perjantai 29. toukokuuta 2015

Virkattuja mekkoja Barbeille

Taas oli muutamalla lelulla vaatekriisi, joten tein muutaman Barbien mekon. Yksi meni 3-vuotissynttärilahjaksi ja tietenkin piti tehdä samanlaiset omien lasteni leikkeihin. Muuten he tulevat aivan hirveän katellisiksi, minulle kerrottiin. Puuvillainen glitterlanka sopii Barbien mekkoihin todella hyvin.Tein yläosan nuken mittojen mukaan soveltaen ja alaosa on samaa simpukkakuviota kuin lempparimekossa. Mekkojen kiinnitys on takana tarranauhalla. 

Olen tyytyväinen, että sain käytettyä Köpiksen ajoilta jäljelle jääneet keräset loppuun, mutta samalla olen hieman surullinen, että nämä hienot Neton tarjouslangat ovat loppumassa. Yksi vaaleansininen glitterkerä on vielä jäljellä ja tulee vielä mahtava jääkuningatarmekko.

I made three dresses for Barbie dolls. I had some cotton yarn with glitter that makes awesome Barbie clothes. I bought the yarn from Copenhagen (from Netto) when I was living there a few years ago. At the same time I am happy that I finally used up few balls but I am also sad that they are now missing from my yarn stash!



tiistai 26. toukokuuta 2015

Lempparimekko virkattuna

Virkkasin tyttärelleni uuden mekon. Ohje on SK-lehdestä 7/2010. Lanka on Spotlightistä ostettua Moda Vera Bamboo Cottonia, jossa on 70 % bambuviskoosia ja 30 % puuvillaa. Tämä on lempiohjeeni  ja olen tehnyt sillä kaksi mekkoa aikaisemmin; yhden villaisen ja toisen puuvillaisen. Sävyltään tämä mekko on hyvin samankaltainen kuin ensimmäinen versio. Minä rakastan liiloja sävyjä.

Ensimmäisen mekon tein Tanskassa, toisen Suomessa ja nyt tämän kolmanne Australiassa. Tämä taisi olla ensimmäinen Ausseissa valmistunut käsityö, joka on jäänyt postaamatta, kun en ole saanut mekkoa  kunnolla kuvattua. Tällä hetkellä kaikissa meidän perheemme kuvissa joku irvistelee. Täällä vietetyn puolen vuoden aikana meistä on otettu yksi seesteisen kaunis perhekuva. Siihen pitää varmaan fotoshopata sitten tonttulakit muutaman kuukauden päästä.


Haluaisin tehdä itsellenikin virkatun mekon saman tapaisella ohjeella. En ole törmännyt riittävän kivaan ohjeeseen minun koossani. En ole vielä toistaiseksi uskaltanut vain lähteä soveltamaan tuota ohjetta isommaksi. Mekko aloitetaan kaula-aukosta, joten kunhan alkuosan mittasuhteen saisi oikein, niin mekosta pitäisi tulla sopiva. Värin valinta on myös haastavaa. Mekon pitäisi olla väritykseltään hyvin aikaa kestävä. Ihailen niitä naisia, jotka harrastavat "villiä virkkausta" ja virkkaavat vaatteita ilman ohjeita pelkästään oman visionsa pohjalta.



Crochet dress for my daughter. This is my favourite dress pattern from a Finnish magazine called Suuri Käsityö.. I'd like to make one for myself as well but I am not sure what that would turn out to be like! 

torstai 21. toukokuuta 2015

Virkattu räsymatto

Tämän maton idea tuli vastaan Pinterestistä. Ihastuin heti ideaan, jossa puuvillalankaa oli virkattu matonkuteen ympärille. Kuten tavallisesti jonkin verran aikaa meni ennen kuin idea pääsi toteutuksen tasolle asti. Olin päättänyt jo Suomessa, että teen tällaisen maton täällä Australiassa ollessa. Materiaalit saapuivat muuttokuorman mukana huhtikuussa.

Matonkuteet tein tiensä päähän tulleista vaatteista, joissa oli tahroja tai reikiä eikä niitä voinut enää antaa eteenpäin käytettäväksi. Minulla oli myös sekalainen säkki puuvillalankoja, joita olen saanut sukulaisilta tai ostanut kirppareilta. Aivan mahtavaa saada turhakkeista aikaiseksi jotakin söpöä ja käyttökelpoista.

Matto on halkaisijaltaan metrin verran, mutta mahdollisesti jatkan projektia vielä myöhemmin. Sormet syyhyävät niin monen muun käsityön pariin, etten malttanut tällä erää tehdä matosta isompaa. 

I got the idea for this rug from Pinterest. I made fabric yarn out of old clothes and used several balls of cotton yarn from my yarn stash to crochet the rug. I am happy with the outcome and I may continue working on it later on to make it bigger.

M




lauantai 16. toukokuuta 2015

Neulottu pipo

Winter is coming, kuten Game of Thronesissa sanotaan ja tämä pitää paikkansa myös täällä Sydneyssä. Pari viikkoa sitten riehuneen myrskyn jälkeen en enää tiedä mitä odottaa tulevalta talvelta. Myrsky oli poikkeuksellisen voimakas, mutta en voi luottaa siihen, etteikö vastaavaa olisi vielä mahdollisesti tulossa.

Pyysin anoppia postittamaan minun haisaappaani ja lasten fleecevuorilliset sadevaatteet. Toivottavasti ne löytävät perille asti. Minulla on aina jonkin verran kotivaraa kaapeissa ja on todella tärkeää pitää näin jatkossakin. Rankkasade, sähkökatkos tai kova tuuli voi tehdä kauppareissuista yllättävän hankalan. Pitää olla varautunut kaikenlaiseen.

Otin puikoille jemmalankoja ja tein pojalleni pipon. Hänen mielestään oranssi tupsu teki piposta todella hienon. Minun mielestäni tupsujen teko on yllättävän vaikeaa. Muistan tämän jo lapsuudestani. Nyt onnistuin toisella yrittämällä saamaan pyöreähkön tupsun. Ei minua varsinaisesti haittaa, jos talvikamat jäävät käyttämättä, mutta parempi että on lämmintä päälle pantavaa tarjolla.

Suomalaisena olen vaan tottunut siihen, että sisällä on lämmin ja ulos mennessä pukeudutaan vallitsevan sään mukaan. Erityisen vaikea on kestää kylmyyttä ja kosteutta sisätiloissa. Jos sataa paljon, pyykkejä ei yksinkertaisesti saa kuivaksi ilman kuivausrumpua. Vaatteet ovat kosteita monta päivää ja homehtuvat helposti. Hyvin rakennetut ja homeettomat talot ovat jotakin mistä olen omassa maassani kovin ylpeä ja tyytyväinen. Lisäksi minusta on hienoa, että Suomessa kuuma ja kylmä vesi tulevat samasta hanasta ja suihkussa ollessani lämmintä vettä tulee pitkän aikaa ihan tasaisen lämpimästi. Muistan vieläkin, miten innoissaan isäni oli siitä, kun 1980-luvulla meidän kotiimme asennettiin vipuhanat.

Huomaan myös, että minulla on vahva malli siitä, millä tavalla vaatteita pitäisi lisäillä syksyn tullen. Täällä monet käyttävät shortseja ja toppaliiviä, mikä minusta tuntuu ihan hassulta, sillä minun skeemojen mukaan pitäisi ensi laittaa pitkät housut jalkaan. Kerron jäyhälle suomalaiselle minussa itsessäni, että anna ihmisten pukeutua miten he haluavat. Heidän ei tarvitse varautua pakkaskeleihin. Untaliivi on ihan jees + 15 asteen kelissä. Ehkä minunkin pitäisi kokeilla. Tai en nyt sentään, kyllä sitä jaloille tulisi kylmä.


keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Disney Animatorien uusia vaatteita

Sateisena päivänä Kengurutien pre schoolissa soitettiin "Let it go", mikä laukaisi tyttäressäni kiinnostuksen Frozeniä kohtaan. Nyt leffaa pitää katsoa usein ja siinä on paljon kaikkea, mitä 4-vuotiaan on vaikea ymmärtää. Kuten kuka on pahis ja kuka on hyvis. Voiko prinssi olla pahis ja miten joku voi aluksi olla hyvis mutta sitten paljastua lopulta pahikseksi.

Tämän myötä Animator nuket ovat päässeet takaisin suosioon. Kristoff ja Elsa ovat päässeet vauvaleikkeihin mukaan, samoin paikalliselta FB-kirpparilta löytynyt Ella Pokahonskas. Minua on hieman harmittanut se, että Amerikasta tilatut Frozen Animatorit, jotka ovat matkanneet Suomesta kolme kuukautta Australiaan, eivät ole herättäneet suurta mielenkiintoa lapsissani. Tässä on kai kyse äidin obsessiosta ennen kaikkea. 

Tein nukeille talvivaatteita.

Nuket ovat saaneet uusia vaatteita. Uimapuvut löysin jo joulumarkkinoilta. Ne ovat babyborneille suunniteltu eli hieman reiluja animatoreille. Samasta kojusta ostin myös neulottuja puuvillasukkia. Olen neulonut kaksi talvivaatesettiä: haalarin, pipon, kaulaliinan ja tossut. Ensimmäisessä kuvassa asusteet on jaettu kolmen nukelle. Ellan tukka kaipaisi käsittelyä. Se on aika villissä kunnossa. Ellaa varten pitää tehdä suuri pipo.

Kristoffin flanelliyöpaita on löytyi FB:n nukkeryhmästä. Olen kyllä saanut palautetta, että tytöillä ei ole yöpukuja. Tyttäreni haluaa Elsalle myös lumikuningatarmekon ja se on hieman haasteellinen toive. Voin kyllä kuvitella millainen mekon pitäisi olla, mutta todellisuus voi olla aivan jotakin muuta, jos alan mekkoa väsäämään. En ole vielä ottanut ompelukonetta esille tässä maanosassa, olisi kyllä jo aika kokeilla, onko kone selvinnyt kuljetuksesta ehjänä.

Tein myös petivaatteita.

Sukat löytyivät joulumarkkinoilta.


maanantai 11. toukokuuta 2015

Äitienpäivän ylläreitä

Lasteni pre schoolissa olen ihastunut erilaisiin askarteluprojekteihin, joita jälkikasvuni pääsee viikottain tekemään. Useimmiten tarjolla on pieniä kankaanpalasia, nappeja, glitteriä, muffinivuokia, paljetteja, piipunrasseja ja kuvioita (leikkurilla leikattuja). Näistä aineksista tehdään mitä milloinkin. Lapseni ovat innoissaan ja aika usein mietin, että voisin itsekin jäädä askartelemaan.

Äitienpäiväksi pre schoolissa oli valmisteltu esitys, joka sisälsi kaksi laulua. Lapseni olivat mukavasti mukana. Usein heille iskee esiintymispelko ennen h-hetkeä. Lisäksi tarjolla oli hedelmiä ja äidit saivat lahjat. Lahja säilyi yllätyksenä, sillä minulle ei ollut kukaan kertonut tällaisestä projektista.

Mielestäni tämä jätskitikuista tehty valokuvakehys, jossa puhallellaan äidille sydämiä, on aivan mahtava. Jotakin, mitä aion säilyttää loppuelämäni. Henkilökunta on nähnyt vaivaa lahjojen eteen ja takapuolelle oli liimattu runo, jossa kiiteltiin äitiä kovasti. Olipas ihanaa saada lasteni itse tekemät lahjat!

XO XO XO

Varsinaisena äitienpäivänä huomasin, että lapset olivat tohkeissaan äitienpäivästä. He olivat suunnitelleet aamiaisen vuoteeseen ja leipoivat sämpylöitä isän kanssa aamutuimaan. Lapsista oli kivaa, kun oli päivä, jolloin äiti sai päättää ja he saivat järjestellä yllätyksiä. He miettivät jo valmiiksi isäinpäivän toteutusta.

Päiväohjelmassa oli retki cityyn. Suuntasimme kohti keskustaa ja Darling Harbouria. Kävimme Sydney Eye Towerissa ihailemassa kaupunkia ylhäältä päin. Minun toivomuksestani kävimme Hard Rock Cafessa syömässä. It's so 1990's, mutta siinä onkin jotakin nuoruuden muistelun tuntua minulle. Olen hyvin vahvasti MTV:n mukana kasvanut. 

Lapseni ihmettelivät silmät pyöreinä baarimikkoja, jotka heittelivät lasipulloja ja kaatoivat kahta juomaa samaan aikaan lasiin. Se oli liikuttavaa. Me istuimme baaritiskin lähellä, Meidän pöytään ei näitä hienoja drinkkejä virrannut. Rokkikahvila oli elämys lapsillenikin, vaikka poikani ei pitänyt sen äänimaailmasta. Hänen lempiravintolassaan (intialainen) ei ole yhtään melua, joten se on hänen mielestään paljon parempi paikka,

Ja lopuksi vielä fitnessblogiosuus: Äitienpäivälahjaksi saamani Fitbit-mittari näytti noin 14 000 askelta, kun saavuimme kotiin. Siinä vasta muuten addiktoiva laite, jee! Lapsia oli kävelytetty sen verran, että molemmat nukahtivat klo 20 aikaan, mikä on aikaisemmin kuin yleensä. Kaiken kaikkiaan onnistunut päivä.

Aamiainen vuoteeseen
Äidin valitsema lounaspaikka


lauantai 9. toukokuuta 2015

Taivaalliset energiapallerot

Täällä päin on muodissa bliss balls -pallerot. "Hyvät äidit" väkertävät palleroita lastensa eväslaatikoihin. Näiden pitäisi olla terveellisempi vaihtoehto kuin kaikenlaiset teolliset herkut, joita kauppojen hyllyt ovat pullollaan. Olen liittynyt pariin lunch box ideas -ryhmään naamakirjassa, niin minä tiedän. Löysin kokeilemisen arvoisen ohjeen Smashed peas and carrots -blogista. Ohje sisältää pähkinää, joten se ei sovellu lasteni pre schooliin, mutta onneksi ne maistuivt minulle (ja myös muille meidän perheessä). Ohje on amerikkalaisesta blogista ja kulkevat nimellä No-Bake Energy Bites. Tein ohjeesta oman variaation sen mukaan, mitä kaapista sattui löytymään. Energiapallero kuulostaa sellaiselta, mitä minulla pitäisi olla aina käsillä, mutta toisaalta lapsillani tuntuu virtaa riittävän joka tapauksessa. Tosin en tiedä onko nyt kyse henkisestä virkistäytymisestä vai pelkästä kalorien määrästä.


Taivalliset energiapallerot

1 cup kaurahiutaleita
1/2 cup maapähkinävoita
1/3 cup siirappia
1/2 cup kookoshiutaleita
1/2 cup pieneksi paloiteltua suklaata
(1 tl vaniljasokeria)

Sekoita ainekset keskenään. 
Anna viilentyä jääkaapissa puoli tuntia, 
jonka jälkeen pyörittele palleroiksi. 
Sitten vaan herkuttelmaan!


Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...