1-vuotissynttäreillä tarjoiltiin suolaisia muffineja. Tein gluteenittomia kasvisversioita ja venhnäjauholliset muffinit sisälsivät jauhelihaa. Muffinien täytettä voi varioida oman mieltymyksen sekä jääkaapin sisällön mukaan. Kuorrutus toi mielestäni mukavasti lisämakua ja mehevyyttä muffineihin.
Gluteeniton versio mukaili tätä samaa ohjetta, korvasin vain vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla. Tällä kertaa käytin gluteenitonta jauhoseosta sekä maissijauhoja.
Jauhelihamuffinit
4 dl sämpyläjauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja & vehnäjauhoja)
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
n. 150 g aurinkokuivattua tomaattia, pieninä suikaleina
½ dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 prk (2 dl) Valio maustettu rahka yritt
n. 400 g paistettua naudanjauhelihaa
2 munaa
1 dl taco-kastiketta
Kasvisversioihin laitoin jauhelihan sijaan noin 150 g oliivia viipaloituna.
Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 50 g voita
n. 100g juustoraastetta
Muffinitaikina: Sekoita kuivat aineet keskenään ja sitten lisää loput ainekset joukkoon. Jaa muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kuorrutus: Vatkaa tuorejuusto ja huoneenlämpöinen voi keskenään. Lisää lopuksi juustoraaste.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.