keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Isoäidinneliöpeitto

Vuoden ensimmäinen ikuisuusprojekti on valmis! Yksi tämän vuoden tavoitteistani valmistui melkoisella vauhdilla tammikuun aikana. Yritän ihan oikeasti pienentää käsityövarastojani ja olen jopa kiertänyt lehtihyllyt kaukaa. Käsityölehdistä ja Pinterestistä löytää koko ajan uusia ideoita, mutta yritän nyt keskittyä edes muutaman vanhemman projektin loppuun saattamiseen.

Peitto on tehty muutama vuosi sitten alennuksesta ostetuista Seitsemän veljestä -langoista. Alunperin ajattelin tehdä langoista neuletakin ja sain kasaan noin kymmenen neliötä. Sitten työ hautauti käsityölaatikkoon pitkäksi ajaksi. Jatkoin neliöiden virkkaamista joulun jälkeen, kun kaipasin helppoa käsityötä samalla kun pohdin seuraavaa työtä. Sitten innostuin ajatuksesta, että tekisin tyynynpäällisiä olkkariin, mutta lopulta päädyin kuitenkin torkkupeittoon. Se onkin ollut käytössä joka ilta. 

This granny square project has taken a few years. First I wanted to make a cardigan for myself but then I forgot about this project for some years. Then I started again and gave up on the old idea because pillow cases for living room started to sound like a better idea. But the end product is a granny square afghan which I absolutely love.






sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Pipoja pakkassäällä!

Tämä viikonloppu on mennyt talviurheilun parissa. Lumen kanssa leikitty aina tilaisuuden tullen. Lapseni luistelevat ja hiihtävät paljon reippaammin kuin minä koskaan. Olen ylpeä siitä, että he ovat innoissaan talvilajeista. Minua alkaa jo hieman harmittaa, että olen meidän perheessä ainoa joka ei hiihdä tai luistele, mutta en taida olla henkisesti tai fyysisesti valmis lähteä purkamaan niihin liittyviä lapsuuden traumoja ainakaan vielä tänä talvena.

Sen sijaan minä voin neuloa pipoja! Sehän minulta sujuu! Ensimmäiset hiihtokilpailumitalit haettiin äidin tekemät pipot päässä. 2- ja 4-vuotiaiden lasteni saavutusta ei mitenkään himmennä se, että kaikki kilpailuun osallistuneet saivat mitalin. 500 metrin hiihto vaatii jo jonkinlaista päättäväisyyttä. He olivat suorituksestaan onnellisia ja kulkivat ylpeinä mitalit kaulassaan. Ihanaa, että Espoon hiihtoseura tarjosi lapsillemme tällaisen positiivisen kokemuksen!

Poikani toivoi keltaista Angry Birds pipoa ja minulla sattui olemaan sopivaa Keloa taannoisesta neuletakki-projektista ylijääneenä. Yllätyksekseni sain loihdittua vihaista lintua muistuttavan hahmon. Peruspipon ohje on SmåDROPS 23-52. Tämän ohjeen kavennuksen tuovat pipoon hieman kolmion tuntua.

Tyttäreni pipo on tehty Schachenmayrin Lumio-langasta. Minunkin oli aivan pakko kokeilla tuota heijastinlankaa, vaikka kuvissa ei heijastava ominaisuus tulekaan esille. Ohje on sama kuin aikaisemmin tekemissäni vinoraidallisissa pipoissa. Silmukkamäärä oli tässä 37.

We have finally some snow and it's time for winter sports. I am really bad at skiing and ice-skating but I am happy that my kids are already better at them than I ever was. But I am not totally useless at winter time because I can knit hats. 

My son asked for a yellow angry bird hat and to my surprise he also got one. My daughter's hat is made of  Lumio by Schachenmayr and it has a reflective effect in the dark. It's 100 % acrylic but the effect is pretty cool!












keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Isoäidinneliöitä mekossa

Tämä jämälankamekko on ollut jo kauan valmiina. Valmistuessaan se oli liian suuri tyttärelleni, joten se on jäänyt unohduksiin. Malli on sovellettu siinä mekkoa virkatessa, joten se ei ole ihan täydellinen luomus, mutta aika söpöltähän se näyttää tyttäreni päällä. Yläosa on vielä reilu, joten parhaimmillaan tämä mekko on ehkä parin vuoden päästä tunikana.


lauantai 11. tammikuuta 2014

Kalentereita vuodelle 2014

Olen askarrellut kymmenen kalenteria täksi vuodeksi. Sukulaisille meni pino lasten kuvilla varustettuja kalentereja. Ostin edullisia seinälle tulevia taskukalentereita, jotka tuunasin. Laitoin taustaksi skräppäyspaperin ja sitten lisäsin siihen päälle valokuvat. Osan valokuvista teetin isommassa koossa ja toisilla sivuilla on kaksi kuvaa. 

Tein muutamalle työkaverille kalenterit työhuoneen seinää piristämään. Käytin suuria askartelujemmoja sekä erilaisia kierrätysmateriaaleja. Kierrätin myös vanhojen kuvakalentereiden kuvia näihin. Ainakin Enkelin eväspussin ja Disneyn vanhat kalenterit pääsivät käyttöön myös tänä vuonna. Kalentereihin tuli kaikenlaista mahdollista; teepaketin kylkiä, Tildan papereita, tarroja, postikortteja ja tekstejä lehdistä.

Askarteluun tarkoitetut kalenterit, joihin saa itse piirtää tai askarrella kuvat, ovat mielestäni aika kalliita, reilut 10 euroa. Taskukalentereita saa 4-7 euron hintaan monesta eri paikasta eli puolet halvemmalla kuin askartelijoille suunnatut versiot. Olen ostanut Tanskan Tigerista 20 kruunulla kuvattomia kalentereita (eli alle kolmella eurolla), kun olemme asustelleet Köpiksessä. Musta tausta on mielestäni kiva ja hintakin on edullinen. Odotin innolla, että nämä kalenterit olisivat rantautuneet Suomeenkin, mutta en sellaisia löytänyt kotimaan Tigereistä. Kuvissa näkyvät kalenterit on ostettu Tanskasta, mutta toivottavasti nämä kalenterit tulevat jatkossa myös Suomen markkinoille.





torstai 2. tammikuuta 2014

Suunnitelmia vuodelle 2014

Onnellista uutta vuotta 2014!

Vuosi 2014 saa olla blogissani keskeneräisyyksien vuosi tai ikuisuusprojektien valmiiksi tekemisen vuosi. Suuri osa ikuisuusprojekteistani vielä hautuu ajatuksen tasolla, mutta materiaalit ovat jo hankittuna. Uusia ideoita tulee koko ajan niin paljon, että vanhat jäävät jalkoihin ja aikaa tuntuu olevan koko ajan vähemmän käsityöharrastuksille!

Vuosi sitten listasin blogiini nämä asiat tavoitteeksi vuodelle 2013 ja kuinkas sitten kävikään?
 
* Saada valmiiksi jokin ristipistotyö.
Ikuisuusprojektini on kyllä edistynyt, mutta se ei ole valmis. 
 
* Kuluttaa loppuun tämän hetkiset matonkudevarastot.
Neuloin ainaoikein-neuleella kylppärin maton, jota en ole vielä blogissani esitellyt. Osa varastoista on kulutettu, mutta uutta kudetta on tullut hankittua kilon verran, sillä minulta toivottiin mustaa neulottua kylppärin mattoa joululahjaksi, mutta en ehtinyt edes aloittaa työtä jouluksi 2013.


 
* Neuloa pojalleni Nukkumatti.
Ajattelin tehdä Arnen ja Carloksen ohjeen mukaan nuken, josta tulisi Nukkumatti, mutta tätä projektia en enää edes muistanut.
 
* Tehdä jotakin Mekkotehdas-kirjasta.
Tämäkin jäi tekemättä, mutta ystäväni ompeli tyttärelleni Mekkotehdas-mekon, niin eikö se kelpaisi...
 
* Ommella itsellenikin jotakin.
Ompelin vuonna 2013 todella vähän ja itselleni ei tullut tehtyä mitään. Eli se siitäkin.

Uudenvuodenlupaukset ovat siis tehty rikottaviksi? Pitää oikein miettiä, mitä käsityötavoitteita asetan itselleni täksi vuodeksi. To do -lista on kovin pitkä. Suurin tavoitteeni on saada tarvikevarastot pienemmiksi. Vuoden 2014 vietän kokonaan Suomessa, niin kotoota löytyvien jemmojen hyödyntäminen on helpompaa.

Vuoden 2014 tavoitteet:
* Kuluttaa loppuun tämän hetkiset matonkudevarastot. Tämä tavoite siis jo vuodelta 2013.
* Tehdä roolivaate pojalleni.
* Päiväpeitto tyttäreni sänkyyn
* Jatkaa Arne ja Carlos päiväpeittoa, mutta en haaveile vielä sen valmiiksi saattamisesta.
* Ommella ja neuloa tyynynpäällisiä olkkariin
* Neuloa tai virkata hame. Langat on jo hankittuna, sillä ensimmäinen hame, jonka virkkasin, on mielestäni todella kiva.
* Tehdä valmiiksi yksi isoäidinneliö-projekti (lankana Seitsemän veljestä). Alunperin ajattelin tehdä itselleni neuletakin noin vuonna 2010, sen jälkeen torkkupeiton ja tällä hetkellä ajatuksissani on, että kyseisistä langoista tulee tyynynpäällisiä.

Ja pitäisikö viimeinen kohta olla, että SAATTAA PÄÄTÖKSEEN  edes yksi näistä tavoitteista? Näissä on jo sen verran hommaa, että koko vuosi kuluisi helposti näiden projektien parissa. Katsotaan sitten vuoden päästä, mitä näistä on toteutettu!



Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...