Halusin kokeilla kondensoitua maitoa jossakin leivonnaisessa. Mielessä oli banoffee pie, mutta pakasteesta löytyi vielä puoli kiloa viime kesäisiä raparperin paloja, jotka päätin keittää hilloksi ja laittaa piiraan väliin.
Raparperihillo ei minun mielestäni tuonut kakkuun tarpeeksi kirpeyttä. Laitoin hilloon hillosokeria pakkauksen ohjeen mukaan. Kakkua voisi kokeilla pelkällä raparperisoseella tai hillon voisi tehdä vähäisemmällä sokerimäärällä.
Pohja:
300 g täysjyvä Digestive-keksejä
100 g Oivariinia
Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa, kinuskiksi keitettynä
3 dl raparperihilloa- tai sosetta
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
Irrota etiketit maitopurkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle 3-4 tunniksi. Tänä aikana kondensoitu maito tiivistyy ja muuttuu toffeeksi. Lisää kattilaan vettä tarvittaessa.
Murenna keksit (esim. muovipussin sisällä lihanuijalla). Sekoita keksimurut sulatetun margariinin kanssa hyvin sekaisin. Laita irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos tiukasti vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin viilentymään.
Levitä aluksi raparperisose kakun pohjan päälle. Sen jälkeen aukaise keitetty säilykepurkki ja kaada toffee pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä jääkaapissa.
Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Levitä kerma jäähtyneen toffeeseoksen päälle. Koristele nonparelleilla.
Ja kyllä, se on tosi makeeta! Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.