Tälläista tilaisuutta minulla ei ole aikaisemmin ollutkaan. Tehdä nektariinipaistos itse (tai lasteni) poimimista nektariineista. Kävimme viime viikonloppuna Canoelands Orchardissa hedelmiä poimimassa. Päivä oli sateinen, mutta se taukosi juuri sopivasti pariksi tunniksi, kun olimme hedelmätarhassa. Maatilalla oli mutaisaa, mutta onneksi oli suomalaiset saappaat jalassa.
Matkalla mietin, olisiko mahdollista kasvattaa nektariineja Suomessa. Tai vaikka puu kasvaisikin, niin ehtivätkö ne tehdä hedelmää. Taimet.net kertoi, että persikan/nektariinin kasvatus Suomessa on mahdollista, mutta melko hankalaa ja vaatii kasvihuoneen. Puut eivät kestä Pohjolan talvea. No kukapa kestää, minä sanoisin, kun vietän marraskuuta Australian auringossa. Perjantaiksi on luvassa 39 astetta. Onhan sekin jo aika rankkaa.
Matkalla mietin, olisiko mahdollista kasvattaa nektariineja Suomessa. Tai vaikka puu kasvaisikin, niin ehtivätkö ne tehdä hedelmää. Taimet.net kertoi, että persikan/nektariinin kasvatus Suomessa on mahdollista, mutta melko hankalaa ja vaatii kasvihuoneen. Puut eivät kestä Pohjolan talvea. No kukapa kestää, minä sanoisin, kun vietän marraskuuta Australian auringossa. Perjantaiksi on luvassa 39 astetta. Onhan sekin jo aika rankkaa.
Hedelmäpaistoksen pyöräytin eilen meillä iltapäivää viettäneelle lapsikatraalle. Ohje on oikeastaan aivan samanlainen kuin perinteisessä omenakaurapaistoksessa. Piiras maistui hyvin viidelle pienelle ihmiselle. Sitä jäi vanhemmillekin nauttittavaksi lasten nukkumaanmenon jälkeen. Olin siinä välissä ehtinyt käydä ostamassa vaniljajätskiä, niin herkkuhetkemme oli todella makoisa.
Last weekend we went to the Canoelands Orchard to "pick your own" nectarines. Fruit picking is something our whole family loves. It is always fun to go on a trip to the countryside, even on a rainy day. In Finland usually make rhubarb or apple crumble, when they are in season. This was a first time for a nectarine crumble. I'm not sure if you can grow nectarines in my home country but it is my favourite fruit.
Peach Crumble Recipe
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.