torstai 26. marraskuuta 2015

Pehmoeläinsairaala

Meillä hoidetaan pehmoleluja paljon. Minulla on lapsenlapsina vähintäänkin lammas, pupu, koala, pingviini, apina ja nalle. Eläinsairaaloissa käynneistä innostuneena kokosin lapsille lääkärisetit. Keräsin vanhat lääkärivälineet muovilaatikoihin. Lisäsin tarvikkeisiin pinsetit sekä ruiskut. Ruiskuilla annetaan rokotuksia tai lääkettä. Tein sidetarpeita vanhasta aluspaidasta ja lääkepurkit pastillirasioista.

Löysin Pinterestin kautta tulostettavia eläinlääkäriaseman papereita sekä röntgenkuvia. Ne ovat aivan mahtavia. Jos olisi ollut piirtoheitinkalvoja, niin röntgenkuvista olisi tullut vielä upeammat. Nyt tulostin ne tavalliselle paperille ja päällystin kontaktimuovilla. Linkit tulostettaviin setteihin löytyvät tämän sivun lopusta.

Koalakarhunpoika sairastaa, siis häntä hellikäämme. Helteet ovat jo alkaneet ja ensimmäiset metsäpalojen uhrit ovat saapuneet lasteni klinikalle. Onneksi palovammoja ja murtuneita luita on hoitamassa huippuammattilaiset.








My kids have a pretend play veterinary clinic. Most of the patients are victims of a bush fire. Hot Australian Spring has been tough on them. Koala, lamb and penguin need lots of tender care in order to get better.

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Nektariinipaistos

Tälläista tilaisuutta minulla ei ole aikaisemmin ollutkaan. Tehdä nektariinipaistos itse (tai lasteni) poimimista nektariineista. Kävimme viime viikonloppuna Canoelands Orchardissa hedelmiä poimimassa. Päivä oli sateinen, mutta se taukosi juuri sopivasti pariksi tunniksi, kun olimme hedelmätarhassa. Maatilalla oli mutaisaa, mutta onneksi oli suomalaiset saappaat jalassa.

Matkalla mietin, olisiko mahdollista kasvattaa nektariineja Suomessa. Tai vaikka puu kasvaisikin, niin ehtivätkö ne tehdä hedelmää. Taimet.net kertoi, että persikan/nektariinin kasvatus Suomessa on mahdollista, mutta melko hankalaa ja vaatii kasvihuoneen. Puut eivät kestä Pohjolan talvea. No kukapa kestää, minä sanoisin, kun vietän marraskuuta Australian auringossa. Perjantaiksi on luvassa 39 astetta. Onhan sekin jo aika rankkaa.


Hedelmäpaistoksen pyöräytin eilen meillä iltapäivää viettäneelle lapsikatraalle. Ohje on oikeastaan aivan samanlainen kuin perinteisessä omenakaurapaistoksessa. Piiras maistui hyvin viidelle pienelle ihmiselle. Sitä jäi vanhemmillekin nauttittavaksi lasten nukkumaanmenon jälkeen. Olin siinä välissä ehtinyt käydä ostamassa vaniljajätskiä, niin herkkuhetkemme oli todella makoisa.



Last weekend we went to the Canoelands Orchard to "pick your own" nectarines. Fruit picking is something our whole family loves. It is always fun to go on a trip to the countryside, even on a rainy day. In Finland usually make rhubarb or apple crumble, when they are in season. This was a first time for a nectarine crumble. I'm not sure if you can grow nectarines in my home country but it is my favourite fruit.

Peach Crumble Recipe

perjantai 13. marraskuuta 2015

Hobbiton Movie Set -kierroksella

Uusi-Seelanti on niin kaukana Suomesta, että tuntui todella ihmeelliseltä päästä sinne asti ja LOTR-kuvauspaikalla vierailu oli myös yksi todella suuri ruksi pois toivelistaltani. Kevätauringon hellimään Uuteen-Seelantiin oli helppo rakastua. Vietimme muutaman leppoisan turistipäivän Aucklandissa. Hobbiton Movie Set on parin tunnin ajomatkan päässä kaupungista. Matka taittui vihreitä maalaismaisemia ihaillessa. Lampaita ja lehmiä oli laitumilla todella suuria joukkoja. 

Hobbitoniin pääsee vain opastetulle kierrokselle, joka vie läpi Konnun. Jokaisessa ryhmässä on yli 20 henkilöä, joten kaikki ehtivät kyllä kuvaamaan vuorollaan, mutta ylimääräistä aikaa ei juurikaan jää. Varsinkin kun meidän perheemme kulki ryhmän loppupäässä. Opas kertoi mielenkiintoisia faktoja elokuvista ja Hobbitonista.


En yhtään ihmettele, että Peter Jackson ihastui Alexanderin maatilan maisemiin. Siellä oli satumaista: keväistä vehreyttä, lampaiden laidunmaita ja paljon sinistä taivasta. The Party Tree oli myös yksi tärkeä tekijä. Komea puu sopi hyvin elokuvaan.

LOTR-leffojen kuvausten jälkeen Kontu pääsi rapistumaan, sillä alunperin lavasteita ei rakennettu kestämään. Kuitenkin kuvauspaikka kiinnosti turisteja ja opastettuja kierroksia on ollut jo pitkään. Hobitti-elokuvien filmausten yhteydessä Kontu jälleen kunnostettiin ja tehtiin sopimus, että Hobbiton on pysyvä nähtävyys. Hobittien kotikoloja oli nyt 44 kappaletta, mutta niiden sisällä ei ole mitään. Sisäkuvaukset on tehty studiossa Wellingtonissa. Mataman Hobbitonissa tehtiin vain ulkokuvauksia.

The Party Tree

Kylän korkeimmalla kohdalla sijaitsi Bag End eli Bilbo Bagginsin ja myöhemmin myös Frodon koti. Komealta se näytti ulkoapäin ja viimeistään siinä vaiheessa mietin, että pitää katsoa ne leffat uudelleen. Ihan sillä silmällä katsoen, että minä olen ollut tuolla. 

The home of Bilbo Baggins.

Jokainen hobitin kolo oli lavastettu ulkopäin asukkaansa mukaan. Pyöreiden ovien ulkopuolelta löytyi vihjeitä siitä, mitä kussakin kolossa asuva hobitti teki työkseen. Konnusta löytyi myös hyötypuutarha ja paljon kukkaistutuksia, joista puutarhurit pitävä hyvää huolta. Taas tuli ikävä omaa viljelypalstaa.


Pieniä pyöreitä ovia oli pääasiassa kahden kokoisia riippuen siitä kuvattiinko niiden edessä hobitteja vai esimerkiksi Gandalfia. Näin saatiin luotua illuusio, että Gandalf on paljon suurempi kuin hobitit. Olen iloinen siitä, että vierailupäivä oli kirkas ja kaunis, niin kuvat onnistuivat hyvin. Marraskuu on Uudessa-Seelannissa vielä kevättä ja silloin sataa paljon, joten olimme onnekkaita, että vierailumme aikana aurinko jaksoi paistaa.




Kierrokseen sisältyy tauko The Green Dragon Innissä. Jokainen saa valita juotavakseen joko olutta, siideriä tai ginder alea. Lapsista tämä oli parasta koko päivässä. He saivat kerrankin juoda limsaa. Vaikka lapseni eivät tiedä hobiteista juurikaan mitään, he kulkivat kierroksella tyytyväisenä mukana. Satumaailma oli mielenkiintoista katseltavaa.


The Green Dragon Inn

The Green Dragon Inn and the Mill.

Hobbiton was amazing. The surrounding nature was incredibly beautiful and I just loved the thousands of sheep that I saw on my there. A sunny spring day was just perfect for visiting the Shire. My bucket list got shorter after my visit to New Zealand. There are about 17 000 kilometres between Finland and New Zealand, so it is something I have not been actively been dreaming of.
.
.
visit New Zealand
visit Hobbiton
meet my childhood penpal, who lives in New Zealand
.
.

View from the Shire. There are about 13 000 sheep on the Alexander farm.

Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...