lauantai 28. maaliskuuta 2015

Pääsiäisvalmisteluja

Meillä otetaan pääsiäisvalmistelut tosissaan. Joka päivä lapset puuhastelevat askarteluprojektiensa parissa. Ensimmäisenä loppuivat bling bling -tarrat. Timantteja pitää käydä ostamassa lisää joku päivä. Viimeistään vappuaskarteluissa tarvitaan todella paljon kimallusta.

Norther Beaches -alueen suomalaisten äitien ja lasten kerho maanantaisin. Vetovastuu on kiertävä ja jokainen saa suunnitella oman kertansa ohjelman. Muutama viikko sitten teimme virvontaoksat Australian malliin ja istutimme rairuohot. Lapset olivat todella onnellisia, kun saivat viedä istuttamansa ruohot kotiin.

Meillä on jo mukava kokoelma pääsiäistipuja- ja pupuja, kortteja sekä koreja. Lapset ihmettelivät, miten pääsiäispupulla on rahaa ostaa kaikille lapsille yllätyksiä. Kieltämättä pääsiäispupun tulot ovat tällä hetkellä melko rajalliset, mutta siitä huolimatta keittiön kaappien päälle on kertynyt jo aivan riittävästi nyssäköitä. Suomessa markkinat ovat yllätysmuniin keskittyneet, täällä on tarjolla lähinnä onttoja suklaamunia, joita käydään etsimässä pääsiäispupun vierailun jäljiltä. Kinder-yllätysmunia löytyy pääsiäispupun kätköistä kyllä ihan riittävästi kahdelle lapselle. Virpomiset taitavat kuitenkin jäädä väliin. Me luotamme pääsiäispupun antimiin,






torstai 26. maaliskuuta 2015

Välipalavirkkausta

Hyllyn päälle alkaa kertyä jo kaikenlaista pientä kivaa. Suunnitteilla on ruoanlaittoa, skräppäämistä ja neulomista. Kunhan vaan löytyy aikaa ja tietäisi mistä aloittaa. Ostin paikalliselta FB-kirpparilta kassillisen kankaita ja lankoja. Niistä riittää iloa pitkäksi aikaa sekä minulle että lapsille. Pienimmät palaset ovat menneet jo lasten pääsiäisaskarteluihin.

Ensimmäisenä virkkasin mukana olleista paprinaruista korin. Olen haaveillut paperinaruhatun virkkaamisesta jo pitkään, mutta siihen tarvitaan ohutta ja kepeää nauha, jotta lopputulos olisi hyvä. Nämä narut ovat omiaan korina. Mukavan keväinen väritys, paitsi että täällähän on syksy, joka on kuitenkin lämpimämpi kuin Suomessa kesä keskimääräisesti.

Korin sisällä olevan lankakerät ovat samaisesta kirppiserästä. En ole päässyt itseni kanssa yksimielisyyteen näiden lankojen lopullisesta käytöstä. Takana näkyy myös Regia Design Line Arne & Carlos -lankaa, jota pyysin äitiäni tuomaan tänne tuliaisiksi. Etsiskelen sopivaa ohjetta näille kerille. Luulen, että niistä tulee parit sisätossut sekä nukenvaatteita.

Vuokra-asunnossamme taulut ripustetaan sinne, missä sattuu olemaan koukku valmiina. Ostin canvataulun ja kehittelemään siihen sopivan näköistä kokonaisuutta. Haluan seinälle jotakin kaunista ja inspiroivaa.  Ihania tekstejä olen löytänyt Kikki K:sta ja Project life korteista. Perhoset pihistin lasteni askartelutarvikkeista. Projekti on vielä hieman kesken. Esittelen lopputuloksen myöhemmin.





perjantai 20. maaliskuuta 2015

Nukenvaatteita ja odotusta

Kengurut saivat pähkinöitä ja koalat eukalyptyksen lehtiä, joten sitten piti siirtyä Ponin pukemiseen. Tyttäreni uusi My Little Pony puhuu. Heppa hokee noin viittä lausetta, mutta onneksi tyttäreni laittaa ponin pois päältä vapaaehtoisesti, joten ihan jatkuvaa mölytulvaa en joudu kuuntelemaan. Kassajonossa minua alkoi nimittäin jo epäilyttää, että onko tämä hyvä ostos. Tyttäreni on kuitenkin uudesta vauvastaan innoissaan.

Muuttokuorman mukana on tulossa pojalleni nukke, jolle tilasin flanellipyjaman Suomesta. Postilähetys tuli todella nopeasti ja kriisihän siitä syntyi. Ensinnäkään ei ollut nukkea ja toiseksi ei ollut siskolle mitään. Onneksi vaatteet saatiin puettua Nikille. Nyt alan ihmetellä, mitä Niki tekee mukanamme Australiassa, kun nukke muutti meidän mökille viime toukokuussa. Taitaa olla Nikin kaveri Arttukin matkalla tänne.

Kompensaatioksi piti tyttärenkin saada leluille vaatetta. Sain pitkän tilauksen ponin vaatteista, mutta päätin toteutta pipon ja kengät. Yksisarviselle on hieman haastavaa tehdä pipoa. Toivon, että täällä Australian olosuhteissa sarvi ei jäädy, vaikka se törröttää otsassa ilman suojaa.

Lankana toimii akryylilanka, jota on tarjolla kotikulmilla. Villalankaa ei tästä maasta ihan noin vaan osteta. Olen kuullut Sydneyn keskustassa sijaitsevasta mahtavasta lankakaupasta ja olen käynyt parissa keskinkertaisessa lankoja myyvässä kaupassa täällä Northern Beaches suunnalla. Villalanka tai vastaava jemmataan jotakin parempaa varten. Nuket saavat hikoilla akryyliasusteiden kanssa.



Nikin ihana pyjama löytyi FB:n nukkeryhmästä.

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Uudet ja vanhat obsessiot

Vuosi Australiassa on ollut yksi unelmistani jo pitkään, mutta täytyy myöntää, että kokemus olisi erilainen, jos en olisi niin asettunut aloilleni Suomeen. Ymmärrän hyvin, että ihmiset, jotka tulevat tänne nuorena, myös jäävät tänne. Täällä on varmasti hyvä rakentaa elämää, rakastua ja asettua aloilleen. Minusta tuntuu, että olen juurtunut Suomeen niin hyvin, että myös jään sinne.  Tosin kaukokaipuu iskee varmasti heti sillä hetkellä, kun jalkani ovat taas Suomen maaperällä. Ne, jotka tuntevat minut, tietävät, että Tanskan jälkeen vannoin, etten ikinä enää muuta ulkomaille.  On tuskatuttavaa olla expat ja tuntea olonsa jatkuvasti tyhmäksi, kun ei tiedä, miten jokin perusasia uudessa yhteiskunnassa toimii. On mielenkiintoista nähdä, mikä on fiilis sitten kun tämä tarina tulee päätökseen.

Kun kuulen kevätuutisia Suomesta, minä haluaisin kovasti mennä tonkimaan multaa mökilleni. Viljelyharrastus on tauolla tämän vuoden. En minä niin sitä arkea kaipaa, jolloin roudataan lapsia päiväkotiin, puetaan ylle monta kerrosta vaatetta, tehdään töitä, haetaan kuraiset ja väsyneet lapset päiväkodista, on pimeää ja toistetaan samaa arkirumbaa uudelleen ja uudelleen.

Onneksi on myös paljon minulle rakkaita asioita, joita voin harjoittaa myös täällä. Käsityö- ja askartelumateriaalia alkaa olla jo kasassa ihan tarpeeksi. On ihanaa, kun on materiaalia mukavien projektien toteuttamista varten. Lähiseudun FB-kirpparilla liikkuu todella paljon kiinostaa tavaraa, joten kirppariharrastuskin voi hyvin. Viime aikoina Suomessa olin keskittynyt myyjän rooliin, nyt taas ostajana.

Mm. nämä ovat löytyneet FB-kirpparilta.
Tästä tulee mekko.

Uusin obsessio meidän perheessä on Woolworths kaupasta saatavat Domino-palikat. Tiesin heti, että minun on alettava keräämään niitä. Tiedostan, että on juuri näin markkinamiehet haluavatkin minun toimivan, mutta tämä nyt vaan on kovin koukuttavaa.

Jokaisesta kaupassa käytetystä 20 dollarista saa yhden palikan. Palikoita on yhteensä 44 kappaletta, toisella puolella on Pixar-hahmoja ja toisella puolella numeroita dominon pelaamista varten. Kampanja aika on noin 1,5 kuukautta. Lisäksi kaupassa on kampanjatuotteita, joista saa ylimääräisiä palikoita.

Minun lapseni ovat hyvin innoissaan uudesta keräilykohteesta. He haluavat molemmat kerätä omat dominosetit eli tämähän tarkoittaa vähintään 88 palikan hankkimista! Onneksi noita bonuspalikoita saa esimerkiksi jogurtista, leivästä ja nenäliinoista. Nämä tuotteet ovat yleensä myös tarjouksessa. Kävin sunnuntai-illalla kaupassa ja tarjouksessa olevat jogurtit olivat tehneet kauppansa. Sain ostettua pari tarjouserää, mutta seuraaville ei enää jäänytkään. 6 jogurttia 6 dollarilla ja siihen vielä päälle 6 dominopalikkaa, se on jo aika hyvä diili. Pitääkö samalla onnitella markkinamiehiä. Jos Suomessa seotaan ilmaisista ämpäreistä, niin aiheuttaisikohan Pixar-palikat jonkinlaista hysteriaa?

Domino-palikoita, eihän näitä voi vastustaa!



maanantai 9. maaliskuuta 2015

Helpot eväshyrrät

Lapseni ovat aloittaneet pre schoolin pari viikkoa sitten ja minun pitää keksiä lapsilleni maittavat ja terveelliset eväät lunch boxeihin. Kengurutien pre schoolista voi lukea lisää toisesta blogistani täällä. Tässä keskityn omien eväiden maailmaan. Lasteni lounaslaatikot eivät ole vielä muistuttaneet bento boxeja, vaikka olisihan se tietenkin hienoa, jos saisi muovailtua riisistä pandakarhuja tai muita hahmoja. Joka kerta, kun lapseni avaisivat eväsrasiansa, sieltä avautuisi hieno satumaailma.

Minun rimani nyt kuitenkin menee sillä korkeudella, että jospa saisi pidettyä lapset kylläisinä hoitopäivän aikana ja muistaisi noudattaa kaikkia sääntöjä. Allergioiden vuoksi kiellettyjen listalla ovat pähkinät, kala ja kananmuna. Pre schoolissa on myös no junk policy eli vältettävien ruokien listalta löytyy mm. roska- ja/tai pikaruoka, mehut, keksit, kakut, suklaapatukat sekä perunalastut. Aika paljon tulkinnan varaa jää kuitenkin siihen, mikä on terveellinen lounas ja mikä taas ei.

Meillä on takana neljä päivää pakattuja eväitä, jos tekisin tätä vuodesta toiseen ja jokaisena viikon päivänä, niin terveellisten ja monipuolisten lounasvaihtoehtojen rakentaminen olisi kyllä työlästä. Tällä hetkellä lunch boxeissa kulkee mukana leipää, jogurttia, hedelmiä, kasviksia sekä pillimaitoa. Lapseni ovat todella innoissaan omista lunch boxeistaan, pienistä eväsrasioista ja niiden sisällöstä. Niihin olisi kyllä olisi mukava keksiä terveellisiä ja kivoja yllätyksiä.

Kokeilin kahden ainesosan lounashyrriä, jotka ovat parhaimmillaan vastapaistettuna. Yön aikana jääkaapissa leivonnainen tiivistyy ja menettää osan viehtäysvoimastaan. Näitä en lupaa arkiaamuna eväsrasioihin, mutta ehkä viikonlopun retkille näitä voisi pyöräyttää mukaan. Ohje löytyi The organized house wife -blogista täältä

Taikina syntyy helposti: saman verran jauhoja ja jogurttia. Lisäksi vielä ruokasoodaa.


Eväshyrrät

Ohjeen mukaan taikinaan laitetaan yhtä paljon kreikkalaista jogurttia ja self rising flouria. Suomalaisiin olosuhteisiin muunneltuna vehnäjauhojen joukkoon laitetaan noin 1 tl soodaa, riippuen tietenkin siitä kuinka suuren taikinan tekee. Itse laiton 2 cupsia jauhoja ja 2 cupsia jogurttia. Nämä pari ainesosaa sekoitetaan keskenään. Taikinasta tuli melko tahmainen, jauhoja kannattaa laittaa hieman enemmän kuin jogurttia.  Sen jälkeen taikinan voi kaulia ja lisätä täytteet. Itse laitoin maissia, pekonia ja juustoraastetta.

Paistetaan 200 asteessa noin 15 minuuttia. Minulla on täällä käytössä kaasu-uuni, joten sähköuunilla paistettaessa kannattaa tarkkailla tilannetta. Minun Aussi-uuni on melko tehokas ja toimii paljon paremmin kuin mitä ikinä uskalsin ajatella. En ole ehkä ikinä kuullut kenenkään sanovan mitään hyvää kaasu-uunista aikaisemmin. Minun uunini on fan forced, vaikka Suomessa on kiertoilma-ominaisuutta ole paljoa käyttänyt, niin täällä olen todennut sen käteväksi.

Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...