Sadonkorjuuaika on pitänyt minut kiireisenä. Jääkaapista on löytynyt itse kasvatettua (minun tai sukulaisen toimesta) kesäkurpitsaa, kurpitsaa, perunaa, porkkanaa, kyssäkaalia, omenaa, viinirypäleitä, palsternakkaa, naurista ja mitäköhän mä vielä unohdan. Niin pihlajanmarjojakin olen keitellyt hilloksi.
Työpaikkalounaan innoittamana päätin tehdä omeanapuolukkakukkoa myös kotona. Tämä on aivan älyttömän hyvää. Ohje sopi hyvin myös viime viikolla vietetyn hävikkiviikon teemaan. Jääkaapista sattui löytymään suolatonta voita venäjänkielisillä pakkausselosteilla, ruisjauhoja löytyi kuiva-ainekaapista kaksi pussia ja saimme vielä kilokaupalla omenoita sukulaisilta. Piirakan sokerimäärällä kyllä happamuustaittuu omenoista ja puolikoista!
- Omena-puolukkakukko
- Ohje löytyi Mitä tänään syötäisiin -ohjelman sivuilta täältä.
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 3 dl ruisjauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 800 g kotimaisia, happamia omenoita
- 4 dl puolukoita (pakaste)
- 3/4 dl sokeria
- 1/2 rkl perunajauhoja
- 1 tl kanelia
Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi. Lisää omenakuutiot ja puolukat kerroksittain vuokaan.
Ripottele pinnalle sokeri-perunajauho-kaneliseos. Peitä pinta lopulla taikinalla ja painele se tiiviiksi kerrokseksi jauhoja apuna käyttäen.
Paista 200 asteessa 50-60 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen kanssa.
Tästä tuli ihan älyttömän hyvää!!
VastaaPoistaTämä ohje pitää ehdottomasti muistaa!
Poista