Päivästä tuli karjalaisteemainen, kun päätin tehdä Koskenlaskijan lihapataa karjalanpaistilihoista ja lisäksi mieheni teki ylijääneestä perunamuusista lepuskoja.
Koskenlaskijan lihapata
Lihapadan ohje on lehtileikkeestä, joka on tallessa reseptivihkossani. Muistaakseni se on ollut Me-lehdessä muutama vuosi sitten. Melko harvoin tulee tehtyä lihapataa, mutta tällä hetkellä ainainen kanan ja jauhelihan syönti kyllästyttää.
Reseptovihkooni pääsevät lehtileikkeet ja muut ohjeet, joita olen kokeillut. Lehdistä repimiä ohjeita on paljon jemmassa odottamassa inspiraatiota. Olen tehnyt tällä ohjeella ruokaa ainakin kerran aikaisemminkin, joten tämä on jo hyväksi todettu ohje.
Tässä ruoassa on myös se hyvä puoli, että sitä voi hauduttaa pitkään. Ohjeen mukaan ainakin kaksi tuntia, mutta meidän päivän ulkoilut venyivät ja pata oli uunissa ainakin kolme tuntia. Liha oli kypsynyt todella mureaksi. Niin ja Koskenlaskija on yksi lempiherkuistani, joten sen kanssa ei voi mennä vikaan!
Koskenlaskijan lihapata
Lihapadan ohje on lehtileikkeestä, joka on tallessa reseptivihkossani. Muistaakseni se on ollut Me-lehdessä muutama vuosi sitten. Melko harvoin tulee tehtyä lihapataa, mutta tällä hetkellä ainainen kanan ja jauhelihan syönti kyllästyttää.
Reseptovihkooni pääsevät lehtileikkeet ja muut ohjeet, joita olen kokeillut. Lehdistä repimiä ohjeita on paljon jemmassa odottamassa inspiraatiota. Olen tehnyt tällä ohjeella ruokaa ainakin kerran aikaisemminkin, joten tämä on jo hyväksi todettu ohje.
Tässä ruoassa on myös se hyvä puoli, että sitä voi hauduttaa pitkään. Ohjeen mukaan ainakin kaksi tuntia, mutta meidän päivän ulkoilut venyivät ja pata oli uunissa ainakin kolme tuntia. Liha oli kypsynyt todella mureaksi. Niin ja Koskenlaskija on yksi lempiherkuistani, joten sen kanssa ei voi mennä vikaan!
700 g karjalanpaistilihoja
suolaa, valkopippuria, jauhettua muskottia
2 sipulia
2 porkkanaa
1 pkt Koskenlaskija-juustoa
5 dl vettä
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Levitä lihakuutiot uunivuokaan ja ruskista 10 minuuttia uunissa. Mausta lihat. Leikkaa porkkanat ja sipulit ohuksi suikaleiksi tai raasta karkeaksi. Kuutioi juusto ja kummenna vesi kiehuvaksi. Sekoita kasvissuikaleet ja juustokuutiot lihojen joukkoon. Kaada vesi päälle. Peitä vuoka foliolla tai kannella ja alenna uunin lämpö 150 asteeseen. Hauduta ruokaa 1 1/2- 2 tuntia.
Lepuskat
Lepuskoihin tulee perunamuusia, johon sekoitetaan ohra- tai vehnäjauhoa sekä kananmunaa. Taikina taputellaan uunipellille kämmenenkokoisiksi pyörylöiksi ja paistetaan 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.