Haluaisin meidän perheelle viikottaisen kasvisruokapäivän tai ainakin kasvattaa kasvisruokarepertuaariani niin, että se kattaa enemmän kuin kasvissosekeiton. Aina välillä tulee uusia kasvisruokaohjeita kokeiltua, mutta harva niistä jää pysyvästi perheemme perusruokien joukkoon.
Tässä ruoassa oli juuri sopivasti potkua minun makuuni. Tänään söimme linssipataa lounaaksi, mutta se sopisi erinomaisesti myös intialaistyyppisen ateriakokonaisuuden kasvislisukkeeksi.
6 annosta
3 dl vihreitä linssejä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 punainen paprika
1 sipuli
1 chili
½ dl ruokaöljyä
3 rkl tomaattipyreetä
2 tl kardemummaa
1 rkl garam masalaa tai currya
1 tl suolaa
5 dl appelsiinimehua
tuoretta korianteria
1. Halkaise paprika, poista siitä siemenet ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi chili.
2. Kuumenna öljy padassa. Kypsennä paprikaa, sipulia ja chiliä muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, kardemumma, garam masala tai curry ja suola. Hauduta miedolla lämmöllä taas muutama minuutti.
3. Lisää linssit, kookosmaito sekä mehu ja sekoita. Hauduta pataa 200-asteisessa uunissa kannen alla 50–60 minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja tilkka vettä. Viimeistele reilulla nipulla tuoretta korianteria.
2. Kuumenna öljy padassa. Kypsennä paprikaa, sipulia ja chiliä muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, kardemumma, garam masala tai curry ja suola. Hauduta miedolla lämmöllä taas muutama minuutti.
3. Lisää linssit, kookosmaito sekä mehu ja sekoita. Hauduta pataa 200-asteisessa uunissa kannen alla 50–60 minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja tilkka vettä. Viimeistele reilulla nipulla tuoretta korianteria.
Ohje löytyi Kotivinkin sivuilta täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.