maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kevään merkkejä

Ilmassa on kevään merkkejä, joten kaivoin Arne ja Carlos -peiton esille ja jatkoin kukkien virkkaamista. Aloitin projektin viime keväänä juuri näihin aikoihin, kun tekee mieli vaihtaa villalangat johonkin kevyempään. Valitettavasti emme vielä saa nauttia keskiyön auringosta, joten kuva on taas yön pimeydessä näpsästy.

Toivottavasti puuvillalangat pysyvät Søstrene Grenesin valikoimassa. Tämän kevään virkkaan vielä vuosi sitten ostamillani langoilla, mutta jos paisutan peiton kokoa parivuoteen päiväpeitteeksi, niin sitten pitää kyllä jossain vaiheessa päästä Kööpenhaminaan lankaostoksille. Tai missä kaikkialla onkaan niiden liikkeitä.

Samalla esittelen tässä Disneyn prinsessoille tekemäni huopatossut. Näitä pitäisi väkertää vielä lisää, että jokainen prinsessa saisi uudet jalkineet. Näissä on remmeissä tarrakiinnitystä, mutta kengät menevät jalkaan hyvin muutenkin, niin seuraavissa versioissa taidan ommella remmit kiinni.

Spring is here, so I wanted to switch from wool to cotton and I started to make Arne & Carlos flower blanket again. I am getting worried if Søstrene Grenes will stop selling cotton yarn. I really should go to Copenhagen and do some yarns shopping!

I also made felt shoes for the Disney Animator Dolls. I think they are cute and I should make a pair for all the princesses that we have. I think the number is six at the moment.





tiistai 11. maaliskuuta 2014

Seitsemänkymmentäneljä korttia

Olen iloinen ja ylpeä ensimmäisen Siperian Marttojen askartele ja avaudu -illan jälkeen! Lisätietoja löytyy aikaisemmasta päivityksestäni (klik). Teimme 74 korttia parin tunnin session aikana. Korteista tuli mielestäni todella hienoja ja persoonallisia. Nämä on mukava lähettää eteenpäin nunnupeittokeräyksen kautta sairaala-arkea piristämään.

Minulle on kasvanut henkinen side osaan käsityöjemmoistani. Ne ovat olleet minulla niin kauan, että olen kiintynyt niihin. Materiaaleista on vaikeaa luopua, joten hyväntekeväisyysaskartelut on hieno tapa saada jemmat käyttöön! Ja konseptina askartele ja avaudu on hyvä lisä neulomiseen ja nalkuttamiseen.

Jokainen kortti olisi ansainnut tulla kuvatuksi erikseen, mutta siitä olisi tullut hieman liian pitkä juttu tähän blogiin. Näissä kuvissa esiintyy kenties enemmistö korteista. Tämä oli Siperian Marttojen ensimmäinen hyväntekeväisyysaskarteluilta muttei varmastikaan viimeinen.

Kiitos kaikille mukana olleille simalaisille!





 



sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Mallikortteja Siperian Marttojen askarteluiltaan

Siperian Martat järjestää esimmäisen Askartele ja avaudu -illan, jossa tehdään kortteja Nunnupeittokeräystä varten. Minulle on kertynyt melkoiset määrät myös askartelutarvikkeita, joten laitan niistä nyt osan kiertoon tämän projektin avustuksella. Kortit toimitetaan sairaaloihin, joissa ne jaetaan pienille potilaille. Esimerkiksi kun keskonen saavuttaa painoa yhden kilon verran, niin tätä voidaan juhlistaa onnittelukortilla.

Siperian Martat sponsoroi perustarvikkeita, joita kuten korttipohjat, origamipaperia ja kaksipuoleista teippiä. Hapsuli tuo paikalle kaikenlaista paperia, mistä voi lähteä puuhaamaan koristuksia kortteihin. Tein tässä valmiiksi muutaman mallin, joiden avulla pääsee alkuun. Ainoa rajoite, mikä koristeiden suhteen on, että enkeliä ei saa käyttää.

Sydän-origami sopii mielestäni hyvin tähän tarkoitukseen. Kokeilin myös leimailla muutamaia kuvia, mutta omat leimausvälineeni ovat rapakunnossa, joten oli vaikeaa saada kaunista jälkeä aikaan. Lisäksi käytetettävissä on erilaisia sydän aiheisia papereita ja joitakin Tilda-kuvia.

Katsotaan mitä me saamme aikaan ensi viikolla. Korttipohjia on 120 kappaletta ja siinä on ihan hyvä tavoite yhdelle askarteluillalle!

I am participating in a project for Finnish childenren's hospitals. Next week I am hosting an event with my hobby group Siperian Martat, where we make cards that hospital staff can give to the small patients.


perjantai 7. maaliskuuta 2014

Virkattu mekko kummitytölle

Hyvää naistenpäivää! Ehdotin tyttärelleni, että jos me perheen naiset päättäisimme, mitä me puuhaamme naistenpäivänä koko perheen voimin. Tyttäreni sanoi: "En mä ole mikään nainen vaan mä oon Anni!" Tässä oikeastaan onkin aikamoinen asenne pienelle ihmiselle. Siinähän juuri tyttäreni halusi, että häntä kohdellaan yksilönä eikä sukupuolensa edustajana! Hyvä Anni, sosiologina näin tässä suuria kulttuurisia merkityksiä!

Tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa toivon sekä pienille pojille että tytöille. Kuitenkin uskon myös siihen, että pienet tytöt voivat välillä käyttää pinkkiä. Pikemminkin pitäisi murtaa ne kulttuuriset merkitykset mitä vaaleanpunainen edustaa ennen kuin lopettaa sen käytön. Olen seurannut mielenkiinnolla esimerkiksi What is Beautiful -legomainoksesta noussutta kohua tytöille suunnatuista leluista, (esimerkkejä löytyy täältä).

Tässä mekossa pieni kummityttöni kertoo tukevansa Roosa nauha -kampanjaa. Sain tätä ihanaa Taito Groupin sukkalankaa salaiselta neuleystävältäni ja pääsi mielestäni parhaiten oikeuksiinsa tässä mekossa. Ohje on SK-lehdestä 7/2010 ja olen jo aikaisemmin tehnyt tällä samalla ohjeella mekon tyttärelleni. Tykkään tästä mallista ja sitä on kiva virkata.


keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Normipäivä lasten kanssa

Päivä elämästämme helmikuussa. Vapaapäivä alkoi klo 6.30. Yhden päivän aikana me ehdimme värittää kuvia ja piirtää omia, piirtää jääkaappimagneetteja, käydä yhdessä jumpassa, syömässä ja ostoksilla. Katsoimme telkkaria. Teimme kamman neppajymykerhon ohjeiden mukaan. Leikimme uusilla paperinukeilla. Sitten leikimme ulkona ja teimme pari lumiukkoa. Pujottelimme helmiä naruun ja teimme kaulakoruja. Katselimme telkkaria. Askartelimme värittämistämme kuvioista teatterihahmoja. Leikimme ja hoidimme (nukke)vauvoja. Pidimme leffaillan. Kävimme kylvyssä. Pientä itkua ja hammastenkiristystä ennen nukkumaanmenoa.
Tigerin puuhelmistä tehty kaulakoru.

Eipä se niin ihmeelliseltä kuulosta, kun sen kirjoittaa muutamaan virkkeeseen, mutta ihan oikeasti yksi kotipäivä meidän elämässämme vaatii aika paljon toimintaa. Värityssivut, paperinuket, magneetit, puuhelmet ja puutikut, joihin liimasimme sirkushahmoja, olivat kaikki uusia aktiviteetteja. Sellaisia, joita minun jemmoistani löytyy melko paljon, mutta koko ajan pitää keksiä jotakin uutta ja kivaa tekemistä. Esimerkiksi Made by Joelin nettisivuilta löytyy kaikenlaisia hienoja DIY ideoita. Aikaisemmin olen tehnyt Joelin ohjeella virkatun jojon ja tällä kertaa tulostin sirkusaiheiset värityssivut sieltä.

DIY magneetteja, Tigeristä.

Onneksi on Tiger. Sanon tämän nyt ihan ilman mitään sponsorisopimuksia. Kuten kaikki näpertäjät tietävät, niin Tigerissä on todella hyvä valikoiman kaikenlaisia DIY-juttuja. Aivan mahtavia juttuja, kuten esimerkiksi magneettipaperit, joihin voi piirtää oman kuvan. Olen hiljattain liittynyt SASKin kannatusjäseneksi, joten hieman kauhistuttaa hehkuttaa halvoilla hinnoilla. Minä en osaa sanoa mitään Tigerin reiluudesta. Ainakin nettisivuilta löytyy Tiger_social_responsibility. Mutta vaikeita asioita nuo ovat, kunnon työ ja solidaarisuus maapallon toisella puolella olevia työntekijöitä kohtaan.





Välillä on vaikea muistaa, että lapseni ovat aika tyytyväisiä, jos vain annan heidän tehdä asioita, jotka ovat heidän mielestään kivoja. Toisin sanoen minun ei pidä liikaa puuttua esimerkiksi askarteluprojekteihin ja toivoa, että tuloksista tulisi jotakin kovin järkevää. Pääasia on tehdä juttuja. Aika kuluu mukavasti, kun askartelee, vaikka siitä ei varsinaisesti syntyisi mitään. Tai ainakaan aikuisen näkökulmasta mitään muuta kuin roskaa. Olen vain äärettömän tyytyväinen siitä, että lapseni jaksavat keskittyä ja tehdä kaikenlaista. Siinä on suuri ero, että onko nuorin vai vanhin lapsi 3-vuotias!

Made by Joelin sivuilta löytyy kaikkea kivaa!

Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...