torstai 26. toukokuuta 2016

Ruokamatka Vietnamiin Uudenmaan Marttojen kanssa

Kävin pitkästä aikaa marttamaisella ruokakurssilla. Tarkoituksenani oli ilmoittautua kalankäsittelykurssille, mutta jotenkin vietnamilainen ruoka vaikutti houkuttelevammalta. Aussivuoden aikana oli vietnamilaista ruokaa tarjolla monipuolisemmin kuin täällä kotimaassa. Bok choyta löytyi lähikaupasta, vaikka en sitä kovin usein raaka-aineena hyödyntänytkään. 

Uudenmaan Marttojen kurssi esittely kertoo, että Vietnamin ruokakulttuuri on runsas ja monipuolinen. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja useiden eri keittiöiden vaikutteita. Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruoille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keitto, riisipaperirullat ja vietnamilaiset täytetyt letut.

Olen joskus aikaisemmin innostunut tekemään vietnamilaisia kevätkääryleitä ja yksi ystäväni on vakuuttunut siitä, että pho-keitto on suunnilleen parasta ruokaa tässä maailmassa. Eli jonkinlaisia vaikutteita vietnamilaisesta keittiöstä olen saanut jo viimeisten vuosien aikana. Kurssin ruokalajit muodostivat ihanan kokonaisuuden, mutta 13 henkilöä teki valmisteluja noin 1,5 tunnin ajan eli aivan arkiruokaa tällainen vietnamilainen ruokajuhla ei ole. 

Minä päädyin parini kanssa tekemään täytettyjä (suolaisia) lettuja, jotka olivat ehkä vähiten onnistunut ruokalaji koko menussa. En syytä tästä meitä tekijöitä vaan ruokalajina nämä versiot letuista olisivat juuri ne, jotka jättäisin tekemättä. Taikinan koostumus ei ollut löytänyt suomalaisessa versiossa parasta mahdollista yhdistelmää.

Pääsin kokeilemaan wonton-nyyttien tekoa ja niiden teko ei ollut niin mystisen hankalaa. Maukas nuudelisalaatti sopisi hyvin juhannuksen grilliruoan kanssa. Pho-keitto maistui jälleen hyvältä ja uskon, että sitä tulee vielä tehtyä kotonakin. Varsinkin sitten kun slow cookerini palaa maailmalta.Nyt se on vielä matkalla Australiasta Suomeen muun muuttokuorman mukana.

Täytyy toivoa kaunista ja lämmintä kesää, niin siemenestä kasvattamani chilitaimet tuottaisivat hyvän sadon. Sitä tarvitaan lähes jokaiseen ruokalajiin. Ja ihan vaan tiedoksi, että olen minä myös menossa sinne kalankäsittelykurssille, sillä pienen poikani mielestä kalastaminen on maailman parasta kesäpuuhaa. Se tuntuu oikeastaan paljon eksoottisemmalta tai vieraammalta kuin tämä kurssi.
2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oli kyllä kiva kurssi. Sai taas innostusta uuteen. Tosin nyt pitäisi heti tehdä ennen kuin ohjeet ja innostus jää unholaan.

      Poista

Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.

Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...