perjantai 27. helmikuuta 2015

Hauskaa pahvilaatikoiden kanssa

Parasta uusien turvaistuinten ostamisessa oli isot pahvilaatikot, jotka saimme leikkeihin. Turvaistuimetkin ovat kyllä hienot, niissä on jopa mukitelineet. Viime viikolla korvapeikko saavutti meidät täällä Australiassakin ja poikani sai antibioottikuurin. Monta päivää meni puolikuntoisena ja olimme kotosalla melko paljon. 

Yleensä en kaipaa ilmastointia asuntoomme, mutta keskipäivällä koti on kyllä ahdistavan kuuma ja hikinen. Varsinkin jos on ollut sateinen ilma ja ilmankosteus on korkealla. Pieni kuumepotilaskin hikoili lakanansa litimäriksi parissa tunnissa. Suomessa on harvoin tällaista ongelmaa,

Askartelimme yhdessä lasten kanssa pahvilaatikoista nukkekodit. Poikani taloon muuttivat turtlesit ja hän kehitti ninjoille vielä kiipeilytelineitä talon seinälle. Tyttäreni talossa asui pieni nukke ja smurffi. Taloa koristeltiin syntymäpäivälahjaksi saaduilla tarroilla. Minä näin taloissa suurta potentiaalia. Vahvat pahvitalot voisi tapetoida ja päällystää. Sitten voisimme askarrella huonekaluja ja saada aikaiseksi mahtavat asumukset.

Lapseni olivat kuitenkin eri mieltä. Vähän ajan päästä poikani talo muuttuikin laivaksi, sen jälkeen junaksi ja sitten taas seuraavaksi asiaksi. Minua kyllä harmitti itseni ja hienoja laatikoiden puolesta. Minä olisin halunnut tehdä lasteni kanssa hienot kierrätysnukkekodit, mutta kyse oli kuitenkin pahvilaatikoista, niin en ryhtynyt määräämään niiden kohtalosta. Oikeastaan tiesin jo etukäteen, että laatikot laitetaan päreiksi ennemmin tai myöhemmin. Pääasia oli, että saimme ajan kulumaan sairastuvalla.

Palaan tähän teemaan joka kerta, kun askartelen lasteni kanssa. Lapset tekevät mitä haluavat, luovuus pääsee valloilleen ja useimmiten lopputuloksena on paperisilppua sekä jonkinlainen paljon teippiä ja/tai liimaa vaatinut taideteos. Sellainen, joka siirretään roskikseen sen jälkeen, kun lapset ovat menneet nukkumaan. On vaikeaa antaa lasten mielikuvituksen lentää, jos itsellä on mielessä hieno Pinterestistä bongattu askarteluidea, jonka haluaisi toteuttaa oman jälkikasvunsa kanssa. Sitten muistutan itselleni, että mennään nyt lasten eikä Pinterestin ehdoilla. Pääsen toteuttamaan omia askarteluintohimojani joskus myöhemmin, vaikka hieno siitä nukkekodista olisi tullut.




Turtlesien kiipeilytelineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.

Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...