perjantai 14. elokuuta 2015

Päiväkotikaverusten uudet vaatteet

Meidän kodissamme toimii päiväkoti. Sinne menevät lasteni lempilelut hoitoon, kun me lähdemme ulos. Näitä leluja hoidetaan pitkin päivää ja myös nukuttamisrituaalit ovat tärkeitä. Nämä karvaturrit kärsivät kroonisesta vaatepulasta ja minulle satelee tilauksia vähän väliä. Tällä kertaa Elsa, apina ja nalle saivat uudet asut.

Elsalta on puuttunut jääkuningattaren asu, jonka virkkasin aikoinaan Köpiksestä ostamastani hilelangasta. Lanka on ollut jemmoissani jo niin monta vuotta, että olin jo kiintynyt siihen. Lanka sopi täydellisesti Elsan asuun. Ompelin mekon selkään myös viitan. Ja sitten vaan:  Let it go...



Päiväkotikaverukset istuvat uudella kynnysmatolla, joka suojaa kokolattiamattoa parvekkeen oven edessä. Mattoon upposi pari vanhaa lakanaa sekä useampi risa ja/tai tahrainen vaatekappale. Jatkan sitä ehkä vielä hieman. Olen huolissani kokolattiamaton likaantumisesta. Kohta mennään taas ilman sukkia hiekassa ja kuorutamme itsemme aurinkorasvalla.


Apina sai haalarin, joka oli kyllä tarkoitettu nallelle, mutta nalle halusikin mekon mustasta glitterlangasta. Apina on poikani huoltajuuden alaisena ja Elsa sekä nalle kuuluvat tyttärelleni. Musta glitterlanka on myös lapsieni valitsemaa. Siitä olisi tarkoitus tehdä vaatteita Monster High nukeille, mutta se asia on tällä hetkellä unohtunut. Ehkä siitä sitten seuraava projekti puikoille.


I have finished several small projects. Princess or is it Queen Elsa, monkey and a teddy bear got some new clothes. The t-shirt yarn rug that they are sitting on is also new. These are my kids' favourite toys at the moment and they are constantly in need of new clothing. But now for a while I think I should just let it go, let it go...


sunnuntai 9. elokuuta 2015

Virkattuja leivonnaisia, jälleen kerran

Tällä kertaa lähti leivonnaisia pienelle tytölle, johon olemme täällä Australiassa päässeet tutustumaan. Nämä lähtivät matkaevääksi 2-vuotiaalle, joka muuttaa noin 7500 kilometrin päähän nykyisestä kodistaan. Hyvää matkaa ja good luck! Expat elämään kuuluvat tulemiset ja menemiset. Hyvät suunnitelmat muuttuvat matkan varrella, kun eteen tulee jotakin uutta ja yllättävää.  

Minusta on edelleen todella hauskaa tehdä leikkiruokia. Rinkelit, keksit ja muffinit alkavat olla jo Hapsulin klassikoja, mutta uusia ideoita olen hautonut jo muutaman vuoden ajan. Yksi setti alkaisi olla jo kasassa, mutta ruokia nyt sattuu olemaan sekä Suomessa että Australiassa.

Some crochet goodies!

Juhlat olivat rannalla, kuten täällä on usein tapana. Paikka oli hyvä, sillä maisemat olivat kauniit ja lapset saivat leikkiä rannan leikkipuistossa. Olin liikkeellä tyttäreni kanssa kaksin, sillä poikani oli kuumeessa. Pienelle potilaalle tuotiin myös yllätyspussi juhlista. Pilli ja muutama makeinen piristivät kummasti.



torstai 6. elokuuta 2015

Talvivarusteita, jotka valmistuivat kevään kynnyksellä

Jonnekin se talvinen fiilis on hävinnyt. Olemme päässeet nauttimaan jo muutamaan otteeseen suomalaisittain hellelukemista, vaikka täällä on vielä talvi. Nyt on taas viileämpi jakso. Aurinko kuitenkin lämmittää päivällä mukavasti. Talvista ahdinkoani olen purkanut Fitroy Cape -ohjeella tekemääni ponchoon. Suuri neuletyö on lämmittänyt minua mukavasti iltaisin. 


Poncho tehtiin paksulla langalla ja 7 mm puikoilla, joten se syntyi melko nopeasti. Minulla meni siihen noin 7 viikkoa. Loppuvaiheessa tämä ei enää ollut käsilaukkukäsityöni, sillä neuletyö vei melko paljon tilaa. Lankaa kului noin 1,5 kiloa. Ponchoon pitää vielä ommella käsien paikat, tämä on vielä tekemättä. Minulla on vain vahva epäilys, että en tule käyttämään tätä luomusta kovinkaan paljoa, joten minulla ei ole kiirettä viimeistelyjen kanssa. Teen itselleni melko harvoin vaatteita, sillä lähes aina ne jäävät käyttämättä. Virkattu siksakhame on ainoa itselleni tekemä vaatekappale, joka on päässyt lempivaatteen asemaan. Pitäisi tehdä vastaavanlainen hame kesäisemmästä langasta.



Tein myös yhdelle kuumavesipullolle villapaidan. Mieheni kuumavesipullossa ei ole ollut suojusta, niinpä me todistimme aika inhottavan palovamman. Minä tietenkin tunsin piston omatunnossani, sillä olin luvannut neuloa mieheni pullon ympärille villapaidan jo aikaisemmin. Suojuksessa on kahta eri lankaa yhdistettynä, Tigeristä ostettua villalankaa sekä jotakin perusakryylilankaa.

Kuumavesipullo on kyllä ihana kapistus. Vien pullon sängyn jalkopäähän hieman ennen menen nukkumaan. Sieltä se lämmittää koko kehoa mukavasti. Uskon, että Suomessa tulen käyttämään kuumavesipulloja jatkossa mökillä. Jos tulee illalla kylmään mökkiin, saa pedit mukavasti lämpiämään kuumavesipullojen avulla.

Se on aika käsittämätön asia tässä maassa, että ihmisiä kuolee joka vuosi häkämyrkytykseen, kun joku yrittää lämmittää makuuhuonettaa grillihiilillä tai vastaavilla.  Eräs lehtijuttukin toteaa, että Aussikodit ovat kuin hyvin varusteltuja telttoja (Australian-houses-are-just-glorified-tents-in-winter).Lämmittäminen maksaa paljon ja kaiken lisäksi suurin osa lämmöstä karkaa harakoille, joten on mahdotonta pitää kotia tasaisen lämpimänä talvisaikaan.  Meillä jo eläteltiin toivoa, että emme enää tarvitsisi näitä sängynlämmikkeitä, mutta ei tämä talvi vielä ole ohitse.



I finally finished the Fitzroy Cape that I have been working on for the past weeks. I am a little bit doubtful whether I am ever going to wear it. I usually don't end up wearing the sweaters I have made for myself. I wonder if this is going to be one of those?

I also made a hot water bottle cover for my husband. After he got a burn on his leg, I remembered that I had promised to make a sweater for his bottle as well. I mixed two yarns to make this one, wool and acrylic yarn put together. Better late than never, right..?

Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...