Tässä on yksi ehdokas Halloweenin herkkupöytään kurpitsapiirakan rinnalle. Aluksi en ollut vakuuttunut kondensoidun maidon tarpeellisuudesta tai hyvästä mausta, mutta muutamien kokeilujen jälkeen olen oppinut käyttämään sitä ainakin piirakoissa. Vielä jos ostaa valmiiksi kinuskiksi keitettyä maitoa, niin tämä piirakka syntyy todella helposti. Puolukka vaati kaverikseen jotakin ällömakeaa.
Kurpitsapiirakka, 10 annosta
Pohja
400 g murotaikinaa (pakaste)
Täyte
2 kpl munaa
3 dl puolukoita
200 g creme fraichea
1 prk valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
Näyttääpä hyvältä. Kondensoitu maito toimii tosi hyvin jäätelössä, mutta enpä minäkään sitä oikein osaa käyttää. Osasyynä lienee se, että kyseinen tuote ei ole laktoositon... ja sille erikoisruokavaliolle on aika usein tarvetta.
VastaaPoistaLaktoosillisuus on kyllä iso miinus.
Poista