keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Pienen mittakaavan ongelmia

Tässäpä sitä ollaan varsinaisen first world problemin edessä. Olen antamassa nukkekotiharrastukselle pikkusormen ja se näyttäisi ohjailevan koko naista. Harrastuksen aloittaminen vaatii pohtimista, kun pitää tehdä periaatteellisia sisustukseen liittyviä päätöksiä. 

Meillä on kaksi nukkekotia. Suurempi on minun oma Lundby nukkekotini, jota lapsuudessani sisustin, mutta tarvikkeet olivat niin kalliita, että täydellistä sisustusta taloni ei koskaan saanut. Lisäksi leikin kaikista eniten Barbeilla ja niissä leikeissä eli 1:6 mittakaavassa löytyy melko mukava varustetaso. Toinen nukkekoti on serkkuni vanha Brio. Nukkekodin kalusteita on lisäksi minun siskoni vanhasta nukkekodista. Siskoni nukketalo on heitetty pois vietettyään liian monta vuotta kesämökin vintillä.

Isompi nukkekoti on tyttäreni leikeissä, minkä vuoksi tavarat ovat räjäytettynä pitkin kotia ja osittain alaraajattomat nuket makoilevat takkahuoneen lattialla. Ilmeisesti lapseni on halunnut riisua nukkeja ja samalla on sääret irronneet. Itse aloitin nukkekotileikit vanhempana tai ainakin kohtelin pieniä tavaroita pyhällä kunnioituksella ja varovaisuudella. En kuitenkaan halua kieltää lastani leikkimästä ja sen vuoksi minulla ei ole suuria suunnitelmia tämän nukkekodin kanssa ainakaan vielä. Tulevina vuosina tämän kodin laittaminen voisi olla tyttäreni ja minun yhteinen harrastus. Haluaisin hankkia tänne sähköt jo lähiaikoina, sillä siitä haaveilin jo lapsena.

Brion nukkekoti on vain minun käytössäni, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että jos hankin tai teen sinne jotakin ihanaa, niin nämä tuotteet säilyvät ehjinä. Tästä päästäänkin seuraavaan pulmaan, Lundbyn mittakaavaan 1:16. Yleisin mittakaava nukkekotien maailmassa on tuo 1:12 ja siihen on helpointa ostaa tarvikkeita. Lundbyn kanssa tuntuu olevan pääasiassa Lundbyn tai Sylvanian Familiesien varassa. En tiedä kuinka tarkka aion olla mittakaavan suhteen, alkaisiko jokin liian suuri keittiötarvike häiritsemään talon harmoniaa, jos oikein innostun aiheesta. Toisaalta haluan tehdä kaikenlaista itse ja kierrätysmateriaaleista, niin en välttämättä pysy mittakaavassa omissa näperryksissänikään. Tässä vaiheessa taiteellinen silmäni kestää heitot mittakaavassa, mutta harrastuksen edetessä minusta voi tulla kriittisempi. 

Minun nukkekotiani asuttaa tällä hetkellä hiiripariskunta, joka on aavistuksen liian suuri asuttamaan taloa, mutta kun he löysivät hyvän kodin vapailta markkinoilta, niin tämä ei jäänyt esteeksi. Myös osa huonekaluista taitaa olla aavistuksen liian isoja. Olen suuri joulufani, joten olen miettinyt, että tässä kodissa voisi olla ikuinen joulu. Mutta teeman valitseminen on todella haastavaa, lähes mahdotonta! En osaa päättää haluaisinko tapetoida talot uudelleen ja tehdä kaiken ihan uusiksi. Lundbyn nukkekodissa on komeat retrokalusteet, jotka ovat sopusoinnussa tapettien kanssa, joten sen kanssa taidan jäädä 1980-luvulle. Hiirulaisten kodillekaan en vielä tässä vaiheessa uskalla lähteä täydellistä makeoveria tekemään, kun tarkka visio puuttuu.

Alkuvaiheessa aion tuunata huonekaluja ja askarrella hauskalta tuntuvia juttuja koteja koristamaan. Isommat kunnostyöt tai 1:12 mittakaavan nukkekodin hankinnan jätän vielä hautumaan. Esittelen hiirten kotia hieman tarkemmin lähiaikoina. Asiaa on paljon, joten helmikuussa keskityn blogissani mineilyyn. 

Nukkekoti 5-vuotiaan tyttäreni leikkien jäljiltä

Minun nukkekotini. Hands off! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.

Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...