Tämä on klassikko minun keittiössäni. Olen leiponut tätä piirakkaa jo 1990-luvulta asti äitini keittiössä. Ohje on muistaakseni Valion, joka on ollut Glorian tilaajalahjana tulleessa kirjassa. Ehkäpä äidiltäni vielä löytyy tämä kirja, jos löydän sen, niin laitan tarkemman lähdeviitteen. Minulla on se on 1990-luvulla ystävältäni saatuun reseptikirjaan käsin kirjattuna.
Piirakasta tulee todella mehevä, sillä taikinaan tulee purkillinen ananasta. Tämä on hieman työläämpi kuin peruspiirakat, sillä pohjaa paistetaan ensin uunissa noin vartti ja sen jälkeen lisätään päälle tulevat hedelmät. Useimmiten olen tätä tehnyt säilykepersikoista, mutta tällä kertaa sekä ananasmurskan että persikoiden sijaan tuli tuoretta nektariinia.
Hedelmätorttu
200 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 tlk ananskuutioita (säilyke)
Pinnalle: säilykepersikoita tai muita hedelmiä
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat hyvin vatkaten joukkoon. Lisää kuivat aineet, maito ja ananaskuutiot. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Paista piirkkaa 15 minuuttia 175 asteessa. Sen jälkeen lisää pinnalle muut hedelmät ja paista vielä 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.