tiistai 24. joulukuuta 2013

24. luukku: Joulu-unelmia

Hapsuli toivottaa kaikille hyvää joulua!
Happy Christmas to everyone!



Tämän vuoden viimeisestä joulukalenterin luukusta paljastuu kiiltokuvarasia, jonka tein salaiselle neuleystävälleni. Uskonnollisaiheiset glitterkiiltokuvat ovat mielestäni ihania ja niistä tuli kiva rasia vaikka joulukoristeiden säilytykseen. Decoupagelakan kanssa puuhastelu on aina hauskaa!

maanantai 23. joulukuuta 2013

23. luukku: Jouluinen Kööpenhamina

Nyt on mielessä vain muistot 
kolmelta viimeiseltä vuodelta 
ja joulun alusajasta Kööpenhaminassa. 
Ihanaa, ihanaa, ihanaa! 
Hyggeligt jul!

Kuvat on vuosilta 2010-2012.





Nyhavn

Nyhavn


Illumin näyteikkuna




  



sunnuntai 22. joulukuuta 2013

22. luukku: Angry birds joulua!

Vihaisia lintuja näkyy nykyään kaikkialla, melkein yliannostukseksi asti. Lasteni pienet joulukuuset kaipasivat koristeita ja tein pääsiäismunan yllätyksistä kuusenkoristeita. AB-yllätysmunia oli makeismyymälässä todella halvalla pääsiäissesongin jälkeen ja pakkohan niitä oli ostaa, vaikka pääsiäiskukkokin muni runsaasti juuri näitä munia.

Nämä pehmeää muovia olevat kynien päihin tarkoitetut linnut sopivat tähän tarkoitukseen hyvin, sillä pienen ruuvikoukun sai helposti kierrettyä vihaisen tyypin päähän. Meillä on iso kasa erilaisia pikku hahmoja, jotka voin jo kuvitella roikkumassa pikkukuusissa, mutta kovaa muovia olevien hahmojen päähän ei niin helpolla porauduta. Ehkäpä pitää testata liimaa.


lauantai 21. joulukuuta 2013

21. luukku: Kierrätysmateriaaleihin käärityt lahjat

Olen ostellut kirppareilta jouluisia kankaita ja liinoja jo parin vuoden ajan. Ihme kyllä, välillä kassakin on kuittaillut ostoksistani vääränä vuodenaikana, vaikka minun mielestäni olisi kummallista, jos etsisin hyviä jouluaiheisia kirppisjuttuja vain ennen joulua. Parhaat löydöt tekee hyvin todennäköisesti sesongin ulkopuolella.

Mielessä on pyörinyt kestolahjapussit ja nyt saan ensimmäiset maailmalle tänä jouluna. Nämä olen surauttanut jo kuukausia sitten. Nämä ovat kohtalaisen pieniä. Hyvä peruskoko olisi sellainen, mihin mahtuu suklaarasia tai kirja. Jokainen kestopussin saaja voi itse päättää, ottaako pussukan muuhun käyttöön tai laittaako kiertoon seuraavana jouluna. Jos pussin kokee aivan turhaksi, voi sen myös palauttaa minulle. Tästä pitäisi laittaa vielä ohjeistusta pussin mukana.

Aika paljon paketoitavaa on vielä, mutta kaikki lahjat alkavat sentään olla kasassa. Jotakin pientä voin vielä ostaa, jos sattuu löytymään. Todella paljon kaikenlaista jää taas tekemättä. Jouluinen to do -lista on loputon. Jos otan vielä loppukirin, niin saan muutaman pehmeä paketin valmiiksi ennen pukin saapumista.

perjantai 20. joulukuuta 2013

20. luukku: Suklaapallerot ja riisisuklaatikkarit

No niin, taas vähän suklaamakeisia luvassa. Kodin kuvalehdestä löytyi Suklaapalleroiden ohje, jota päätin testata. Nämä tulivat ihan omaan käyttöön, myönnän näin blogimaailmalle, napsin niitä jääkaapista jouluvalmistelujen ohessa. Suklaapallerot maistuivat, uskon että näitä tulee tehtyä joskus uudelleenkin.

Suklaapallerot

50 g piparkakkuja
50 g kaurakeksejä
1 rs Philadelphia Marabou -maitosuklaatuorejuustoa

Kuorrutus
200 g tummaa suklaata

Sekoita murskatut keksit yhteen tuorejuuston kanssa. Minä tein tämän yleiskoneen avulla. Sitten pyörittele taikinasta pieniä palloja ja anna niiden kovettua jääkaapissa. Sulata suklaa ja dippaa pallerot suklaamassaan. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti!


Sulatetusta suklaasta hieman yli, joten päätin tehdä riisisuklaatikkareita. Olin ostanut paahdettua riisiä Punnitse ja säästä -kaupasta jemmaan ihan vaan siitä ilosta, että sitä oli Suomessa saatavilla. Aikaisemmin olen tuonut puffat risiä Ruotsin reissuilta.

Tikkarit syntyivät hyvin yksinkertaisesti. Riisimurot ja sulatettu suklaa sekoitettiin yhteen. Sitten annostelin tikkarit leivinpaperin päällä niin, että tikku jää keskelle. Koristelin vielä vihreällä candy meltsillä. Tätäkin jäi sitten yli, joten vielä yksi erä joulupipareitakin sai candy melts kuorrutteen. Se oli hyvä kokeilu, uskon että käytän candy meltsejä piparin koristeluun jatkossakin.

Jäätelötikkuja minulla on melkoinen varasto. Piti hetken miettiä miksi olenkaan niitä joskus hommannut, mutta siis virkattuja jäätelöitä varten tietenkin! Lapseni vetivät tikut irti jäätelöistä noin sekunnissa, joten päätin olla tehtailematta niitä koe-erää enempää. 

Ja vielä yksi tunnustus, minulla muumitalon osat kyllä paistettu ja valmiina, mutta mahdanko saada piparitalon pystyyn vielä ennen joulua? Tai ennen loppiaista?





torstai 19. joulukuuta 2013

19. luukku: Vuohenjuustokarpalomuffinit

Tässä reseptissä on ainesosat kohdallaan! Vuohenjuusto, karpalot ja unikonsiemenet kuuluvat kaikki suosikkeihini. Ohje on napattu Leivotaan-lehdestä (4-6/2012). Lopputulos oli mielestäni skonssimainen ja tämä on positiivinen asia.

Viehkeät vuohenjuustimuffnit
  
4 1/2 dl sämpyläjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl unikonsiemeniä
3 munaa
2 rkl oliiviöljyä
2 dl turkkilaista jogurttia
100g kuivattuja karpaloita
100 g vuohenjuustoa (pieninä paloina)

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat, öljy ja jogurtti. Lisää kuivat aineet vatkatun seoksen joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää vielä karpalot ja vuohenjuusto. Jaa seos muffinivuokiin ja paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.



keskiviikko 18. joulukuuta 2013

18. luukku: Salaisen jouluystävän viimeinen paketti

Kaikki kiva tulee päätökseen ja niin myös salainen jouluystävä. Eihän tässä kovin montaa päivää enää jouluun olekaan!

Tämän paketin sisältö oli haettu ulkomailta asti. Sieltä paljastui Villeroy & Boch joulukoriste. Todella ihana ja se tulee mukavasti tämän vuoden muistoksi joulukuuseen, jos vain saan asetettua sen turvalliseen paikkaan. Joulunalle keittiöpyyhe on tosi söpö. Keittopyyhkeet ovat yksi monista heikoista kohdistani, niitä on vaan tarjolla kaikenlaisia todella hienoja! Lindtin suklaa oli herkullista ja se hävisi nopeasti.

Pakettien lähettäjäksi paljastui Joulureen Teija, kiitos ihanista jouluisista yllätyksistä ja hyvää joulua!




tiistai 17. joulukuuta 2013

17. luukku: White Rocky Road

Tuleehan lumi joskus kallivuorillekin tai kivisille poluille! Valkosuklaasta tehty rocky road kätkee sisäänsä pistaasipähkinää, joulupipareiden murusia sekä pieniä vaahtokarkkeja. Kuivatut karpalot olivat myös listalla, mutta ne unohdin ostaa. Koristeeksi kakkujen koristeiksi tarkoitettuja hopeisia palloja. Lopputulos on aika mahtava!

maanantai 16. joulukuuta 2013

16. luukku: Lohitähtitortut

Pirkan lohitähtitortut ovat kiva suolainen tarjottava. Tähdet leivotaan kuten joulutortuissa, mutta päälle tulee kylmäsavulohta ja tuorejuustoa. Itse lisäsin joukkoon vielä turkkilaista jogurttia, kun pelkkä lohi ja tuorejuusto tuntui hieman tönköltä. Samaa täytettä olen soveltanut myös ruissipsien täytteenä. Toimii mielestäni todella hyvin!

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

15. luukku: Myslipatukat

Tässä on kiva idea ruokalahjaksi! Niin hyviä nämä ovat, että pitäisi tehdä pian uudelleen. Tämä erä tuli syötyö nopeasti, joten en ehtinyt arvioimaan, että kauanko nämä kestävät ennen kuin menevät huonoksi. Olen merkinnyt huonosti ylös lähteen, jossakin lehdessä tämä on ollut (Kauneus ja terveys x/2013?).

Kaura-tummasuklaapatukat

1/2 dl öljyä
1/2 dl omenamehua
1 dl vaaleaa siirappia
4 dl kaurahiutaleita
1 dl korintteja
1 dl viikunoita (palasina)
1 dl pinjansiemeniä
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl mantelirouhetta
2 rkl tummaa suklaata (rouheena)

Kiehauta kattilassa öljy, omenamehu ja siirappi. Lisää joukkoon muun aineet ja sekoita huolellisesti. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin paloittelet.


lauantai 14. joulukuuta 2013

14. luukku: Salainen neuleystäväkierros on päättymässä

Olen saanut tämän syksyn aikana toinen toistaan upeampia yllätyksiä salaiselta neuleystävältäni! Kiitos todella paljon. Ihanien lähetysten takaata paljastui Neulemuistio -blogista Sinisen sohvan emäntä, joka on SNY-kierroksella mennyt nimimerkillä Ruiskaunokki. Blogista paljastui, että minua on muistanut toinen Martta. Ehkäpä olen hieman marttahenkeä aistinutkin jo syksyn mittaan.

Viimeinen paketti ei siis jäänyt muita huonommaksi. Itse asiassa kuvassa jää piiloon sormeen laitettava apuväline, jolla saa langat pidettyä järjestyksessä, kun neulee monella eri värillä. Tätä pitää ilman muuta testata. Minulla on aina langat sikinsokin, jos on useampi kerä puikoilla samaan aikaan.

Sain askartelumateriaalia, kerään tölkinnipsuja salaiseen projektiin, jota en ole vielä edes aloittanut. Sain useamman Tampereen kartan, että minä ja muut perheeni jäsenet emme pääse eksymään! Kieltämättä SNY on saanut Tampereen vaikuttamaan aika houkuttelevalta paikalta. Houkuttelevia olivat myös suklaat, jotka hävisivät hyvin nopeasti.

Löylypussi on uusi tuttavavuus. Sitä on kiva päästä testaamaan jouluna. Saunassa tulee käytyä liian harvoin, vaikka haluaisin saunapäivästä samanlaisen instituution omille lapsilleni kuin mitä se oli omassa lapsuudessani. Tämä oli hyvä muistutus myös siihen liittyen!

Paketissa oli Pirkanmaan kotityö oy:n neulekuvasto, joka on aivan ihana. Sieltä löytyy kivoja ajattomia ohjeita, joista tietenkin useampikin houkuttaisi. Paketissa oli myös heijastinnarua ja lehdestä löytyneen heijastindonitsi pitäisi päästä toteuttamaan.

Roosa nauha sukkalanka oli niin osuva lanka, etten parempaa osaisi kuvitella! Olen miettinyt, että haluaisin sitä, mutta lankaa ei nyt vain ole sattunut osumaan kohdalleni. Värinä pinkki on todellakin minun lempparini ja näin talven pakkasia odotellessa olen miettinyt, että haluaisin tehdä säärystimet. Tämä sopisi yhdeksi väriksi.

Ja melkein unohdin mainita lankakerän mallisen kynttilän. Salainen ystäväni on todella hienosti löytänyt teemaan sopivia tuotteita. Eli vielä kerran kiitos paljon minun ja lasteni puolesta!



perjantai 13. joulukuuta 2013

13. luukku: Virkattu lumihiutale -patalappu

Virkkasin pari lumihiutale -patalappua Eilen tein -blogin ohjeella (klik). Näitä oli helppo ja nopea tehdä, vaikka kyllä näidenkin väkertäminen tuntui seuraavana päivänä. Harmikseni lumihiutale ei tule parhaalla tavalla esille käyttämäni trikookuteen kanssa. Kaksivärinen kude tekee lopputuloksesta vaikeasti hahmotettavan.

Näitä ehtii vielä tekemään pukinkonttiin. Kaksi patalappua syntyy helposti yhden illan aikana. Toivottavasti ehdin vielä kokeilemaan myös Eilen tein -blogissa esiteltyä tähtipannunalusta (klik). Onhan tässä vielä muutama yö jäljellä ennen kuin pukki tulee.




torstai 12. joulukuuta 2013

12. luukku: Suklaamuffinit

Tein oman sovellukseni Piparimuffinien ohjeen pohjalta. Halusin kokeilla kondensoitua maitoa leipomuksissa ja löysin kivan jouluisan ohjeen, vaikka itse korvasin pilkotut hedelmät noin 80 grammalla tummaa suklaata. Näihin voisi mukavasti upottaa myös suklaakonvehteja, jos niitä sattuisi pukki tuomaan enemmän kuin riittävästi.

Ohje löytyy täältä: Ruokala.net: Piparimuffinit


keskiviikko 11. joulukuuta 2013

11. luukku: Kuusen koristelua

Me laitoimme eilen joulukuusen esille. Joulukuusi on ilman muuta tärkein ja rakkain joulukoristeeni, sillä se sisältää paljon muistoja. Haluan pitää kuusta esillä pitkään, joten sen vuoksi muovinen versio on meille paras. Tämä yksilö on ollut minulla vuodesta 1998. 

Lapset saivat koristella kuusen ja tämä sujui todella mukavasti. Koristeet ovat painottuneet alaoksille, jonne pienokaiseni parhaiten ylettyivät. He käyttivät apuna myös pieni tuolejaan. Koristelun loppuvaiheessa he innostuivat myös laittamaan tonttupuvut päälle. Molemmilla on kauluksessa tontut, jotka neuloin viime vuonna.

En usko, että puutun kuusen koristeluun tekemällä korjausliikkeitä jälkikäteen. Sehän on aivan täydellinen! Jompi kumpi on vielä lisännyt yhdet pirunsarvetkin kuusen oksille. Tämä teemahan sopii hyvin Jeesuksen syntymään. Olen äärettömän onnellinen siitä, että lapseni ovat päässeet askarteluikään, mutta samalla alan ensimmäistä kertaa tuntea niitä fiiliksiä, että tämä aika menee ohitse todella nopeasti. Siinä ne nyt ovat, minun omat lapseni koristelemassa joulukuusta ja tämä on heidän lapsuutensa kohokohtia. Voihan sniff.

My kids decorated our Christmas tree. They did a great job. We need to make some ornaments every year from now on. I am happy that we can do these things together.



tiistai 10. joulukuuta 2013

10. luukku: Huppupyyhe

Tarkoituksenani on ollut tehdä vanhoista kylpypyyhkeistä lapsilleni joko kylpytakit tai huppupyyhkeet. Pari pyyhettä on ollut sivussa tähän tarkoitukseen pyhitettynä jo jonkin aikaa. Vauvakoon huppupyyhkeet ovat jäämässä pieniksi ja halusin hyödyntää olemassaolevia varastoja. On aina palkitsevaa, kun saa tuunattua vanhasta tavarasta jotakin uutta ja hyödyllistä. 

The Cottage Maman ohje oli hyvin yksinkertainen ja helposti toteutettavissa, joten se pääsi kokeiluun. Käsipyyhkeestä ommellaan huppu ja se yhdistetään kylpypyyhkeeseen. Da-daa! Huppupyyhe on valmis!

Ohje löytyy täältä / See the tutorial:
thecottagemama.com/embellished-hooded-towel-tutorial/

I made hooded towels for my kids from old towels that I haven't used that much. It's always nice when something old turns into something that is nice and useful!
 

maanantai 9. joulukuuta 2013

9. luukku: Suklaafudge

Fudge on niin hyvää! Ällömakeaa ja ziljardi kaloria ja todella herkullista! Juuri sopiva joulun ajan herkuksi. Marshmallow fluffia piti kokeilla ihan vaan sen vuoksi, että sitä on nykyään Suomessakin saatavilla. Vaahtokarkkimassa, kondensoitu maito ja suklaa muodostavat mahtavan yhdistelmän.

Jossakin tv-sarjassa marshmallow fluffia syötiin suoraan purkista lääkkeenä sydänsuruihin. Mietin, että pitäisiköhän sitä olla aina kaapissa varmuuden vuoksi. Kyllähän se varmasti maistuisi mukavalta leivän päällä tai missä vaan. Ehkä maailman turhin herkku, mutta en anna sen haitata!

Sara LaFontainin ohje löytyy täältä.

Sara LaFontain's awesome rocky road fudge. You can find the recipe here.


sunnuntai 8. joulukuuta 2013

8. luukku: Joululeffoja

Lumiukko-piirretty on joulun ajan suosikkiohjelmani. Muistan vieläkin, kun näin ohjelman ensimmäisen kerran joskus 1980-luvulla. Silloinhan jouluaattona tuli vuoden parhaat lastenohjelmat. Nykyään valikoima on hieman runsaampi. Viime jouluna esitettiin ensimmäisen kerran Lumiukon jatko-osa eli Lumiukko ja lumikoira. Jossakin kiireen keskeellä katsoin ohjelman, mutta en ehtinyt keskittymään siihen lapsen intensiteetillä. Toivottavasti tulevana jouluna saan muodostettua paremman kuvan jatko-osasta.

Minun on vaikeaa vastustaa mitään lumiukko-aiheista, mutta jemmoistani löytyy "vain" lumiukko joulukalenteri, skräppäyspaperia ja ristipisto-ohjeita. Tietenkin minulla on myös dvd ja kirja parina eri versiona.
    Lontoossa oli tarjolla lumiukkoa ja joulukoiraa monessa eri paikassa.

    Telkkariin liittyviä joulumuistoja on minulla paljon. Joulutunnelmaan virittävät myös Rakkautta vain ja Elämä on ihanaa. Yksin kotona yksi, kaksi, kolme, neljä -leffat olen nähnyt lapsena. Silloin kun ei vielä arvosteltu niin kovin sanoin elokuvan mieletöntä väkivaltaa. Mahtaako niitä omille lapsille uskaltaa näyttääkään? Kakkososan kohtaukset jouluisessa New Yorkissa ovat jääneet mieleen. Sinne kun joskus pääsisi suurta joulukuusta ihailemaan.

    Pikku naisia on yksi lempikirjoistani. Suosikkini Anna-sarjan ohella. En koe leffaa mitenkään erityisen jouluiseksi, mutta onhan siinä tunnelmallisia joulukohtauksia. Fanny ja Alexander kuuluu jouluun, mutta se myös ahdistaa. Koen isäpuolen rangaistukset kohtuuttomina ja välillä jätän ohjelman katsomatta, kun en halua ajatella kohtuuttoman ankaraa isäpuolta.

    Reima Punanenä -piirretun englanninkielinen versio riemastuttaa sen vuoksi, että Robbie Williams toimii Rudolphin äänenä. Perheen jalokivessä on täydellinen amerikkalainen joulukoti. Se ei ole leffana mitenkään lempparini, vaikka pidän siitä nykyään enemmän kuin ensimmäisen katselukerran jälkeen. Mutta elokuva on niin kaunista katseltavaa!

    lauantai 7. joulukuuta 2013

    7. luukku: Vinoraidallisia pipoja

    Tästä tuli minun lempparimalli! Vinoraidallisen kuvion ohje on Dropsilta, mutta sen tarkempaa en ohjetta noudattanut. Tein Novitan Crystalilla 43 silmukkaa, sukkapuikot numero 10 ja neuloin niin kauan kuin lankaa yhdestä kerästä riitti. Parilla viimeisellä rivillä tein kavennukset raidan kohdalla.

    Yleisesti blogimaailmassa on surtu Novitan Puron loppumisen suhteen, mutta minua harmittaa kyllä tämä Crystalinkin menetys. Se on paras pipolanka, koska siinä on sopivasti kimallusta. Minulla on entuudestaan jo kaksi Crystalista tehtyä pipoa ja tuosta purppuranpunaisesta tuli kolmas. Kai niiden kanssa sitten tulee toimeen. Musta vinoraitapipo meni siskolleni, joka sattui sopivasti kylmänä iltana meille kylään juuri kun pipo oli valmistunut. Näitä menee myös pukinkonttiin!

    DROPSin ohje löytyy täältä.



    This pattern is DROPS 151-43. It is quick and easy to make with thick yarn, so I love it! I didn't follow the pattern that closely, I just took the spriral pattern from it. I used Finnish yarn from Novita called Crystal. It has been discontinued which is sad because it is my favourite hat yarn (glitter!!). 

     

    perjantai 6. joulukuuta 2013

    6. luukku: Herkullisia lahjaideoita

    Itsenäisyyspäivän aikaan suomalaiset käyvät perinteisesti minilomilla. Tänä vuonna minä keskityn Linnan juhlien Itsenäisyyspäivän vastaanoton seuraamiseen. Pari reissua tuli tehtyä jo marraskuussa. Siellä oli myynnissä herkullisia joululahjoja. Saman tyylisiä voisi tehdä helposti itsekin! Nam. 

    Tässä kännykällä otetettuja kuvia marraskuisesta Lontoosta, joka oli siis jo kovin jouluinen kuukausi sitten:
    Some photos of my pre Christmas trip to London:

    Ihastuttavia cupcakes-koristeita, 
    mm. twelve day of christmas ja pähkinänsärkijä.


    Erilaisia karkkilahjoja,
    lapset tykkäisivät jouluisista kestokirjekuorista.


    Jouluisia vaatteita oli paljon ja ihania,
    erityisesti lapsille.
    Myös aikuisille löytyi monenlaisia
    "ugly sweatereita".


    Välipalaa!


    Tähän voisi jäädä lepäilemään...


    Tällaista minäkin voisin toivoa pukilta...


    torstai 5. joulukuuta 2013

    5. luukku: Hyggeligt jul!

    Ostin viime vuonna Trine Hahnemannin kirjan Scandinavian Christmas -kirjan. Halusin kirjan muistoksi Tanskan vuosistani. Kirjan sivuilta löytyy ohjeet tanskalaisiin klassikoihin kuten æbleskiver ja risalamande. Kirjasta löytyy myös monta pikkuleipäreseptiä, joita olen suunnitellut kokeilevani. Ja kirjan tunnelma on niin hyggeligt, tietenkin!

    Tänä syksynä kirja on siis julkaistu suomeksi! Suomennettuina äsken mainitut herkut ovat omenamunkit ja kermariisi kuumalla kirsikkakastikkeella. Pohjolan parhaat jouluherkut oli pakko ostaa, vaikka minulta tuo englanninkielinen versio jo löytyykin. Haluaisin ostaa tämän kirjan lahjaksi kaikille ystävilleni ja sukulaisilleni, jotka tykkäävät kokata ja jotka ovat myötäeläneet Tanskan vuodet kanssamme. Katsotaan nyt moneenko pakettiin tämä kirja lopulta löytyy.

    Trine Hahnemann's Scandinavian Christmas has wonderful Danish receipes and of course it is full of hygge! It was published in Finnish this Fall, I bought the English version from Copenhagen a year ago. I recommend this book for all of my expat friends!
     
     
    Niin, mitäs se hygge sitten oikeastaan olikaan?  

    Søstrene Grenessä myytävien mukien mukaan
    HYGGE is a feeling you cannot translate
    Jotakin kotoisaa, lämpöistä ja ihanaa.
    Joulu-Tivoli meininkiä.


    Brittiläisen lehden Ideal Homen jouluisa numero oli aivan ihana. Juuri sellainen, että voisinko muuttaa tähän lehteen asumaan. Välillä Stockmannin joulukuvastoissa on ollut sellaista joulutunnelmaa, joka on vienyt mennessään. Tänä vuonna Ideal Home vei voiton. Ilokseni huomasin myös, että lehdessä esiteltiin Tanskassa asuneen pariskunnan (joulu)kotia ja sielläkin mainittiin HYGGE. Voihan Tanska sentään, haluan hyggeligt joulun, kiitos. Tai enemmän hyggee minun elämääni noin yleensä.


     


















    keskiviikko 4. joulukuuta 2013

    4. luukku: Glögi-juustokakku

    Tämä Kotivinkistä löytynyt juustokakku on yksi minun joulun ajan suosikeistani. Rakastan juustokakkua, piparkakkua ja glögiä. Nam nam nam! Kakku paistetaan uunissa, joten se on myös todella helppo tehdä.



    200 g kaurakeksejä
    200 g piparkakkuja
    200 g voita sulatettuna

    TÄYTE
    600 g tuorejuustoa (maustamaton)
    1 prk (250 g) maitorahkaa
    25 g voita sulatettuna
    1 dl sokeria
    ½ dl maissitärkkelysjauhoja
    1 dl glögitiivistettä

    GLÖGISIIRAPPI
    2 dl glögitiivistettä
    1 dl sokeria


    1. Sekoita murskatut piparkakut ja sulatettu voi tasaiseksi massaksi.

    2. Laita irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele reunat. Kaada pirparimuruvoiseos vuokaan ja painele tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin niin, että muruseos ehtii hieman jähmettyä.

    3. Sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada ja tasoita täyte vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 40 minuuttia. Ota uuni pois päältä, mutta jätä kakku jälkilämpöön vielä 30 minuutiksi.

    4. Valmista glögisiirappi. Mittaa glögi ja sokeri kattilaan ja keitä seosta ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.

    5. Anna kakun jäähtyä rauhassa. Poista vuoan reunat ja nosta kakku tarjoiluvadille. Kaada glögisiirappia kakun päälle ja tarjoile loppu kastike erikseen.

    Ohje löytyy Kotivinkin sivuilta täältä.

    tiistai 3. joulukuuta 2013

    SNY: ihana yllätys

    Posti on taas tuonut ahkerasti yllätyksiä! Ihania jouluisia juttuja! Kiitos paljon!

    Lapset saivat Lastenmaan joulu -lehden. Siellä oli kivoja askarteluohjeita. Toisessa lähetyksessä tuli mattoverkkoa, jota kaipailin SNY:n lähettämää neulakoukkua varten. Nyt minulla on materiaalit valmiina, on hauskaa päästä kokeilemaan uutta tekniikkaa.

    Lautasliina oli lähetetty lumihiutalekuvion vuoksi. Siitä saisi kivan neulotun kuvion tai sitten ristipistotyön. Kortissa oli ihana sydän koriste ja vielä kuusi kappaletta keraamisia joulukoristeita. Ne ovat aivan ihanat. Olenkin saanut joulusiivouksen siihen vaiheeseen, että joulukuusta voi alkaa laittaa viikonloppuna. Minä käytän tekokuusta, joka on ollut minulla vuodesta 1998 asti.

    Vihjeiden perusteella olen päätellyt, että SNY elää Tampereella ja nyt sain aika vastustamatonta markkinointimateriaalia! Tampereella tapahtuu joulun aikaan ja myös Särkänniemen Koiramäki on avoinna viikonloppuisin. Sinne haluaisin kovasti päästä. Koiramäen joulu kuulostaa todella kivalta.

    SNY on osannut tulkita minua myös sen verran hyvin, että joulustressi tässä pukkaa päälle. Tai oikeastaan minun pitää vain myöntää itselleni taas kerran, että joulukuussa en enää ehdi tekemään käsitöitä pukinkonttiin, kun on niin paljon kaikkea muuta puuhaa. Muutama juttu on listalla, joka ainakin vielä tuntuu ihan realistiselta.



    3. luukku: Pipipusseja

    Meillä tarvitaan aina silloin tällöin lumelääkettä. Lapselle tulee pipi ja henkiset kolhut vaativat laastaria ja erityishuomiota. Tämän vuoksi ompelin pipipusseja, joilla lapsi voi harrastaa itselääkitystä. Tämä on kyllä ihan toimiva kaurapussi, jota tätä voi käyttää kylmä- tai lämpöhauteena, mutta myös plaseboefekti on vahva.

    Ihana japanilainen kangas löytyi Eurokankaasta viime kesänä. Sitä oli pakko ostaa, vaikka käyttötarkoitusta ei vielä ostohetkellä ollutkaan. Kangas on jo niin pirteä, että sitä katsellessa tulee hyvälle mielelle. Tein pusseja sarjatyönä jo elokuussa, muutama on menossa pukinkonttiin.

    Pipipussi, kuvakin on vähän tärähtänyt.

    maanantai 2. joulukuuta 2013

    2. luukku: Omenamarmeladit

    Kokeilin marmeladien tekoa kahdella ohjeella. Eroina näissä oli hyytelöitymisaineet: toisessa käytettiin agar agaria ja toisessa hillosokeria. Marmeladeissani on sekä omenamehua että (sokeroimatonta) omenasosetta. Molemmat hyytyivät hyvin. Agar agarilla sain ehkä hieman kiinteämmän lopputuloksen, mutta tämä oli todennäköisesti vain sattumaa.

    Suurin haaste marmeladien kanssa on hikoilu. Makeisten pitäisi antaa kuivua ennen sokeroimista, mutta minä en saa niitä kuiviksi. Kuivahtamiseen menee jopa viikko! Tämä on toinen kerta, kun teen näitä ja sama pulma on noussut molemmilla kerroilla. Herkut ovat liian mehukkaita ja imevät sokerin itseensä. Tai ainakin marmeladit kannattaa sokeroida vasta juuri ennen tarjoilua.


    Agar agar ohjeita sovelsin mm.

    sunnuntai 1. joulukuuta 2013

    1. luukku: Suklaapretzelit

    Tämä idea on löytynyt Pinterestistä. Tosin omista pretzeleistäni ei tullut aivan niin upeita kuin mitä olen netissä nähnyt. Dippasin pretzeleitä suklaaseen ja sen jälkeen vielä strösseleihin. Näin tulee herkullinen suolaisen ja makean yhdistelmä. Nam!

    Ja hyvää joulukuuta. Nyt saa vihdoin aloittaa joulun odotuksen ihan kunnolla!


    Tässä blogissa:

    Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

    Blogiarkisto

    Tietoja minusta

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...