Elovena-paketin kyljestä löytyi helppojen sämpyläruutujen ohje. Näistä tuli maukkaita ja pehmeitä sämpylöitä, jotka ehtii pyöräyttämään (tai siis levittämään taikinan pellile) ilta-askareiden lomassa. Näistä tuli kova kilpailija Lempparisämpylöille.
5 dl vettä
4 dl Elovena-kaurahiutaleita
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl rypsiöljyä
4 dl Elovena-kaurahiutaleita
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
Sekoita 42 asteiseen veteen kaurahiutaleet, joiden joukkoon on sekoitettu kuivahiiva. Lisää suola, sokeri, öljy ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele se jauhojen avulla reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi. n. 30 x 35 cm. Anna kohota n. 30 min. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Leikkaa taikinapyörällä neliöiksi. paista 225 asteessa uunin keskitasossa 15-20 min.
Tätä on tullut monta kertaa katseltua puuroa keittäessä, mutta koskaan en ole saanut aikaiseksi kokeilla. Ehkä siis pitäisi :)
VastaaPoista