sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Uudet ja vanhat obsessiot

Vuosi Australiassa on ollut yksi unelmistani jo pitkään, mutta täytyy myöntää, että kokemus olisi erilainen, jos en olisi niin asettunut aloilleni Suomeen. Ymmärrän hyvin, että ihmiset, jotka tulevat tänne nuorena, myös jäävät tänne. Täällä on varmasti hyvä rakentaa elämää, rakastua ja asettua aloilleen. Minusta tuntuu, että olen juurtunut Suomeen niin hyvin, että myös jään sinne.  Tosin kaukokaipuu iskee varmasti heti sillä hetkellä, kun jalkani ovat taas Suomen maaperällä. Ne, jotka tuntevat minut, tietävät, että Tanskan jälkeen vannoin, etten ikinä enää muuta ulkomaille.  On tuskatuttavaa olla expat ja tuntea olonsa jatkuvasti tyhmäksi, kun ei tiedä, miten jokin perusasia uudessa yhteiskunnassa toimii. On mielenkiintoista nähdä, mikä on fiilis sitten kun tämä tarina tulee päätökseen.

Kun kuulen kevätuutisia Suomesta, minä haluaisin kovasti mennä tonkimaan multaa mökilleni. Viljelyharrastus on tauolla tämän vuoden. En minä niin sitä arkea kaipaa, jolloin roudataan lapsia päiväkotiin, puetaan ylle monta kerrosta vaatetta, tehdään töitä, haetaan kuraiset ja väsyneet lapset päiväkodista, on pimeää ja toistetaan samaa arkirumbaa uudelleen ja uudelleen.

Onneksi on myös paljon minulle rakkaita asioita, joita voin harjoittaa myös täällä. Käsityö- ja askartelumateriaalia alkaa olla jo kasassa ihan tarpeeksi. On ihanaa, kun on materiaalia mukavien projektien toteuttamista varten. Lähiseudun FB-kirpparilla liikkuu todella paljon kiinostaa tavaraa, joten kirppariharrastuskin voi hyvin. Viime aikoina Suomessa olin keskittynyt myyjän rooliin, nyt taas ostajana.

Mm. nämä ovat löytyneet FB-kirpparilta.
Tästä tulee mekko.

Uusin obsessio meidän perheessä on Woolworths kaupasta saatavat Domino-palikat. Tiesin heti, että minun on alettava keräämään niitä. Tiedostan, että on juuri näin markkinamiehet haluavatkin minun toimivan, mutta tämä nyt vaan on kovin koukuttavaa.

Jokaisesta kaupassa käytetystä 20 dollarista saa yhden palikan. Palikoita on yhteensä 44 kappaletta, toisella puolella on Pixar-hahmoja ja toisella puolella numeroita dominon pelaamista varten. Kampanja aika on noin 1,5 kuukautta. Lisäksi kaupassa on kampanjatuotteita, joista saa ylimääräisiä palikoita.

Minun lapseni ovat hyvin innoissaan uudesta keräilykohteesta. He haluavat molemmat kerätä omat dominosetit eli tämähän tarkoittaa vähintään 88 palikan hankkimista! Onneksi noita bonuspalikoita saa esimerkiksi jogurtista, leivästä ja nenäliinoista. Nämä tuotteet ovat yleensä myös tarjouksessa. Kävin sunnuntai-illalla kaupassa ja tarjouksessa olevat jogurtit olivat tehneet kauppansa. Sain ostettua pari tarjouserää, mutta seuraaville ei enää jäänytkään. 6 jogurttia 6 dollarilla ja siihen vielä päälle 6 dominopalikkaa, se on jo aika hyvä diili. Pitääkö samalla onnitella markkinamiehiä. Jos Suomessa seotaan ilmaisista ämpäreistä, niin aiheuttaisikohan Pixar-palikat jonkinlaista hysteriaa?

Domino-palikoita, eihän näitä voi vastustaa!2 kommenttia:

  1. Ämpärillinen palikoita ainakin aiheuttaisi jonot Ivalosta Vantaalle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin täällä ämpärillisen omenoita ja/tai appelsiineja, jotka olivat myynnissä ja oli kyllä tosi vaikea olla ostamatta, kun oli niin hyvä tarjous :P.

      Poista

Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.

Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...