Ystäväni luonnehti lettuleivoksia pullan, amerikkalaisten pannukakkujen ja donitsien risteytykseksi. Tämä on osuva kuvaus. Tästä taikinasta löytyy rasvaa ja sokeria enemmän kuin peruslettutaikinasta ja mukaan laitetaan myös leivinjauhetta.
Lettuleivokset ovat olleet reseptivihkossani jo monta vuotta, oliskohan alkuperäinen ohje otettu Anna-lehden ruokakorteista 1990-luvulla. Koska olemme taas lähtökuopissa Kööpenhaminaan, on viikon teemana ollut käyttää kaapista löytyviä aineksia. Tähän leivonnaiseen piti jo pyytää kananmunan anopilta.
Kaapistani ei aina löydy voita, joten sen voi korvata öljyllä tai margariinilla. Samin kermamaidosta teen aina omanlaisensa variaation. Tällä kertaa se oli 1 dl ruokakermaa 15 % ja 1 dl rasvatonta maitoa. Vehnäjauhoista 1 dl on täysjyvävehnäjauhoja.
Taikinasta tulee noin 20 keskikokoista lettua.
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl voisulaa
2 dl kermamaitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunankuorta
1/2 tl kardemummaa
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
2. Lisää jäähtynyt voisula, kermamaito ja toisiinsa sekoitetu kuivat aineet.
3. Anna turvota jonkin aikaa.
4. Paista miedolla lämmöllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.