torstai 25. elokuuta 2016

Annan uudet lenkkarit

Annalla on uudet lenkkarit. Ne ovat järkyttävän hienot. Haluaisin itsellenikin juuri samanlaiset. Tai no, minulta löytyykin samaa värisäyvä olevat lenkkarit, mutta niissä ei ole yhtään bling blingiä. Ei ollut minun lapsuudessani mitään näin hienoa, osaako oma jälkikasvuni edes arvostaa tällaisiä nuken jalkineita?

Kuten kovin moni muukin hyvä asia, myös nämä kengät on ostettu Aussien Kmartista. Kengät on tarkoitettu Our Generation nukeille, jotka ovat ilmeisesti Targetin ja Kmartin oma nukkebrändi. Eipä se haittaa (kröhöm) että Ausseilla on alkamassa kiva, valoisa ja lämmin vuodenaika mutta se, että siellä on myynnissä hienoja nukentarvikkeita, ottaa aika koville! 




lauantai 20. elokuuta 2016

Keijun koti ikkunalaudalla

Meidän olohuoneemme ikkunalaudalle on muuttanut pieni keiju. Mistä lienee yllätysmunasta kuoriutunut pieni sinitukkainen siivekäs olento. Koti on rakennettu Tigerista ostettuun sinkkivatiin. Valtakuntaa reunustaa kolme minikasvia, joiden lomassa myös keijun pieni kotitalo on.

Ruukun pohjalla on tyhjiä pakasterasioita ja kevyt soraa, niin sain asetelman sopivaan korkeuteen. Näiden päälle laitoin jostakin pihaprojektista ylijääneitä pieniä kiviä ja lasten löytämiä aarrekiviä. Lasten mukan kotiin kulkeutuu kiviä, tammenterhoja, käpyjä ja ties mitä muuta ihanaa, mitä he nyt sattuvat löytämään.

Lammikko koostuu sinertävistä ja läpinäkyvistä lasikivistä. Simpukat ovat matkamuistoja eri ulkomaanreissuilta. Keijumaasta löytyy myös muutama liila kiiltävä sieni, jonka olen ostanut Manlyn rantakadun krääsäpuodista. Myyjä oikein innostui aiheesta, sillä hän oli itsekin innostunut minimaailmojen rakentamisesta. Asetelmaa rakentaessa tajusin, että purkkiin on säilötty paljon muistoja viime vuosilta. Pieniä onnellisia hetkiä ja haikeutta, jota kannan aina mukanani.




torstai 18. elokuuta 2016

Neulottu matto Novitan tuubilangasta.

Eihän äitienpäivästä ole vierähtänyt kuin kolmisen kuukautta ja nyt vihdoin sain äitini lahjan valmiiksi. Ehkäpä tuo joulupunainen sävy oli enne, saan varmaan vuoden loppuun mennessä toimistettua yllätyksen perille asti. 

Tein aina oikein neuloen maton Novita Eco Tube -langasta. Kilosta lankaa saa pienen kylpyhuoneen maton. Tuubia on kiva neuloa (ollakseen paksu kude), mutta lanka on mielestäni hirvittävän kallista. Pienen maton materiaalit maksavat normaalihintaisena lähemmäs 40 euroa. Jemmoissa on myös rikkinäisiä trikoovaatteita, joita on tarkoitus saksia mattolangaksi.  

Mustikoiden aika alkaa olla ohitse. Ehkä seuraavan kerran, kun menemme mökille viikonlopun viettoon, pääsen poimimaan pihapiiristä puolukkasatoa. Mökillä kasvaa myös lillukkaa, joka on marjana minulle uusi tuttavuus.







sunnuntai 14. elokuuta 2016

Tilkkutyynyjä mökille

Mökin uusi vierassänky vaati kaverikseen uusia tyynyjä. Kaivelin kangasvarastojani ja löysin paljon punasävyisiä kankaita. Säilöistä löytyi muutama kirppisostos, vauvan pussilakana, entiset keittiön verhot, pöytäliina sekä upouusi palanen Tilda-kangasta. Tilda-kankaasta piti alunperin tulla kappa keittiön ikkunaan, mutta kankaan leveys ei kuitenkaan riittänyt siihen. Handmade-kuosi on mielestäni edelleen ihastuttava. Kangas on muisto Tanskan vuosilta ja Panduro Hobbysta.

Ompelin näihin tyynynpäällisiin jopa vetoketjutkin. Sillä saralla minulla on vielä harjoiteltavaa, ihan kauniisti vetoketju ei saumaan uponnut mutta ainakin päällyset saa helpommin pesuun. Sisätyynyjä on ostettu monta kappaletta jemmaan. Lisää tyynyjä tulee, kunhan vaan ehdin taas ompelemaan. Pari vihreää tyynyää löytyi Indiskan alennusmyynnistä. Pinkki päiväpeitto ei ole enää oikeaa sävymaailmaa tähän huoneeseen. Kenties ensi kesään mennessä löydän siihen jotakin parempaa.





perjantai 12. elokuuta 2016

Uudenmaan Marttojen kalankäsittelykurssilla

Kävin kesäkuun alussa Uudenmaan Marttojen kalankäsittelykurssilla. Meillä on perheessä pieni innokas kalamies, joka saa saalista melko hyvin kesämökillä ollessamme. Olen hyvin rajoittunut kalan valmistuksen suhteen, joten kurssi oli kyllä hyvä insipiraation lähde. Onhan se hienoa, että on mahdollista syödä oman lapsensa kalastamaa ahventa tai haukea!

Kurssilla opeteltiin fileointia ja valmistettiin monta lajia kalaruokia. Minä pääsin jonkinlaiseen käsitykseen siitä, miten kalasta saa ruodot pois. En ole uusia taitojani päässyt testaamaan kurssin jälkeen, sillä perheen kalamies perkaa oman saaliinsa. Kala on valmistettu savustamalla, joten ei ole ollut tarvetta esivalmistella kalaa fileeksi asti. Tämä sopii kyllä minulle oikein hyvin.

Kalan käsittelu vaati pientä keititövarustelun päivitystä. Olen ostanut kalasakset, jonka avulla lapseni saavat kalat perattua. Mikäli innostun jossain vaiheessa fileoinnista, niin minun pitäisi hankkia siihen tarkoitettu kunnollinen veitsi sekä kalapiikki. Kalan valmistuksessa on haastellista se, että ei tiedä milloin Ahti suo antejaan. Kovin paljoa etukäteen ei voi suunnitella kalaisia ruokalajeja.

Ja vinkkinä vielä, mikäli kaipaat marttamaista tekemistä tulevalle syyskaudelle:
Uudenmaan Marttojen tulevat ruokakurssit löydät täältä.
Siperian Marttojen tulevat tapahtumat päivitetään tänne.

Ahven ennen ja jälkeen fileoinnin.

Lahnahan se siinä.

sunnuntai 7. elokuuta 2016

Kesäaskarteluja

Kesäaskarteluja levottomille lomalaisille. Aina pitää olla jotakin kivaa puuhaa tai muuten on ihan tylsää. Välillä lähetän jälkikasvuni takaisin pihamaalle leikkimään, joskus taas levitämme askartelut tai muovailut pitkin pöytää. Lapsilla on kivaa ja syntyy ainakin sotkua.

Kiviä ja akryylimaaleja jäi vielä odottamaan ensi kesääkin, samoin askartelupaperia ja piirrustusvälineitä. Nyt alkaa olla aika pakata kamppeet takaisin kohti kaupunkia, kuunnella Vielä on kesää jäljellä -biisiä, hokea vitsikkäästi että Winter is coming tai pohtia mielessään On elokuu ja minä olen viljaa. Kynttilät saa kaivaa esille ja iltaisin voi lukea syyssipuleiden postimyyntikuvastoa.

Sadonkorjuun aika jatkuu sentään vielä parin kuukauden ajan. Takakonttiin pitäisi mahduttaa chili- ja tomaattiruukkuja, jotka eivät ole vielä valmiita syötäviksi. Lemmikkibasilikakin voi kohtalaisen hyvin vietettyään kesän saunan eteisessä. Toivoisin kovasti, että löytäisin itsessäni rauhan, jonka avulla voisin hyväksyä vaihtuvat vuodenajat ja sen että marraskuu tulee joka vuosi. Viime vuonna sain tepastella kaamosajan auringossa ja nyt olen valintanut tehnyt.

Robin on tiennyt sen koko ajan: 
Huomenna tääkin on jo legendaa,

ei tartte lähtee ettimään onnea meren taa-a-a,
tää on parasta just nyt, (parasta just nyt), tää on parasta just nyt



tiistai 2. elokuuta 2016

Siksak-torkkupeitto

Kotoa löytyi viimeistelyä vaille valmis torkkupeikko, jonka kanssa olin puuhastellut talvella 2014 juuri ennen Australiaan muuttoa. Tähän peittoon on purettu monenlaisia angsteja, jotka liittyivät siihen, että on muuttamassa 15 000 kilometrin päähän kotimaastaan.

Peitto koostuu erilaisista jämälangoista, joista suurin osa muistaakseni Novitan Seitsemää veljestä. Siksak on tehty samalla tyylillä kuin aikaisemmin virkkamani hame. Tämä on muistaakseni neljäs torkkupeitto, jonka olen tehnyt omaan käyttööni. Voi olla, että alunperin ajattelin tekeväni tästäkin työstä hameen, mutta sitten sävyt vaan vaativat päästä peitoksi.



Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...