Aina jotakin yllättävää löytää ruokakaupassa... Jauheliha, josta on 1/3 kasviksia. En oikein tiennyt, mitä tästä innovaatiosta pitäisi ajatella. Tein jauhelihasta lihapullia ja sieltä kasvisten maku puski aika vahvasti läpi. Uskon, että olisin saanut paremman makuisen taikinan lisäämällä sinne kasviksia juuri ennen kypsentämistä. Tämä toimisi varmasti paremmin spaghettikastikkeena tai lasagnen joukossa.
Ja miten minä tässä nyt pystyisin parhaiten todistamaan, että tuo leipä on iso? Se painoi 1,1 kiloa ja se löytyi viikonloppuna Bilkasta. Olen törmännyt täällä muutamassa paikassa "viikonloppuleipiin", jotka ovat ainakin kaksi kertaa isompia kuin leivät yleensä. En tiedä, onko niillä tarkoitus pärjätä koko viikonloppu vai syödäänkö viikonloppuisin vaan niin paljon leipää, että sen pitää olla megasuuri.
Ruokakaupat ovat pääasiassa melko pieniä, mutta pääkaupunkiseudulta löytyy pari Bilkaa, jotka vastaavat suomalaisten Citymarketteja ja Prismoja. Bilka on myös erikoistunut suuriin tarjouksiin. Osta kolme kiloa jauhelihaa kerralla tai yhdeksän pienempää pakkausta lihaa sopuhintaan. Pakastevihanneksia- ja marjoja saisi 10 pussi satasella ja pyykkipulveria olisi tarjolla kätevässä noin viiden kilon pakkauksessa.
Toki pienempiäkin pakkauskokoja löytyy, mutta tarjoukset ovat PALJOUSalennuksia. Silloin kun asuimme asunnossa, jossa meillä ei ollut pakastinta ja uunia, niin en roudannut kotiin überpakkauksia. Nykyään, jos satun käymään Bilkassa, ostan sen verran mitä tuplakärryjen ja repun kanssa saa kuljetettua. Mainoslehtinen on paras lukea etukäteen netissä, niin pystyy miettimään, mitkä tarjouksista haluaa roudata kotiin asti.
Kasvisjauheliha? Kuulostaa... hiukan oudolta. Kaipa ne kasvikset kannattaa lisätä ihan itse?
VastaaPoistaJoo, jauhelihan joukkoon jauhetut kasvikset maistuivat jotenkin rehumaisilta, kun taas ihan oikeat (vaikka pakasteesta otetut) kasvikset maistuvat hyvältä.
Poista