perjantai 31. heinäkuuta 2015

Suloinen sydänmatto


Koti-ikävää ja tuskastumista arkisten haasteiden kanssa. Sitä on ollut paljon liikkeellä viime viikkoina. Olen ollut flunsan kourissa ja kaipasin hieman rakkautta, joten virkkasin itselleni sydänmaton. Materiaalina oli pari vanhaa verhoa ja lakanaa. Mallin mukailin Suuri käsityö -lehden vuoden 2010 joululahjaliitteen patalapun ohjeesta. 

Matto päätynee kylppärin lattialle, mutta tällä hetkellä se on olkkarissa, sillä tulen paremmalle tuulelle, kun katselen sitä. Siitä tulee mieleeni lapsuuteni mummola. Turun mummin ja ukin vessassa oli hassut matot. En enää tarkalleen muista millaiset. Vessanpöntön kannen ympärillä oli samaa sarjaa oleva päällinen.


En ole aivan varma, onko tämä pelkkää flunssaa vai alkaako minua vaivata allergiaoireet. Sydneyn siitepölytiedotteen mukaan tällä hetkellä ilmassa on suuria määriä allergeenejä. Ja kun on kyseessä Aussiallergeenit, voin vaan kuvitella, että tässä saa jatkossa niiskuttaa. Pian saa alkaa myös läträtä aurinkorasvan kanssa joka aamu. On jännittävää nähdä, miten kelit etenevät tästä eteenpäin.

Viimeiset päivät ovat olleet ihanan keväisiä, Suomen mittakaavalla kesäisiä. Tänään tuli farkuissa jo hieman kuuma. Pitää kaivaa kesäisemmät vaatteet taas esille, vaikka elokuu on vielä talvikuukausi, joten ehtiihän sitä vielä palellakin (sisätiloissa). Ensimmäiset itse istuttamamme parvekekukat ovat alkaneet kukkia. Lapset ovat innoissaan pienistä salaatinlehdistä. Mikään ei maistu yhtä hyvältä kuin itse kasvatettu salaatti ja he haluavat kasvattaa lisää syötäviä juttuja. Edelleen pelkään vierailijoita meidän parvekkeellamme, niin en tiedä paljonko herkkuja sinne uskaltaa laittaa kasvamaan.



lauantai 4. heinäkuuta 2015

Ruisleipäjonossa

Osallistuin Sydneyn suomalaisten järjestämälle ruisleipä-kurssille Estonia Housella. Kurssilla taitava suomalainen leipoja kertoi meille, kuinka ruisleipää tehdään. Kävimme läpi ruisleivän teon vaiheet, pääsimme itsekin upottamaan sormemme taikinaan ja lopuksi vielä saimme kotiinvietäväksi lämpimäisiä sekä ruisleivän juuren.

Ruisleipä ei ole ehkä koskaan maistunut yhtä hyvältä, vastapaistettuna ja voin kanssa. Kurssilla oli noin 30 henkilöä, joten aikaavievin vaihe oli leipien paisto. Oli mukavaa jutustella muiden suomalaisten kanssa ruisleipäjonossa ollessa.

Olen kokeillut kerran leivän tekoa kotona ja leivistä tuli hieman liian happamia minun makuuni. Tästä opettajamme olikin meitä varotellut, että ruisleivän teon oppii vain tekemällä. Joskus onnistuu hyvin ja joskus sitten huonommin. Suurin haaste leivän teon kanssa on se, että taikinan teko aloitetaan muutama päivä ennen varsinaista leipomista. Kahden lapsen kanssa on hieman haasteellista aavistella, olisiko kolmen vuorokauden päästä hyvä leipomispäivä.

Ruisjauhoja ja tuorehiivaa ei ole saatavilla aivan niin helposti kuin Suomessa, joten ennen seuraavaa leivontakertaa minun pitää käydä ostoksilla sopivissa kaupoissa. Juurta ja tuorehiivaa on pakastimessa, mutta ruisjauhoja ei ole riittävästi. Suomalaisten makujen toivelistalla ovat myös karjalanpiirakat ja lihapiirakat.


Estonia Housella sijaitsee myös Nordic Deli, jossa kävin ensimmäistä kertaa. Sieltä ostin Geisha-suklaata ja salmiakkia.  Ihan vaan kun oli saatavilla ja vielä muutaman dollarin halvemmalla kuin mitä kotikulmilla Manlyssä, jossa suomalaisia makeisia on myytävänä ruotsalaisessa Fika-kahvilassa sekä Nordic Fusion -kaupassa. Lisäksi on tietenkin myös Ikea, jonne voi suunnata Skandinavian kaipuun iskiessä. 




Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...