa kelvata. Tälläisille irtohihoille on kuitenkin käyttöä.


Poikani sai kesäyllätyksen ystävältäni. Olin puhunut, miten hauska possu-neule on, mutta en ollut päässyt monologejani pidemmälle ennen kuin ystäväni oli jo neulonut kokonaisen paidan. Aivan mahtava ja kaunista jälkeä, viikkojen vieriessä eteenpäin tulee varmasti käyttöä!


maanantai 29. heinäkuuta 2013

Tunnustus

Sain Koukutettu-blogista tunnustuksen. Kiitos paljon! Tämä teki minut hyvin iloikseksi. Tunnustuksen jatkaminen eteenpäin on jäänyt kesäloman jalkoihin. Olen lukenut useamman bloggaajan ajatuksia blogiensa kaupallisuudesta, teemoista ja lukijamääristä. En ole tähän keskusteluun osallistunut, mutta mielenkiinnolla seuraan, mitä muut asiasta pohtivat.

Itse olen tyytyväinen siihen, että blogini kävijämäärä ja Bloggerin lukijakunta on hitaasti mutta varmasti kasvanut. Se tietenkin innosta ja on todella hauskaa saada kommentteja. Olen myös alkanut itse enemmän kommentoimaan muiden juttuja, vaikka en aina ensimmäisellä kerralla pysty todistamaan, että en ole robotti, kun en saa selvää niistä varmuuskirjaimista ja -numeroista.

Blogini teema on yhtä sekalainen kuin kiinnostusteni kohteet. Joillekin sopii erikoistuminen tiettyyn aiheeseen, mutta minun kirjoitukseni rönsyilevät sen mukaan, mistä milloinkin innostun. On vaan niin paljon kaikkea kivaa mitä voisi tehdä itse! Kaikki lapsellinen taitaa olla suosiossa tällä hetkellä. Nukenvaatteita on todella hauska virkata!

Säännöt ovat seuraavat:
- kopioi post it -lappu ja liitä se blogiisi
- kiitä linkin kera bloggaajaa, joka tunnustuksen myönsi
- anna tunnustus viidelle suosikkibloggaajalllesi ja kerro heille siitä kommentilla
- ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu post it -lapulla ja toivo, että omat lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin

Osa lemppariblogeistani ovat todella suosittuja, mutta valitsin tähän seuraamieni blogien joukosta sellaisia, jotka eivät välttämättä ole vielä kaikkien tiedossa.

Laitan tunnustuksen eteenpäin seuraaville blogeille:
Häntähattu harrastaa
Pirjon kädenjälkiä
Kikkaillaan ja tikkaillaan
Hannaliinin uudet neuleet
Lauran verstas

torstai 18. heinäkuuta 2013

Tabletin kotelo

Tabletin suojakotelo on yksi kesällä virkkaamistani jutuista. Lanka on ostettu viime kesänä Turusta Käsityö-Elisasta ja unohtui hetkeksi lankakorin uumeniin. Hilos Omegan nylonlangat ovat ihastuttavia meksikolaisia nyörilankoja, joista saa tehtyä mm. kivoja kukkaroita ja käsilaukkuja. Oletin paksun langan olevan tylsää virkattavaa pienehköllä koukulla, mutta lanka kulki liukkaasti ja nyöri pysyi hyvin kasassa. Tämä meni joutaisasti nelosen koukulla. Yksi kerä riitti koteloon. Tähän lankaan liittyviä joululahjaideoita on jo hautumassa.


Olen päässyt käymään kivoissa lankakaupoissa myös tänä kesänä. Tampereella kävin Kerässä, joka sattui olemaan samalla kadulla kuin meidän lounaspaikamme. Aleksanterinkatu oli kaikki, mitä Tampereesta näin, joten tehokasta toimintaa ihan sattumalta.  Kerä on tullut minulle tutuksi blogien kautta, joten oli kiva päästä piipahtamaan.  Itselleni asettamat langanostokiellot taas jäivät kaupan ulkopuolelle.

Kotimatkalla minä kävin myös Kauppakassissa tilaamassa loppuviikon ruoat. Yhden illan pärjää näkkärillä ja pillimaidolla, kun tietää, että aamulla sapuskat tuodaan kotiin. Kolmen tunnin ajomatkalla ehtii miettimään tulevaa ruokalistaa (kun ei siis aja). Palvelu on kuin minulle tehty, kympillä saa ruokaostokset kotiinkuljetettuna. Lisäksi hyviä ja terveellisiä valintoja on helpompi näpytellä virtuaaliseen ostoskoriin kuin uupuneena ja nälkäisenä ihan oikeassa todellisuudessa.

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Meillä vietetään lapsuuden kesää

Minun lapsilleni tämä kesä on varmasti yksi sellainen ikimuistoinen lapsuuden kesä, jolloin on saanut tehdä kaikkea kivaa sukulaisten kanssa. Olemme mökkeilleet ahkerasti eri sukulaisten luona. Niin paljon, että minua on vaivannut pieni lomastressi. Onneksi ne unohtuivat Saimaalla. Varikkopysähdykset kotona ovat yleensä noin vuorokauden mittaisia ja silloin pesukone joutuu koetukselle.

Isosiskoni vanha keinuhevonen.

Sukulaisten luona lapset leikkivät aidoilla retroleluilla. Vinttien kätköistä ja heitteillä olevista leikkimökeistä kaivetaan esille aarteita. Mummin mökin vintiltä pari leluja muutti meidän mukana kaupunkiin. Vanha keinuhevonen vaatii hieman entisöintiä, mutta olisi juuri nyt sopiva lasteni leikkeihin.

Lisäksi Helsinkiin kuljetettiin serkkuni vanha, todennäköisesti 1970-luvulla ostettu nukkekoti. Muistan olleeni kateellinen serkulleni hänen nukkekotinsa takapuolesta. Sehän on todella hieno. Kuten muissakin blogeissa on todettu (esim. Pientä pintaremonttia), Lundbyn vuosimallin jäljittäminen ei ole aivan yksinkertaista. Oletan, että tämä on Lundby, mutta en ole siitäkään ihan varma. En ole aivan tämän näköiseen taloon pikaisella googlailulla törmännyt. Sähköt vaikuttaisivat ainakin kiemurtelevat lundbymaisesti.

Tämä nukkekoti pääsee lasteni leikkeihin. Oman Lundbyni aion pitää omissa leikkeissäni ja varustella sitä paremmaksi joskus, kun ehdin. Äidin oma nukkekoti on tietenkin aiheuttanut lapsissani kateutta. Viimeisten kuukausien aikana leikit ovat alkaneet sujua Peppi Pitkätossun talon kanssa, joten nyt he saavat myös Lundbyn. Vanhat muoviset huonekalut taidan vielä pääasiassa pelastaa ja antaa käyttöön vasta myöhemmin.

Talo takaa.

Talo edestä.

Ikkunatkin aukeavat.





sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Anna hyvän kiertää -haasteen ensimmäinen etappi

Jatkoin eteenpäin Anna hyvän kiertää -käsityöhaastetta ja nyt sain ensimmäisen mukaan lähteneen hyvyydet valmiiksi. Mun tekemän luona asustelevat Ariel ja Tähkäpää saivat uudet mekot. Sovituskuvassa Merida ja Mulan esittelevät virkattuja kesäasuja. Mekkojen värimaailma on saanut vaikutteita Mun tekemän taustakuvasta. Toivottavasti nuket viihtyvät retromekoissaan. Näissäkin töissä olen käyttänyt hyväkseni perintötilkkuja, joten kyseessä on ihan oikea tuulahdus viime vuosituhannelta.

Mikäli joku vielä innostuu haasteesta, niin yksi paikka on vielä vapaana. Ohjeistus löytyy tuosta ensimmäisestä linkistä. Sinne kommentoimalla pääsee osallistumaan.


torstai 4. heinäkuuta 2013

Maret -mekkoja

Kokeilen tässä tabletilla päivittämistä ja se tuntuu yllättävän vaikealta. Jos teen kirjoitusvirheitä,  en välttämättä osaa poistaa niitä.. Pahoittelut siis jo etukäteen ja yritän kertoa nyt lyhyesti ja ytimekkäästi,  että tyttäreni sai ihanan yllätyksen kummitädiltään. Nimittäin ensimmäisen Mekkotehdas-mekkonsa!

Vanhasta lakanasta tehty Maret oli todella hurmaava ja nukkekin sai samanlaisen. Reissuun lähdön tunnelmissa räpsin pari kuvaa,  mutta pieni malli ei ollut kovin yhteistyöhaluinen. Kukapa sitä nyt paikallaan jaksaisi olla,  jos äiti yrittää kuvata.

Yksi tämän kesän tavoitteistani on tehdä edes yksi Mekkotehdas-mekko ihan itse,  mutta on aika mukavaa,  että innostus on tarttunut muillekin lähipiirin ompelutaitoisille! Viime vuosina on tullut neulottua ja virkattua sen verran paljon, että ompelukoneen esille kaivaminen tuntuu aina hieman jännittävältä ja työläältä. Nyt kun Maret löytyy jo,  niin minun on hyvä aloittaa niistä yksinkertaisimmista malleista.




Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...