Tein tyttäreni kastejuhlaa varten seuraavat kakut. Anoppi huolehti voileipäkakkujen teosta, joten minun vastuulle jäi makeat leivonnaiset.
Gluteenittoman päärynä-nougat-pähkinä kakun ohjeen löysin Ullan blogista täältä. Sokerikakkupohjaan on lisätty hasselpähkinäjauhetta, joka tuo makua kakkuun. Täytteeksi laitoin säilykepäärynöitä sekä kermavaahtoa.
Kakun kuorrutus on pähkinä-suklaalevitettä. Koristeina toimivat pääsiäisaiheiset karkit, puput ja pastillinväriset suklaamunat sopivat hyvin pienen tytön ensimmäisen juhlan kakkuun.
Banaanikakun tein Myllyn Parhaan ohjeella. Banaanikakun kuorrutteessa on kaksi purkkia Valion Valkosuklaa-lime rahkaa sekoituttuna yhteen purkkiin vaahdotettua Flora Vanillaan. Värjäsin kuorrutteen vaaleanpunaiseksi ja koristelin vielä lumihiutaleilla.
Rahkapiirakan pohja on gluteiinittomasta pakastetaikinasta tehty. Täyte on seuraavanlainen
500 g maitorahkaa 2 dl kermaa 3 munaa 1 1/2 dl sokeria 2 tl vanilliinisokeria 1 prk säilykepersikoita Niina-kummi teki herkullisia valkosuklaa-vadelmamuffineja, joiden ohje löytyy Niinam blogista täältä. | |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.