Uudessa Leivotaan-lehdessä oli paljon herkullisen oloisia ohjeita, joista ensimmäiseksi päädyin kokeilmaan valeperunaleivoksia. Sen verran haluan sanoa tuosta lehdestä, että se on kiva uutuus Suomen markkinoille, mutta sivuilta löytyy huolimattomuuksia ja/tai käännösvirheitä.
Esimerkiksi tässä ohjeessa oli 4 dl kylmää vaniljakreemijauhetta, vaikka selvästikin tarkoitettiin valmista vaniljakreemiä eli vaniljakreemijauhe ja vesi yhteen vatkattuna. Käännös on osittain muutenkin takkuilevaa, tuskin ihan pelkällä googletransleittorilla tehty, mutta vähän jotakin sinne päin.
Lehdestä löytyy juttu Pullahiiren leivontanurkka -blogista, joten jotakin suomalaistakin lehteen päätyy. On muuten tosi kiva blogi, kannatta käydä katsomassa, jos on kiinnostunut leipomisesta!
Valeperunaleivokset vol. 1 |
Pohja
4 munaa
4,5dl sokeria
2,5dl maitoa
200g sulaa voita
6dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl vanilijasokeria
Voikreemikuorrutus
200g huoneenlämpöistä voita
2dl tomusokeria
2tl vanilijasokeria
4dl kylmää vanilijakreemiä
Koristeluun
200 g mantelimassaa
kaakaota
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito ja jäähtynyt margariini-/voisula. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille n.20x30cm. (Itse käytin 60 cm leveän uuniin sopivaa tavallista peltiä ja silti leivonnaisesta tuli pari senttiä korkea.) Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla n.15-20min.
Kuorrutus ja koristelu: Sekoita voi, tomusokeri ja vanilijasokeri kreemiksi. Valmista vanilijakreemi pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita se voikreemin joukkoon. Levitä kylmälle piirakkapohjalle. Raasta päälle mantelimassaa ja ripottele kaakaota siivilän läpi. Leikkaa ruuduiksi.
Hapsulin huomioita:
Varsinainen valeperunaleivos oli hyvä ja onnistunut, mutta vaniljakreemi yhdistettynä marsipaaniin ei ollut mielestäni kaikista maukkain yhdistelmä. Jaoin valmiin pohjan kolmeen erään. Ensimmäisen kakun koristelin marsipaanikukkasilla. Toisesta versiosta jätin marsipaanin pois.
Viimeiset palaset odottavat pakastimessa. Niistä jätän myös ohjeen kuorrutuksen pois. Uskon, että esimerkiksi jugurttimuffinien kuorrutus tekee valeleivoksista paljon maukkaampia.
Vaihtoehtoinen kuorrutus:
5 dl tomusokeria
50 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
5 dl tomusokeria
50 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
125 g tuorejuustoa kylmänä
Sekoita ainekset keskenään ja vatkaa sitten kuohkeaksi.
Valeperunaleivokset vol. 2 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.