torstai 16. lokakuuta 2014

Helppo puolukkapiirakka

Tässä on yksi ehdokas Halloweenin herkkupöytään kurpitsapiirakan rinnalle. Aluksi en ollut vakuuttunut kondensoidun maidon tarpeellisuudesta tai hyvästä mausta, mutta muutamien kokeilujen jälkeen olen oppinut käyttämään sitä ainakin piirakoissa. Vielä jos ostaa valmiiksi kinuskiksi keitettyä maitoa, niin tämä piirakka syntyy todella helposti. Puolukka vaati kaverikseen jotakin ällömakeaa. 

Kurpitsapiirakka, 10 annosta

Pohja
400 g murotaikinaa (pakaste)

Täyte
2 kpl munaa
3 dl  puolukoita
200 g creme fraichea
1 prk valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Taputtele taikina piirasvuoan (Ø 26–28 cm) pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa noin tunnin verran. 


2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä. Kondensoitu maito toimii tosi hyvin jäätelössä, mutta enpä minäkään sitä oikein osaa käyttää. Osasyynä lienee se, että kyseinen tuote ei ole laktoositon... ja sille erikoisruokavaliolle on aika usein tarvetta.

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.