Vietnamilaiset kevätkääryleet ovat yksi meidän perheen aikuisten tämän hetkisistä suosikeista. Olemme opinneet reseptin ystävältämme, joka on kasvissyöjä, joten omissa kääryleissä me käytämme quornia eli feikkilihaa. Täytteenä on lisäksi kasviksia, riisinuudeleita ja mausteita, jotka kääritään kostutettuun riisipaperiin. Rullia dippaillaan soijakastikkeseen tai thai sweet chili -kastikkeeseen.
Ja itse asiassa minä en näitä värkkää vaan kääryleet kuuluvat mieheni erityisosaamisiin. Kaikki äitini reseptit -blogissa on hyvät ja selkeät ohjeet rullien tekoon, joten sieltä voi hakea tarkempia vinkkejä. Jos vietnamilainen ruoka kiinnostaa ja tulet vierailulle Tanskan pääkaupunkiin, niin Köpiksestä löytyy useampikin LêLê-ravintola. Olen käynyt vain kerran, mutta odotan kieli pitkällä, että tarjoutuisi syy uuteen vierailuun!
Näistähän on nyt ollut juttua vaikka missä. Näyttävät kyllä herkullisilta... Pitää kyllä itsekin kokeilla!
VastaaPoistaWau!
VastaaPoistaNyt rupesi heti tekemään näitä mieli. Tämä lähtee kyllä heti meillä kokeiluun.
Johku: Oi, olinko vanhingossa trendikäskin! ;)
VastaaPoistaIive: Suosittelen!
Uu, nam. Menee kokeiluun!
VastaaPoistaPohdin tässä yksi kerta, että onko Suomessa vietnamilaisia ravintoloita. Pitäisi selvittää...
Poista