Tein luumukakkua tuoreista luumuista. Mieleeni tuli isovanhempien kesämökki, jossa kasvoi monta kriikunapuuta. Kun kriikunat alkoivat kypsyä, sain välillä mukaani ämpärillisen syötävää. Olisinpa jo silloin keksinyt leipoa ne kakun sisään. Ja vihjeeksi: Ensi kerralla, kun teen tätä käytän fariinisokeria valkoisen sokerin sijaan. Tulee varmasti vielä maukkaampaa.
n. 10 luumua
4vdl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
2 dl kreikkalaista jugurttia
2 kananmunaa
1 dl sulatettua voita/margariinia
50 g mantelisuikaleita
Paloittele luumut (mahdollisimman pieniksi paloiksi) ja poista kivet. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa jugurtti,
kananmunat ja jäähtynyt voisula. Yhdistä seokset ja sekoita taikinaksi. Lisää taikinaan lopuksi luumut.Kaada taikina vuokaan. Paistaa 200 asteessa uunin keskitasolla 25 minuuttia.
Näyttää herkulliselta! Tulisikohan äidille tänäkin vuonna liikaa luumuja...
VastaaPoista