maanantai 9. maaliskuuta 2015

Helpot eväshyrrät

Lapseni ovat aloittaneet pre schoolin pari viikkoa sitten ja minun pitää keksiä lapsilleni maittavat ja terveelliset eväät lunch boxeihin. Kengurutien pre schoolista voi lukea lisää toisesta blogistani täällä. Tässä keskityn omien eväiden maailmaan. Lasteni lounaslaatikot eivät ole vielä muistuttaneet bento boxeja, vaikka olisihan se tietenkin hienoa, jos saisi muovailtua riisistä pandakarhuja tai muita hahmoja. Joka kerta, kun lapseni avaisivat eväsrasiansa, sieltä avautuisi hieno satumaailma.

Minun rimani nyt kuitenkin menee sillä korkeudella, että jospa saisi pidettyä lapset kylläisinä hoitopäivän aikana ja muistaisi noudattaa kaikkia sääntöjä. Allergioiden vuoksi kiellettyjen listalla ovat pähkinät, kala ja kananmuna. Pre schoolissa on myös no junk policy eli vältettävien ruokien listalta löytyy mm. roska- ja/tai pikaruoka, mehut, keksit, kakut, suklaapatukat sekä perunalastut. Aika paljon tulkinnan varaa jää kuitenkin siihen, mikä on terveellinen lounas ja mikä taas ei.

Meillä on takana neljä päivää pakattuja eväitä, jos tekisin tätä vuodesta toiseen ja jokaisena viikon päivänä, niin terveellisten ja monipuolisten lounasvaihtoehtojen rakentaminen olisi kyllä työlästä. Tällä hetkellä lunch boxeissa kulkee mukana leipää, jogurttia, hedelmiä, kasviksia sekä pillimaitoa. Lapseni ovat todella innoissaan omista lunch boxeistaan, pienistä eväsrasioista ja niiden sisällöstä. Niihin olisi kyllä olisi mukava keksiä terveellisiä ja kivoja yllätyksiä.

Kokeilin kahden ainesosan lounashyrriä, jotka ovat parhaimmillaan vastapaistettuna. Yön aikana jääkaapissa leivonnainen tiivistyy ja menettää osan viehtäysvoimastaan. Näitä en lupaa arkiaamuna eväsrasioihin, mutta ehkä viikonlopun retkille näitä voisi pyöräyttää mukaan. Ohje löytyi The organized house wife -blogista täältä

Taikina syntyy helposti: saman verran jauhoja ja jogurttia. Lisäksi vielä ruokasoodaa.


Eväshyrrät

Ohjeen mukaan taikinaan laitetaan yhtä paljon kreikkalaista jogurttia ja self rising flouria. Suomalaisiin olosuhteisiin muunneltuna vehnäjauhojen joukkoon laitetaan noin 1 tl soodaa, riippuen tietenkin siitä kuinka suuren taikinan tekee. Itse laiton 2 cupsia jauhoja ja 2 cupsia jogurttia. Nämä pari ainesosaa sekoitetaan keskenään. Taikinasta tuli melko tahmainen, jauhoja kannattaa laittaa hieman enemmän kuin jogurttia.  Sen jälkeen taikinan voi kaulia ja lisätä täytteet. Itse laitoin maissia, pekonia ja juustoraastetta.

Paistetaan 200 asteessa noin 15 minuuttia. Minulla on täällä käytössä kaasu-uuni, joten sähköuunilla paistettaessa kannattaa tarkkailla tilannetta. Minun Aussi-uuni on melko tehokas ja toimii paljon paremmin kuin mitä ikinä uskalsin ajatella. En ole ehkä ikinä kuullut kenenkään sanovan mitään hyvää kaasu-uunista aikaisemmin. Minun uunini on fan forced, vaikka Suomessa on kiertoilma-ominaisuutta ole paljoa käyttänyt, niin täällä olen todennut sen käteväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.

Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...