torstai 3. toukokuuta 2012

Donitsirauta


Olen halunnut kasvattaa keittiöni varustetasoa æbleskiverpannulla tai -raudalla tai vohveliraudalla, mutta juuri sopivasti ennen vappua lähimarketin hyllystä löytyi doughnutbaker. Æbleskiverpannu pysyy edelleen ostoslistalla, mutta munkkipallerot taitavat kuulua tanskalaista joulun ajan ruokavalioon ja kesäksi ne jäävät vähemmälle huomiolle.

Ehdin pyöräyttää ensimmäisen erän vasta juhlapyhän jälkeen. Nämä donitsit maistuvat amerikkalaisilta pannukakuilta tai lettuleivoksilta. Taikina on hyvin lähellä lettuleivosten taikinaa. Rasvaa on vain vähemmän. Donitsiraudassa voi paistaa mitä tahansa paksuhkoa lettutaikinaa.

Osan donitseista koristelin Dolce Latte karamelcremellä ja nonparelleilla, mutta suurin osa maistui ihan sellaisenaan. Lapset ihailivat pieniä söpöjä donitseja, joiden keskellä olevaan reikään mahtui juuri sopivasti yksi pieni sormi. Kunhan vain minä muistan ennakoida, luulen että näistä donitseista tulee yksi tämän kesän suosikkiherkku piknikeille.



8 kommenttia:

  1. On aina mukavaa, jos joku muukin saa inspistä!

    VastaaPoista
  2. Hurmaavia pikkudonitseja, ja mikä loistokas keksintö tuo rauta!!

    VastaaPoista
  3. Hurmaavia pikkudonitseja, ja mikä loistokas keksintö tuo rauta!!

    VastaaPoista
  4. Kyllä tuo pieni pyöreä muoto on aika kiva!

    VastaaPoista
  5. Näyttääpä hyvältä! Mistä kaupasta sait tuon donitsiraudan ostettua?

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.