Tämän kakun ohje on Ullan kakkublogista. Olen tehnyt kakun ennenkin, mutta nyt kun taas muistin, miten älyttömän hyvältä tämä leivonnainen maistuu ja haluan levittää tätä ilosanomaa myös omassa blogissani. Kaikella kunnioituksella gluteenittomia leipomuksia kohtaan, tätä kakkua voisi tehdä, vaikka herkuttelijoiden joukossa ei olisikaan yhtään erityisruokavaliota kaipaavaa henkilöä!
Kakkujen koristelussa on minulla paljon opittavaa. Tässä on koristeena kaksi marsipaanisiiliä. |
Kakkupohja:
200g hasselpähkinäjauhetta
1dl perunajauhoa
1tl leivinjauhetta
1 maustemitta suolaa
6 kananmunaa
2dl sokeria
2rkl maitoa
200g hasselpähkinäjauhetta
1dl perunajauhoa
1tl leivinjauhetta
1 maustemitta suolaa
6 kananmunaa
2dl sokeria
2rkl maitoa
Täyte:
1 tlk säilykepäärynöitä
2 dl kermaa (kermavaahdoksi vatkattuna)
Kuorrute:
200g pähkinä-suklaalevitettä
1 tlk säilykepäärynöitä
2 dl kermaa (kermavaahdoksi vatkattuna)
Kuorrute:
200g pähkinä-suklaalevitettä
Voitele ja jauhota hasselpähkinäjauheella 24cm vuoka. Erottele valkuaiset ja keltuaiset erikseen. Vaahdota valkuaiset. Yhdistä kuivat aineet keskenään paitsi sokeri, jonka vatkaat keltuaisten kanssa vaahdoksi. Lisää sokeri-keltuaisvaahtoon maito ja kuivat aineet vuorotellen kevyesti sekoittaen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto kevyesti nostellen taikinan joukkoon. Laita uuniin 175 asteeseen 40-45 minuutiksi.
Halkaise jäähtynyt kakku kahteen osaan. Kostuta kakkupohja päärynänliemellä. Laita kakun väliin pieniksi pilkotut päärynät sekä kermavaahto. Laita kakun toinen puoli päälle ja kostuta. Notkista pähkinä-suklaalevitettä vähän aikaa mikrossa. Levitä pähkinä-suklaalevite kakun päälle ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla.
P.S. Ohjeessa puhutaan nougatista, vaikka kuorrute onkin pähkinäsuklaalevitettä. Tanskan kävijät voivat hankkia oikeata nougatia kuorrutukseen. Nam!
P.S. Ohjeessa puhutaan nougatista, vaikka kuorrute onkin pähkinäsuklaalevitettä. Tanskan kävijät voivat hankkia oikeata nougatia kuorrutukseen. Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.