sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Pojalleni neulottu liivi

Nyt pitää palata viime kesään, jolloin kävin Tampereella ja pääsin piipahtamaan lankakauppa Kerässä. Eihän minun olisi pitänyt sieltä mitään ostaa, mutta jotenkin kuitenkin hankin monta kerää ihanaa Debbie Blissin Bella -lankaa (85 % puuvilla, 10 % silkki, 5 % kashmir). Minulla oli jokin mahtava kesäinen idea, jota en koskaan saanut toteutettua.

Sitten tuli syksy ja halusin tehdä liivin pojalleni jouluksi. Mieheni kritisoi suunnitelmiani, koska hänen mielestään lapselle ei saa tehdä juhlavaatteeksi paksua villapaitaa kutittavasta langasta. Ehkäpä jotakin tällaista oli havaittavissa 1980-luvulla itse kunkin lapsuudessa. Mutta tästä sain idean, että teen poikani pyhäliivin mahdollisimman kivasta langasta, joka ei kutittele tai ole liian kuuma. Bella sopi tähän tarkoitukseen täydellisesti!

Tässä liivissä on mielestäni hauska kuvio, joka on kuitenkin helppo tehdä. Monta kertaa Dropsin ohjeet eivät sytytä minua ohjeiden mukana olevien kuvien perusteella, mutta toisen blogistin esittelemänä on monen ohjeen idea tullut esille. En väitä, että olisin näistä kovinkaan montaa toteuttanut, mutta blogistien esittelyt ovat monta kertaa tuoneet neuleet paremmin esille kuin Drops itse. Ehkä kuvissa on liian pieni resoluutio.

Olen todella tyytyväinen tähän liiviin. Tapani mukaan tein reilun koon, joten tämä menee varmasti monissa juhlallisuuksissa. Poikani ei suostunut edes sovittamaan liiviä, että siinä taas sain kiitosta osakseni. Onhan se tietenkin ärsyttävää, kun minulta on valmistunut näitä käsitöitä nyt melko tiuhaan tahtiin ja aina vaadin lapsiani kuvausapulaisiksi. Onneksi ensi jouluun on vielä aikaa, joten ehkä siihen mennessä lapseni oppii tykkäämään uudesta vaatteestaan. Ohje löytyy täältä SmåDROPS 22-42

This is a vest that I planned to make for my son for last holiday season but I finished it about 2 months too late. Bella yarn by Bebbie Bliss is just lovely. I am happy with the result but my son is not too excited about the vest but at least there is still some time for next Christmas, so maybe he will change his mind! The pattern is SmåDROPS 22-42.


tiistai 11. helmikuuta 2014

Hyvää ystävänpäivää!

Nykyään Suomestakin saa niitä sellaisia vähän oudon makuisia sydänkarkkeja, joissa on viesti. Niin kuin että REAL LOVE, HOLD ME tai GROW UP. Viime vuonna olisin halunnut käyttää niitä ystävänpäiväleipomuksiin, mutta löysin ainoastaan One Direction -aiheisia sydämiä. Ihan kivoja nekin, mutta minä etsin sellaisia, joissa on perintempi viesti. Nämä karkit löysin meidän lähi-Prismasta.

Ystävänpäiväksi voi siis leipoa minkä tahansa kakun. Sitten vaan kuorruttaa sen jollakin vaaleanpunaisella ja koristelee sydänkarkeilla. Rakkaudentunnustussöpöstelykakku on valmis! Minä leivoin omenakakun, sillä pakastimesta löytyy vielä omenasosetta. Näin vuoden vaihteen jälkeen pitää alkaa valmistautumaan seuraavaan satokauteen ja käyttää edellisen vuoden tuotteet loppuun!

A cake for Valentine's Day. Candy hearts are cute but not so tasty.



lauantai 8. helmikuuta 2014

Vaatteita Disneyn nukeille

Ihmteyksekseni huomasin, että viimeinen Disney nukkeihin liittyvä postaus on viime kesältä. Olenhan mä nyt sentään jotakin nukeille tehnyt, mutta ne ovat jääneet kuvaamatta. Kuvaaminen on muutenkin tuskaa talvikaudella, kun valoa ei tunnu olevan riittävästi. Onhan tähän mennessä päivä jo mukavasti pidentynyt, mutta yleensä pääsen kuvaamaan juttuja vasta kun on pimeää.

Ensimmäiset asut ovat menossa Anna hyvän kiertää -haasteen Ratkomatta paras -blogin Susulle. Ne ovat olleet valmiina jo jonkin aikaan, kunhan saisin aikaiseksi postittaa! Asut on tehty perintötilkuista, kuten moni muukin nukenvaate. Neliöiden aikaisempi omistaja on myös päätellyt tilkkunsa ja toivon, että hänen tekniikkansa on hyvä.

Here are some clothes I have made for my my children's Disney Animator Dolls. I have loads of ideas for the Disney Princesses but as always not enough to make them!


Mulanin asu on tehty Arne & Carloksen nukkekirjan ohjeella. Jonkin verran mekon ohjetta piti mukailla nuken koon ja lankamäärän mukaan. Neulotut nuket -kirjassa on muitakin ohjeita, joita haluaisin joskus ehtiä soveltamaan Animatoreille.


Meridan päällä olevan neuletakki on myös tehty perintötilkuista. Ihana glitterlankaa jostakin viime vuosituhannelta.
 

Tämä mekko on tehty Hauskat nukenvaatteet -kirjan ohjeella. Mekko on Mulanille melkoinen miniversio, koska asu on tehty pienelle Baby Born -nukelle (noin 30 cm). Vaatteet lähtivät matkaan viime kesänä ystäväni lapselle.


tiistai 4. helmikuuta 2014

Päällystetyt nenäliinalaatikot

Päällystin nenäliinapakkauksia skräppäyspapereilla ja vanhoilla seinäkalenterin sivuilla. Lisäksi käytin koristeena Ikean Främställa teippejä. Alunperin olin ajatellut tehdä jouluisia bokseja, joita olisi voinut viedä tuliaisiksi pyhien aikaan, mutta ihan kivoja nämä ovat myös ystävänpäivä- ja pääsiäisteemallakin.

I decorated some Kleenex boxes. I used scraptbooking paper and wall calendar pages from previous years. Old calendar pages are really handy. There are many ways you can re-use them!



lauantai 1. helmikuuta 2014

Virkattu haarniska

Hei nyt rasti seinään! Mä sain aikaseksi tehdä pojalleni haarniskan ja lankajemmat pienenivät jälleen! Tämä on ollut tekeillä minun mielessäni pari vuotta ja sen jälkeen olen saanut vielä paremman haarniskaidean, mutta se saa vielä hautua. Nyt on Paola-langat kulutettu loppuun tästä taloudesta. Tosin olisin käyttänyt tähän tuotokseen vielä yhden kerän enemmän, jos olisin sellaisen helposti löytänyt.

Pieni poikani on ihmetellyt useasti, että eikö äiti ikinä saa sitä haarniskaa valmiiksi. No onhan se aika kohtuutonta, jos yli vuoden verran vain lupailen ryhtyä hommiin. Sain kyllä kriittistä asiakaspalautetta, että ritarin haarniskassa pitäisi olla ainoastaa hopeaa eikä ollenkaan kultaa. Minkäs minä sille voin, että jemmoistani löytyi ainoastaan pari kerää kumpaistakin väriä.

Lanka on samaa kuin neulotussa kruunussa eli asu on kovin kuninkaallinen kokonaisuutena. Ihan liikutuin, kun kurkkasin tuohon linkkiin, ovatpas minun lapseni kasvaneet kovasti elokuun 2012 jälkeen!

Crochet knight's armour. Something I have promised to make for my son for a long time. This is the first one, I have another idea for an armour that I want to make some day (soon).

Hei, mä oon tuttiritari!


Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...