Pashajuustokakussa yhdistyy mukavasti pääsiäisteemaiset raaka-aineet. Itse pidän paistetuista juustokakuista enemmän kuin hyydytetyistä, joten tämäkin on valmistettu uunissa.
Pashajuustokakku
Pohja:
200 g Domino-keksejä muruina
50 g sulatettua voita
Täyte:
400 g sitruunatuorejuustoa
500 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
5 munaa
1 dl kondensoitua maitoa
1 dl mantelirouhetta tai -jauhetta
1 dl rusinoita
100g appelsiininkuoripaloja
Murskaa keksit ja sekoita murujen joukkoon voi. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele muruseos vuoan pohjalle. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa noin puoli tuntia sillä aikaa kun valmistat täytteen.
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Vatkaa tuorejuusto, rahka ja sokerit. Lisää
munat yksitellen samalla vatkaten. Seuraavaksi vatkaa joukkoon kondensoitu maito. Lopuksi sekoita joukkoon mantelirouhe, rusinat ja appelsiininkuoripalat. Kaada seos
pohjan päälle ja paista uunissa noin tunnin ajan. Ota lämpö pois uunista, mutta jätä kakku vielä uuniin jäähtymään. Säilytä jääkaapissa ja tarjoile viilentyneenä.
Näyttääpä hyvältä!
VastaaPoistaSain tähän myös mukavasti upotettua joululeivoinnaisia varten ostettuja "röhniä", joita en sitten ehtinyt käyttää.
Poista