Minä sain Herman the German -ystävyyskakun alun. Viimeksi minulla on ollut tämän tyyppinen kakku tekeillä 1990-luvulla. Hermannia sekoitellaan ja ruokitaan reilun viikon verran, sitten se jaetaan osiin. Yhdestä osasta leivotaan itselle kakku ja loput osat jaetaan ystäville eteenpäin.
Tämä Hermanni oli herkullista! Paljon parempaa kuin mitä muistelin ysäriversion olleen. Ehkä resepti on kehittynyt vuosien varrella tai kyseessä ei silloin ollut saksalainen ystävyyskakku vaan suomalainen versio. Tähän kakkuun laitetaan makua tuomaan omenaa ja rusinoita, mutta ohjetta voi helposti muokata mieleisekseen.Tätä voisin tehdä uudelleenkin.
Hermanilla on omat nettisivut, joista voi katsoa hoito-ohjeet ja vinkkejä eri variaatioiden tekemiseen.
Hermanilla on omat nettisivut, joista voi katsoa hoito-ohjeet ja vinkkejä eri variaatioiden tekemiseen.
Mikäli Hermannin teko kiinnostaa, ohjeet juuren aloittamiseen löytyvät täältä:
Haastan Johannan Herkkuja, hepeniä ja väkerryksiä -blogista kokeilemaan Hermannin tekoa. Juurta en pääse täältä asti tuomaan, mutta luotan Johannan kykyihin saada Hermannin juuri kuplimaan.
Oi voi. Hermanni on kyllä herkullista... voisin sen toki aloittaa alusta, mutta en ole varma haluanko näin kesäkaudella kiusata ihmisiä juurilla. Mutta kakkuahan aina voi silti tehdä :)
VastaaPoistaMä kiusasin Hermannilla vain sinua ;). Leivoin kaiken taikinan/juuren kakuiksi.
Poista