lauantai 10. lokakuuta 2015

Eläinsairaaloita Australiassa

Aussieläimet ovat valtavan söpöjä ja sympaattisia. Ja kun näillä eläimillä on hätä, jota voi lievittää neulomalla, heräävät craftivistit ympäri maailmaa. Metsäpaloissa vammautuneet koalat ovat tarvinneet lapasiapingviinit villapaitoja ja orvot pussieläinten vauvat neulottuja pusseja.

Lomamatkallamme satuimme vierailemaan kahdessa eri eläinsairaalassa, koalasairaalassa sekä villieläinsairaalassa. Kenties paras tapa auttaa näitä eläimiä on kuitenkin rahalahjoitukset. Lapasia ja villapaitoja ei enää (tai tällä hetkellä) tarvita, mutta villasta neulottuja pusseja ilmeisesti otetaan vastaan tasaiseen tahtiin. Minun pitäisi varmaan pistää sellainen puikoille vielä tämän vuoden aikana. Olisihan se hienoa auttaa pientä orpoa eläinvauvaa.

Koalakaverukset @ Currumbin Wildlife Sanctuary

Port Macquarie Koala Hospitalissa ei ollut erikoista ruuhkaa, sillä viime viikkoina ei ole  ollut suuria luonnonmullistuksia (tulvaa tai metsäpaloa). Ihmisten lähellä asuvien koalien suurimmat uhat ovat erilaiset taudit, liikenneonnettomuudet sekä koirien hyökkäysten kohteeksi joutuminen. Sademetissä asuvat koalat eivät ole yhtä stressaantuneita ja taudeille sekä onnettomuuksille alttiita kuin citykoalat.

Sairaala toimii lahjoitusvaroin, joten sieltä on mahdollista "adoptoida" koala tai antaa rahaa eukalyptuspuiden istuttamiseen. Sairaalassa on myös International volunteer -ohjelma. Koalasairaalassa esiteltiin vauvana löytynyttä pikkukoalaa, joka on viettänyt sairaalassa jo useamman vuoden. Lisäksi siellä oli esimerkiksi sokeita koalaparkoja.

Koala-potilas @  Port Macquarie Koala Hospital

Currumbin Wildlife Hospital sijaitsee eläintarhan yhteydessä (Currumbin Wildlife Sanctuary). Kävimme eläintarhavierailun yhteydessä myös sairaala-aluetta katsomassa ja sinne oli juuri tuotu loukkaantunut goanna. Tämä yksilö oli eksynyt joidenkin kotipihalle, jossa kaksi koiraa oli riepotellut liskoparkaa. Lopulta eläin oli kiivennyt 10 metriä korkeaan puuhun, joka oli jouduttu kaatamaan. Näin goanna saatiin toimitettua eläinsairaalaan hoitoon.

Loukkaantuneita villieläimiä hoidetaan lasiseinien takana, niin eläintarhan vierailijat pääsevät seuraamaan mahdollisia toimenpiteitä. Lisäksi henkilökunnan jäsenet käyvät kertomassa tilanteesta. Tämä loukkaantunut lisko oli suurin goanna, jonka nämä työntekijät olivat nähneet ja se piti rauhottaa ennen kuin sitä päästiin tutkimaan.

Lisko oli joutunut huonoon kuntoon koirien hampaissa. Goannan ihoa oli raadeltu ja lisäksi epäiltiin, että sillä on murtuneita luita. Työntekijä arvioi, että sillä on edessä kuukausien tai vuosien paranemisprosessi. Vaihtolämpöisten paraneminen kestää kauemmin kuin tasalämpöisten.

Loukkaantunut goanna @ Currumbin Wildlife Hospital
Eläinsairaaloissa käyminen oli vaikuttava kokemus. Mietin, että vapaaehtoiset ja työntekijät näkevät valtavasti vaivaa villieläinten pelastamiseksi. Kaupunkiympäristössä ja moottoriteiden varsilla on monia vaaranpaikkoja. Jokaisen eläimen henki on arvokas.

Koalakarhujen kohtalosta ollaan huolissaan ja noin puolet Australian uhanalaisista eläinlajeista asuu samankaltaisessa ympäristössä kuin koalat. Ihmisasutuksen laajeneminen uhkaa tuhota koalan elinpaikat. Käytännön vinkkeinä ihmisiä kehotetaan pitämään koiransa kurissa ja ajamaan varovaisesti koalakarhujen asuinalueilla. Hauskan näköisillä australialaisilla liikennemerkeillä, joilla varoitellaan eläinten läsnäolosta, on ihan oikea merkitys. (Lähde: National Koala Alliance)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.

Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...