sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Muumimamman talvivaatteet

Nyt on kai viimeisetkin joulupaketit toimitettu perille ja voin paljastaa Muumimamman uudet vaatteet. En tiedä, onko tämä talvi taikatalvi mutta virkkasin mammalle lämmikettä pakkaskeleihin. Tein jämälangoista tossut, kaulaliinan ja liivin. Tonttulakin tein huovutetun villapaidan hihasta,

Samaan pakettiin meni myös leikkikattila, huopaisia joulutorttuja sekä minimuumimukeja, niin Muumimamma voi järjestää kahvikestit kummityttöni muille leluille.

ka


keskiviikko 24. joulukuuta 2014

tiistai 23. joulukuuta 2014

23. luukku: Mitä ei valmistu täksikään jouluksi

Vai ehtiikö sittenkin? Tässähän on vielä monta tuntia aikaa ennen kuin  pukki tulee käymään. Osa paketeista löytää saajansa vasta Tapaninpäivänä. Vielä ehtii skräpätä hieman, neuloa ja virkata. Juuri tämän vuoksi joululahjojen tekeminen kannattaa aloittaa välittömästi lahjojen jakamisen jälkeen tai ihan viimeistään juhannuksena.

Näin käy joka vuosi. Uudet ideat ajavat vanhojen ohitse, mutta kuitenkin viime metreillä on pakko toteuttaa vielä jokin kauan hautoneista ideoista. Jokin puoliksi tehty käsityö löytyy laatikon pohjalta tai edellisen joulun alla talteen otettu resepti vaatii toteutusta.

Joulun odotus on parasta joulussa. Fiilistely ennen kuin on kiire ja ahdistus. Onneksi pääsen muiden kestitettäväksi koko pyhien ajaksi. Ja yritän sitten vaan muistella Katri Helenan sanomaa että eikä sinne matka silloin kovin kauan kestä, joulumaa jos jokaiselta löytyy sydämestä.


maanantai 22. joulukuuta 2014

22. luukku. Talvipäivänseisaus ja kevään huumaa

Talvipäivänseisaus. Pahin osa talvesta on lusittu vai onko? Ainakaan tämän pimeämmäksi ei meno enää muutu ja kohta voi jo alkaa haaveilla keväästä. Mitä sitä voisikaan viljellä palstalla ensi kesänä? Miltä tuntuukaan laittaa tennarit jalkaan ensimmäistä kertaa pitkän talven jälkeen?

Juhlitaan nyt ensin alta pois tuo joulu ja toivotetaan uusi vuosi sisään, sitten voikin alkaa miettiä kesäisempiä juttuja!






lauantai 20. joulukuuta 2014

20. luukku: Lämmin puolukkajuoma

Unelmien talo & koti 11/2014 -lehdestä löytyi puolukkajuoman ohje. Oli hauskaa, kun lokakuun puolella lehti kehoitti keittämään kauden ensimmäiset glögit! Minä innostuin ja kokeilin ohjetta ensimmäisen kerran ja marraskuun alussa. Puolukoita löytyy pakastimesta sen verran, että tätä juomaa on helppo keitellä pimeiden iltojen iloksi.



Lämmin puolukkajuoma

200 g puolukoita
1 l vettä
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 appelsiinin mehu
1/4 appelsiinin kuoresta
1 kanelitanko
3 tähtianista


Laita kattilaan vesi, puolukat ja sokerit.
Purista joukkoon appelsiinin mehu.
Lisää joukkoon mausteet ja pesty appelsiininkuori.

Kiehauta ja anna makuuntua noin tunnin.
Kuumenna ja laimenna kuumalla vedellä.


Minä maustoin ohjeen kaapista löytyneellä glögimausteella, joka sisälsi myös kuivattua appelsiininkuorta. Juomasta tuli todella maukas ja reilun tunnin maustumisen jälkeen juoma oli sopivaa sellaisenaan eikä sitä tarvinnut laimentaa. Toisin sanoen juoman maustumiseen voisi antaa hieman pidemmänkin ajan.

perjantai 19. joulukuuta 2014

19. luukku: Heijastinkukkia

Joulukuun kahdeksantena päivänä kerrottiin uutisissa surullisia lukuja päivän aikana sattuneista päälleajoista. On pimeää ja ilman heijastinta on vaikeaa nähdä jalankulkijoita. Siitäpä muistuikin mieleeni virkkaamani heijastinkukat, jotka minun on ollut tarkoitus pistää maailmalle kunhan vain sain niihin ommeltua neulat kiinni.

Yksi meni joululahjaksi kampaajalleni. Tanskassa asuessani meni muutama vuosi kun en päässyt käymään hänen luonaan, mutta palattuamme kotiin, sain taas omat hiukseni takaisin. Hyvä ja luotettava kampaaja on kullan arvoinen! Nyt meillä on taas edessä tilapäinen muutto ja en tiedä mitä hiuksilleni tapahtuu sen vuoden aikana, kun luottokampaaja on liian pitkän matkan päässä minusta.

Punaiset kukat on tehty heijastavasta langasta ja vasemmanpuoleiseen olen vielä ommellut ihan oikeaa heijastinlankaa lisäksi, että ruusukkeen avulla erottuisi paremmin. Samoin myös alarivin kiemurassa on mukana heijastinlankaa, koska itse lanka on heijastamatonta villaa.




torstai 18. joulukuuta 2014

18. luukku: Kelotontut viime kesältä

Syyskuussa mökkireissulla minä tein lasteni kanssa joulutonttuja. Itse asiassa tämä oli koko perheen projekti, sillä mieheni pätki pari nuorta koivua sopiviksi paloiksi, joita me muut pääsimme maalaamaan. Työtoverit hieman naureskelivat maanantaina, kun kerroin viikonloppuni puuhista, mutta se oli täydellinen hetki tehdä tontut valmiiksi.

En paljasta, mitkä tontut ovat 3- tai 5-vuotiaan tekemiä ja mitkä minun siveltimestäni.Kovin suurta eroa lopputuloksessa ei tainnut olla. Tämä oli mieluisa projekti lapsilleni, sillä he jaksoivat keskittyä toimeen hyvin ja melko pitkään.

Tontut on pääsääntöisesti maalattu akryyliväreillä. Parrat on tehty Panduro Hobbyn Snow Paint -maalilla, joka tuo mukavan 3D-efektin. Muutama tonttu on pihalla värjöttelemässä, vaikka epäilenkin, että sateinen joulukuu tekee huonoa maalille. Loput pääsevät sisätiloihin ja sukulaisten paketteihin.



keskiviikko 17. joulukuuta 2014

17. luukku: Kalentereita työkavereille

Tässä on perinteiset joululahjat työtovereilleni. Perinteiset, koska tämä on jo toinen kerta, kun teen työtovereilleni kalentereita. Pohjana olen käyttänyt markkinoiden halvinta taskukalenteria, jonka päälle olen skräpännyt uudet kuvat. Myös Tigerin kalenteripohjat ovat kohtuuhintaisia ja tänä vuonna niitä sai Suomestakin. 

Minusta on harmi heittää vanhoja kalentereita pois, joten aika monta kalenteria on päätynyt odottamaan inspiraatiota vaatehuoneen hyllylle. Käytin vanhojen kalentereiden parhaat kuvat uudelleen ja lisäilin sivuille jotakin pientä maustetta.

Hyvää tuunausmateriaalia ovat myös erilaiset mainoskalenterit, joita alkaa kohta ilmestyä lähes jokaisen lehden väliin. Mikäli valmiit kuvat eivät kiinnosta, ne voi aina vaihtaa uusiin!





tiistai 16. joulukuuta 2014

16. luukku: Twilight Xmas

Olen tapani mukaan muutaman joulun myöhässä. Twilight-joulukoristeet ovat olleen tekeillä ainakin vuodesta 2012 asti, mutta tämä projekti on jäänyt muun elämän jalkoihin. Mutta varmasti ystäväni arvostaa näitä vieläkin. Pitääkö tähän nyt kirjoittaa, että nämä ovat huumorimielessä tehty? Tämä on sellaista mautonta mutta sopii tyyliini -kamaa. Ja sinänsä  vastalahja Take That -kuusenkoristeille. Beverly Hills 90210 -koristeetkin ovat mietintämyssyssä, mutta vielä toteutusta vailla.

Tulostin netistä löytyneet paperinuket valokuvapaperille, joka silitetään kiinni kankaaseen. Edward sai turkoosia hilettä kehoonsa, koska aurinko saa hänen kalman kehonsa kiiltämään. Näin kaamosaikaan olisi kyllä Edward turvassa täällä Suomessakin. Jacob taas sai punaista hilettä pöksyihinsä, koska hänellä on aina niin kuuma / hän on niin kuuma. Bella sai morsiuspukumaisen valkoisen pitsipalan mekokseen. 

Odotan luonnollisesti näiden tekeleiden pääsevän paraatipaikalle ystäväni joulukoristeiden joukossa!


maanantai 15. joulukuuta 2014

15. luukku: Joulupuukeräys

Vein pari pakettia Joulupuu-keräykseen. Tästä on muodostunut jouluperinne viimeisten vuosien aikana ja tänä vuonna vähävaraiset lapsiperheet ovat olleet paljon esillä, niin ei ainakaan päässyt keräys unohtumaan. Joskus aikaisemmin ostanut lahjat omien lapsieni ikäisille, mutta keräyksen tiedoissa muistutetaan siitä, että teini-ikäisiä on kaikista eniten lahjojen saajina, niin tämä vuonna tein muutaman setin Body Shopin tuotteista.

Jos tämän vuoden trendinä on auttaa kotimaisia perheitä, niin tämä trendi on osunut myös omalle työpaikalleni. Henkilökunnan joululahjavaroilla hankittiin tänä vuonna lahjakortteja ruokakauppaan, jotka menevät eteenpäin hyväntekeväisyysjärjestön kautta. 

Ja niinhän se on, että jos jokainen, joka apua saa, sitä joskus tajuais antaa. Hyvää joulumieltä!


sunnuntai 14. joulukuuta 2014

14. luukku: Puolukkaiset saaristolaissämpylät

Minulla on unelma, että leipoisin jouluaattoaamuna herkkuleipää ja seesteisesti puuterilumessa tanssahdellen veisin lämpimät leipäkääröt sukulaisille. Tätä visiota en ole koskaan kyennyt toteuttamaan, mutta Myllyn parhaat saaristolaissämpylät olisi hyvä oikea ohje tähän.






lauantai 13. joulukuuta 2014

13. luukku: Pirkan punakaalisalaattia

Punakaali on yksi suosikeistani, vaikka sitä tuleekin käytettyä todella kausiluonteisesti. Tässä Pirkan ohjeessa on kaalin lisäksi omenaa, taatelia ja rusinoita sekä öljyä ja viinietikkaa sisältävä marinadi. Tämä sopii erinomaisesti joulupöytään.

Ohje löytyy täältä.


perjantai 12. joulukuuta 2014

12. luukku: Sytykkeitä pukinkonttiin

Tein sytykeruusuja ja -sipsejä pukinkonttiin. Sytykeruusuja olen tehnyt jo monen vuoden ajan, mutta sytykesipsien kanssa tämä on ensimmäinen kerta. Sytykesipsit syntyvät niin, että vanulappu dipataan sulaan steariiniin, Kunhan taas joskus pääsen mökille, niin voin vertailla näiden sytykkeiden eroja.

Sytykeruusut on kääritty tapettiin. Ompelin tapetin ompelukoneella pussukan muotoon. Käytössäni on yksi rulla tapettia, jonka olen joskus ostanut askartelua varten. Sytykesipseistä tein monta pientä pakettia sukulaisille testikäyttöön.











torstai 11. joulukuuta 2014

11. luukku: Tawasheja tarhatädelle - ja sedille

On taas aika muistaa päiväkodin henkilökuntaa. On kiva antaa jotakin hyödyllistä käyttötavaraa. Ei mitään posliinikissoja takanreunukselle. Tawashi on japanilainen pesusieni, joka on ollut jonkinlainen muoti-ilmiö viime aikoina. Suurin innostus on varmasti jo mennyt, mutta vihdoin minäkin pääsin kokeilemaan.

Lankoina on käytetty Novitan Hankoa ja Kiertin ekolankaa. Ilmeisesti Kiertin ekolankaa ei ole enää saatavilla. Se on harmillista! Tawasheja oli mukava virkata ja näitä pitäisi tehdä vielä lisää oman perheen käyttöön.

Tawashien ohje löytyy esimerkiksi Punomosta, Suuri käsityölehdestä 1/2014 sekä Jonna Hietalan Kerällä-kirjasta.


keskiviikko 10. joulukuuta 2014

10. luukku: Tonttulakki kierrätyskankaasta

Tässä on lahja ystävälleni, jolla on kaikkea paitsi tonttulakkeja. Vanha Nanson yöpuku taipui mukavasti tonttulakeiksi.Ystäväni sattui ilmaisemaan naamakirjassa jotakin sen suuntaista, että tonttulakit on liian hyvässä tallessa. Niinpä päätin joulukortin lisäksi sujauttaa kirjekuoreen nämä uuden elämän saaneet kangaskappaleet!


tiistai 9. joulukuuta 2014

9. luukku: Kestävät lahjakääröt

Tänä vuonna minun tavoitteeni on siirtyä käyttämään joululahjapussukoita lahjapaperin sijaan. Ensinnäkin tietenkin  kangaskääreet vähentävät turhan roskan määrää, joten tämä on kestävä ja järkevä ratkaisu. Lisäksi pusseihin on helppo ja nopea paketoida kaikki epämääräisen muotoisetkin lahjat.

Toiseksi täytyy myöntää, että minulla on materiaalit olleet valmiina muutaman vuoden. Kankaat on ostettu kirppareilta. Parhaat löydöt tekee aina kesällä. Pussukoiden nauhat ovat joko Köpiksestä ostettuja tai sitten sukulaisilta saatuja vanhoja nauhoja. Ompelin jonkin verran pusseja jo viime jouluksi, mutta kirppareilta haalittuja kankaita oli vielä paljon hyödyntämättä. Niinpä tässä myös hallitsen kotini kaaosta. Yksi laatikollinen vähemmän käsityöjemmoja, vaikka riittää niistä varmasti vielä ompelemista tuleviksikin vuosiksi.

Kaikkia lahjakääröjä ei tullut kuvattua. Ompelin yhteensä noin 30 pussukkaa.



maanantai 8. joulukuuta 2014

8. luukku: Islantilainen joulusatu

Viime kevään Islannin matkallani tutustuin paikalliseen joulusatuun. Kaukana vuorilla asuu 13 joulutonttua, jotka eivät ole kovin ystävällisiä otuksia. Esimerkiksi Ovenpaiskoja säikyttelee ihmisiä, yksi varastaa joulumakkaroita ja toinen kynttilöitä. Itse ostin mukaani meille asumaan Skyrgámurin, joka pitää skyristä sekä Gluggagægirin, joka kurkistelee ikkunoista ja etsii jotakin varastettavaa. 

Ennen joulua jokainen tonttu käy vuorollaan vieraisilla ihmisten luona. Jokaisella tontulla on oma teemansa, joku pitää kynttilöistä ja toinen taas pipareista. Islantilaiset lapset laittavat ikkunanlaudalle kengän, johon joulutontut jättävät jonkin yllätyksen. Jokaiselle tontulle tulisi jättää pieni välipala sen mukaan, mistä kukin tonttu pitää. Tuhmat lapset löytävät kengästään aamulla perunan.



sunnuntai 7. joulukuuta 2014

7. luukku: Neulottu matto kylppäriin

Tämä on Novitan Tuubi-langasta neulottu kylppärin matto. Tähän meni kaksi kerää eli kilon verran lankaa. Kuvaamisvaiheessa oli vielä muutama langanpätkä päättelemättä. Matto meni lahjaksi äidilleni, joten viimeistelyhommatkin hoidin kunnialla loppuun asti.

Tuubi on sen verran kallista, että sitä ei tule ihan huvikseen neulottua, mutta sitä on kyllä miellyttävä neuloa. Olen virkannut ja neulonut jonkin verran erilaisia kudelankoja, joista osa on ollut aika raskasta virkattavaa tai neulottavaa, vaikka lopputulos onkin ollut mieluisa. Tuubin ilmava ja kevyehkä rakenne tekee siitä kyllä hinnastaan huolimatta todella hyvän vaihtoehdon tämän tyyppisiin käsitöihin.


lauantai 6. joulukuuta 2014

6. luukku: Pieni kakkupuoti

Hyvää syntymäpäivää Suomi. Nyt voimme vaikka nauttia teetä ja leivoksia juhlapäivän kunniaksi! Neulotut muffinit ja kakunpalat ovat vanhempaa tuotantoa. Leikkeihin pääsevät niiden lisäksi huopaiset joulutortut, teepussit sekä pari kanelsnegeliä.

Olen kuljettanut työpaikkani kahvihuoneesta tyhjiä Teetaivas-laatikoita kotiin, koska olen nähnyt niissä täydellisen kakkukaupan telineen. Aika monen työtoverin on ollut vaikea nähnä kyseisen pahvitelineen mahdollisuuksia. Tässä tämä nyt on, ensimmäinen versio siis!


A cake shop for my children. Some new and some old goodies. It's so much fun to make playfood.

perjantai 5. joulukuuta 2014

5. luukku: Hapsulin jouluklassikot

Tämä on jo Hapsulin blogin viides joulu! Tietyt asiat ovat nousseet Hapsulin jouluklassikoiksi, sillä vuodesta toiseen ne tuntuvat kivoilta. Sytykeruusut nousevat aina blogini hakujen top 10 joukkoon joulun lähestyessä, Sytykeruusut ovat mainio lahja heille, joilla on kaikkea ( ja tähän sisältyy takka, kesämökki tai vastaava). Mökillä olen itsekin päässyt testaamaan, että sytykeruusut toimivat paremmin kuin mikään muu sytyke. 

Karkkikuuset  ovat henkilökohtainen suosikkini. Näistä tulee todella kivoja. Kartion malliseen pohjaan kiinnitetään kuumaliimapistoolin avulla karkkeja. Kuusten säilyvyys on lahjan saajasta kiinni. Osa kuusista alkaa varistaa heti ja karkit alkavat salaperäisesti hävitä.

Teejoulukalenterit ilahduttavat vuodesta toiseen. Varsinkin jos on kalenteriin on kerännyt todella kivoja ja hyvälaatuisia teepusseja. Teetä arvostavat ystäväni ilahtuvat tästä kalenterista joka vuosi. Osa ystävistäni palauttaa kalenterin raadon aina joulun jälkeen, niin saan käytettyä samoja pohjia useamman kerran.




torstai 4. joulukuuta 2014

4. luukku: Marraskuisen arvonnan voittaja!

Arvonta on suoritettu. Toimin itse arvonnan onnettarena, virallisena valvojana sekä lehdistönä. Arpaonni osui Misuun. Odottelen Misun osoitetietoja, niin saan lähetettyä palkinnon! Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ja onnea voittajalle!




keskiviikko 3. joulukuuta 2014

3. luukku: Jouluisat kurpitsat

Halloween kurpitsat taipuvat myös joulukoristeiksi, Isoimmat kurpitsat saivat punaista läpikuultavaa nauhaa ympärilleen. Koristekurpitsat saivat aiempien teippiaskartelujen lisäksi vielä GOD JUL -teippiä ympärilleen. Muutaman kurpitsan voisi vielä laittaa glitter-käsittelyyn, niin niistä saisi vielä jotakin uutta kurpitsavatiin. 




tiistai 2. joulukuuta 2014

2. luukku: Tähtikortti

Löysin tämän tähden ohjeen brittiläisestä askartelulehdestä Papercraft inspirations, Issue 93 (November 2011). Taiteltu tähti on todella kiva ja sillä on monia käyttötarkoituksia. Nämä tähdet päätyvät todennäköisesti ihan vaan joulukorteiksi. Laitan sisälle joulutervehdystekstin tai jouluisan kuvan.

Tähdistä tulisi myös kaunis joulukalenteri, jos ne asettelisi seinälle kuusen muotoon. Suunnittelin tällaista työpaikalleni. Jokaisen tähden sisältä olisi löytynyt kannustava mietelause. Mutta jos ei täksi jouluksi ehdi, niin ainahan voi aloittaa seuraavan joulun suunnittelun!


maanantai 1. joulukuuta 2014

1. luukku: Joulukalentereita 2014

Tänä vuonna olen tehnyt ennätysmäärän joulukalentereita. Lapset ja kummilapset saivat yllätyskalenterit. Omien lasten kalenterit pääsivät taas olohuoneen hyllyn päälle, ettei pienet kätöset pääse niitä tutkimaan. Ystävät ja työkaverit saivat tee- ja suklaajoulukalentereita. 

Fazerin sininen -joulukalenterissa tulee jokaisesta luukusta Fazerin suklaata, ei ihan joka päivä pelkkää sinistä. Tämä meni työkaverille, joka (yllätys yllätys) rakastaa Fazerin sinistä. Suklaakonvehdit mahtuivat mukavasti yllätysmunien muovimunien sisälle. Lapset saivat myös valita omat suklaakalenterit ja itselleni ostin Dumle-kalenterin töihin. Suklaakalenteri piristää kummasti työpäivää!  

Haaveilin kyllä Lakridsin ja Simply Chocolaten joulukalentereista, mutta kumpikaan ei ole osunut kohdalle tänä syksynä ja lisäksi päätin, että edullisempi versio saa riittää. Minulla on ollut pari vuotta Body Shopin joulukalenterin, mutta kolmas vuosi peräkkäin olisi ollut liikaa. 





Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...