Tanskalainen ruokaviikko tarkoittaa sitä, että olen kokeillut ruokaohjeita tanskalaisesta Hendes verden - lehdistä. Olen vakoillut tämän lehden avulla sitä, mitä tanskalaiset mahdollisesti syövät. Yritin pysyä mahdollisimman tarkkaan ohjeen mukaisissa ruokaineissa. Yleensä jos alan soveltamaan uutta ohjetta, se jotenkin päätyy maistumaan ihan samalta kuin kaikki ruoat mitä minä teen noin keskimääräisesti.
Nämä ohjeet tulevat tynkäversioina, sillä en minäkään niitä tanskankielisiä ohjeita niin kauhean tarkkaan jaksanut tavata. Kaksi ensimmäistä ohjetta ovat julkaistu Hendes verdenissä, mutta ne ovat Carsten Kysterin uutuuskeittokirjasta Helt enkelt. Mad med 5 ingredienser. Ideana on, että jokaiseen ruokalajiin tarvitaan viisi ainesosaa ja lisäksi sitten aineksia, joita oletetaan jokaiselta löytyvän ruokakaapista.
Nämä ohjeet tulevat tynkäversioina, sillä en minäkään niitä tanskankielisiä ohjeita niin kauhean tarkkaan jaksanut tavata. Kaksi ensimmäistä ohjetta ovat julkaistu Hendes verdenissä, mutta ne ovat Carsten Kysterin uutuuskeittokirjasta Helt enkelt. Mad med 5 ingredienser. Ideana on, että jokaiseen ruokalajiin tarvitaan viisi ainesosaa ja lisäksi sitten aineksia, joita oletetaan jokaiselta löytyvän ruokakaapista.
Provincen kanaa
300 g munakoisoa
400g tomaattia
400 g broilerin rintafilettä
20 kpl mustaa kalamataoliivia
6-8 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria myllystä
Paista185 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Lisäksi keitä pakkauksen ohjeen mukaan 4 dl tummaa riisiä.
Lisäksi keitä pakkauksen ohjeen mukaan 4 dl tummaa riisiä.
Makaronia ja savulohta uunissa
Tästä ruoasta en muistanut ottaa kuvaa, mutta se oli herkullista. Oma variaationi oli lopulta melko erilainen. Laitoin lohen tilalle kanaleikettä ja kerman sijaan ruokakermaa. Olisihan siitä tietenkin tullut aika ihanan täyteläistä, jos olisin upottanut ruokaan 4 dl kuohukermaa, kuten alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan.
Tuoreen ruohosipulin kävin ostamssa Israels Pladsin ihanista uusista kauppahalleista http://torvehallernekbh.dk/. Tai yhdestä kauppahallista ostin ruohosipulin, mutta kauppahalleja on kaksi ja ne ovat molemmat uusia ja ihania. Pitäisi muistaa käydä useamminkin siellä/niissä ostoksilla, kun kuitenkin liikun Nørreportin lähettyvillä melko usein.
400 g tummaa makaronia (keitettynä)
1/2 ruukku ruohosipulia
300 g savustettua lohta
4 dl kermaa
75 g juustoraastetta
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria myllystä
Paista uunissa, 210 astetta ja noin 30 min.
Madpandekager
Tein 1,5 kertaisen taikinan, josta tuli 14 lettua. Näitä syötiin päivällisellä ja loput kääräistiin mukaan seuraavan päivän lounaaksi. Eväät maistuivat Ørstedsparkenin leikkipuistossa.
Lettutaikina:
4 munaa
4 munaa
6 dl rasvatonta maitoa
0,5 tl suolaa
2,5 dl täysjyvävehnäjauhoa
2 dl vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen
Täytteenä:
paistettua jauhelihaa (tacomaustettuna)
kurkkua
raejuustoa
babyleaves-salaattia
juustoraastetta
Paistettu riisi
sai oman postauksen. Se sattui vain olemaan täydellinen hävikistä herkuksi ruokalaji. Yhdistin Provencen kanasta ylijääneet riisit ja letuista ylijääneet jauhelihat tähän ruokalajiin.
Sveskegrød, Jordbærgrød, Abrikosgrød
Aamupuuron joukossa olemme nauttineet kiisseleitä. Grødiä löytyy aina meidän ruokavarastoistamme, mutta tällä kertaa nämä retropakkaukset saivat minut erityisen hyvälle mielelle.
Tanskalainen ruokaviikko -teema jatkuu myöhemmin possulla. Sitähän täällä on tarjolla, vaikka minkälaisessa muodossa. Muutamaa erilaista ruhon osaa on tarkoitus kokeilla seuraavaksi, vaikka en ihan tarkkaan tiedäkään, mitä lihaa olen ostamassa. Etsin vain kaupasta tanskankielisten ohjeiden vaatimat ainekset (esim. nakkekoteletter).
Odotan innolla uusia juttiruokapostauksia. Onko noi kiisselit hyviä? Voisin kysyä kuriireilta toisko ne niitä joskus mulle maistettavaksi... Luumu varsinkin kiinnostaa.
VastaaPoistaJoo, niin mäkin ;). Kunhan vaan ehtisin/saisin aikaiseksi possutella! On ollut vieraita ja kiirusta.
VastaaPoistaNoi kiisselit on hyviä, että saahan niitä itsekin tehtyä, mutta on kivaa, kun niitä saa valmiina.