Kevään ensimmäiset tuoreet raparperit on haettu kasvimaalta! Lueskelin uusinta Ruoka-Pirkkaa ja siellä oli raparperitoskapiirakan ohje. Peruspiirakkaan saa lisämakua, kun lisää päälle toskakerroksen.
Edit. 3.6.2014
Linkki Pirkan sivuille on lakannut toimimasta, joten laitan ohjeen tähän.
Raparperitoscapiirakka (uunipellillinen)
4 munaa
3 dl sokeria
100 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 l raparperipaloja
1 l raparperipaloja
Päällinen:
150 g voita
2 dl sokeria
2 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
200 g mantelilastuja
0,5 dl kermaa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt rasva, maito ja kuivat aineet. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteen lämmössä 8-10 minuuttia.
Sekoita toscakuorrutuksen aineet ja kiehauta ne kattilassa. Mikäli toscakuorrutuksen keittäminen tuntuu liian haasteelliselta sillä välin, kun piirakka paistuu, niin se kannattaa tehdä etukäteen.
Levitä puolikypsän pohjan päälle raparperipalat sekä kiehautettu toscakuorrutus. Jatka piirakan paistamista vielä n. 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.