sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Söpöjä hernepusseja

Säilön pahvisia pääsiäismunia, jotta pääsen kerran vuodessa täytttämään ja piilottamaan ne. Aina välillä mietin, onko siinä mitään järkeä. Meillä käy pääsiäispupu, jonka tuomia munia lapset saavat etsiä. Tänä vuonna pupu toi mm. hernepusseja. Japanilainen kangas on ostettu Huutiksesta joitakin vuosia sitten. Kolmion mallinen ohje oli hauska tehdä.

Ohje löyty Iltasanomien sivuilta täältä.


Onkohan nyt jo liian myöhäistä kirjoittaa pääsiäispuuhista, mutta meillä tehtiin pääsiäiskoristeita urakalla. Eli tuleviksi vuosiksi tuli lisää säilöttävää. Kaikkia ideoita en taaskaan ehtinyt toteuttaa eli ensi pääsiäiseksi on jo materiaaleja valmiina. Edullisten tukkuerien ostaminen ei ollenkaan auta minua tyhjentämään askarteluvarastojani.


torstai 17. huhtikuuta 2014

Keväisiä istutuksia

Minä olen todella onnellinen siitä, että saan nauttia Suomen keväästä! Rivaripiha ja viljelyspalsta tarjoavat minulle valtavasti virikkeitä ja sen verran vastuuta että nipin napin kuvittelen pärjäileväni. Taimet ovat vallanneet olkkarin valoisimmat paikat. Esikasvatusvaiheessa ovat hajuherneet, auringonkukat, kurpitsat ja kyssäkaalit. Herneenversoja voi jo popsia välipalaksi.

Näissä viljelypuuhissa pitää tietenkin olla ekologinen ja taloudellinen, mutta tärkeää on myös se, että onnistuu ja optimoi lopputuloksen. Ostin pieniä kasvihuoneita, joissa oli turverenkaat valmiina. Ennen istutusta astiaan kaadetaan vettä ja multa turpoaa. Lapseni istuttivat näihin pömpeleihin siemeniä innokkaasti äidin apuna. Nämä pienet turvapaalut saa helposti siirrettyä isompiin ruukkuihin eivätkä juuret siinä vaiheessa kärsi. Mielestäni tämä oli todella nerokas ratkaisu meidän perheellemme.

En ole paljoa viljellyt tai edes viherkasveja hoitanut Suomen kodissa viimeisen neljän vuoden aikana. Joka paikka tursuaa tavaraa ja kaikki varastoidut muoviruukut ovat joutuneet roskikseen. Siinä vaiheessa, kun piti laittaa kymmeniä taimia isompiin purkkeihin, oli taas pakko käydä ostoksilla. Hankin sekä muovisia että maatuvia ruukkuja. Lisäksi käytössä on kaikenlaiset soveltuvat elintarvikepakkaukset. Osa taimista on jogurtti- ja maitopurkeissa. Muoviset lihapakkaukset toimivat niiden alustoina. Tarvitsen vielä kymmeniä isompia istutusastioita, joten nyt jemmaan kaiken mahdollisen.

Olen täysin amatööri näissä viljelyspuuhissa. Jotakin olen aikaisemminkin saanut kasvamaan, mutta palstaviljely on uutta. Tämä on toinen vuosi palstaviljelyn parissa ja ensimmäinen vuosi, kun pääsen hoitamaan palstaa jo heti keväällä. Suomeen paluumme vuosipäivä on toukokuun puolessa välissä.




maanantai 14. huhtikuuta 2014

Silmukan ytimessä -haaste: sateenkaarimunat

Silmukan ytimessä -haaste huhtikuussa on Sateenkaari.  

Kuukausittain vaihtuva haastetta pyörittävät blogit Pipon ytimestä ja Silmukan saalistus. Haasteen kuvaus menee seuraavanlaisesti: Tässä kuussa pitäisi siis syntyä jotain värikästä. Inspiroitukaa siis sateenkaarista muistaen, että haastetyön ei tälläkään kertaa tarvitse muistuttaa konkreettisesti sateenkaarta. Luovuus vain valloilleen!

Minulla oli sopivan monivärinen idea toteuttamista vaille valmiina! Otin esille styrox-munia, liimaa ja glitteriä. Tein pieniä kimaltelevia pääsiäismunia, joihin painoin sisälle myös pienen koukun. Osa munista pääsi palmusunnuntaina virpomisvitsojen koristeiksi ja osa pikkutuliaisina pääsiäispyhien aikana.




tiistai 8. huhtikuuta 2014

Islannissa 1/2

Kävin maaliskuussa Islannissa. Golden Circle -kierroksella näkee Islannin tärpit mukavasti yhden päivän aikana. Matkanjärjestäjiä on monia, itse kävin Sternan retkellä. Kiersimme nähtävyyksiä 10 hengen seurueessa pikkubussilla. Paikallisoppaamme oli hauska kaveri, joka laajensi myös tietämystämme Islannista.

Matka sujui mukavasti pienessä ryhmässä ja olinkin tyytyväinen, että olin hotellin suosituksesta valinnut pienen matkanjärjestäjän. Tunnelma olisi ollut erilainen, jos seurueessa olisi ollut täysi bussilastillinen väkeä. Kävimme Thingvellirissä, jossa viikinkiparlamentti on kokoontunut entisaikaan. Näimme Gullfoss vesiputouksen ja Strokkur geysiirin sekä Islannin hevosia ja paljon muuta.

Golden Circle -kiertueella oppaamme kertoi myös elokuvista, joita on viime vuosina kuvattu Islannissa: Walter Mittyn ihmeellinen elämä, Oblivion ja Noah. Hauskana yksityiskohtana opimme, että viimeinen yhteiskuva Tom Cruisesta ja Katie Holmesista on otettu Islannissa.

Talouden romahduksen ja tuhkapilven jälkeen turistit ovat löytäneet Islannin enkä kyllä yhtään ihmettele tätä. Islanti tarjoaa paljon kaikkea mielenkiintoista ja toivonkin, että pääsen joskus sinne vielä uudestaan paremmalla ajalla. En ehtinyt edes Blue Lagooniin! Hotelli Odinsvessa voisin majottua vielä uudelleenkin. Se on mukava hotelli hyvällä paikalla. Reykjavikin kuuluisin tai suosituin ruoka on paikallinen hodari, joka jäi myös kokematta. Seafood Grill oli kyllä erinomainen, joten pärjäsin ilman nakkimakkaraa, mutta tietenkin tämä jäi kaivelemaan.

I went to Iceland and had one day there to spend as a tourist. I went on a Golden Circle tour and experienced some of the highlights of Iceland.







sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Pashajuustokakku

Pashajuustokakussa yhdistyy mukavasti pääsiäisteemaiset raaka-aineet. Itse pidän paistetuista juustokakuista enemmän kuin hyydytetyistä, joten tämäkin on valmistettu uunissa.


Pashajuustokakku

Pohja:
200 g Domino-keksejä muruina
50 g sulatettua voita

Täyte:
400 g sitruunatuorejuustoa
500 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
5 munaa
1 dl kondensoitua maitoa
1 dl mantelirouhetta tai -jauhetta
1 dl rusinoita
100g appelsiininkuoripaloja

Murskaa keksit ja sekoita murujen joukkoon voi. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele muruseos vuoan pohjalle. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa noin puoli tuntia sillä aikaa kun valmistat täytteen.

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Vatkaa tuorejuusto, rahka ja sokerit. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Seuraavaksi vatkaa joukkoon kondensoitu maito. Lopuksi sekoita joukkoon mantelirouhe, rusinat ja appelsiininkuoripalat. Kaada seos pohjan päälle ja paista uunissa noin tunnin ajan. Ota lämpö pois uunista, mutta jätä kakku vielä uuniin jäähtymään. Säilytä jääkaapissa ja tarjoile viilentyneenä.

Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...