Meillä on monenlaisia vappupalloja. Hienoin on mummin ostama kävelevä kissa. Olen ihastunut myös Ruohonjuuresta ostamiini ekoilmapalloihin, jotka pakkauksen mukaan maatuvat noin puolessa vuodessa. Kaapista löytyi vielä vajaa pussi perusilmapalloja, joten puhaltelin nekin täyteen.
Vapun suolaisiksi tarjottaviksi tein joka paikan nuudelisalaattia ja pasteijoita. Tällä kertaa nuudelinsalaatin nuudelin virkaa toimitti tumma rakettispagetti. Tein ensimmäistä kertaa pastejoita ruistaikinasta ja salsatäytteellä. Täytettä jäi runsaasti yli, joten täytteen voi tehdä joko puolikkaana tai ostaa kaksi pakettia taikinaa. Go Greenin Salsa Originalista on tullut yksi keittiöni perustuote, jota löytyy (melkein) aina kaapista.
Täyte:1 prk (380g) Go Green Salsa Original
1 pss (200g) pakastemaissia
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
noin 200g juustoraastetta
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kauli taikina ja tee muotilla / juomalasilla pyöreitä läpysköjä. Laita täytettä sisään ja taita pyörylä kahtia. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Munkkien paistaminen kuuluu minun vappuperinteisiini. Reseptivihkoni munkkien ohje on täältä tulostettu. Teen yleensä 1 litran pullataikinan, kun kerran lähtee munkkeja paistamaan, niin samalla vaivalla tekee koko suvulle.
Olen tehnyt munkkeja niin monta kertaa, etten enää hysteerisesti pelkää rasvan syttyvän palamaan, mutta silti on hyvä tarkistaa sammutuspeitteen sijainti. Ostimme viime vapuksi rasvakeittiminen ja myös tämä helpottaa paistoa, kun kone säätelee sopivan lämpötilan puolestani.
Haikeudella muistelen tekemiäsi munkkeja... kyllä meidän piknikpöytä olisi niitä kaivannut komistuksekseen.
VastaaPoistaTeidän piknik taisi pärjätä ihan hyvin ilman munkkejakin, kun sai mainetta ja kunniaa =).
VastaaPoista