Nyt taidettiin hypätä Karjalasta Savoon, mutta perinteisillä kotimaisilla mennään!
Uusimmassa Pirkka-ruokalehdessä oli Mustikkakukon ohje ja se jäi pyörimään mieleeni. Tein omat kukkoseni kuitenkin Yhteishyvän ohjeella. Ohjeet ovat melko samanlaiset, mutta Pirkan ohjeeseen tulee ohrajauhoja ja Yhteishyvän ohjeeseen pelkästään ruisjauhoja.
Laitoin kukkoset jälkiruokavuokiin, jotka kestävät myös paistamista. Nuo kyseiset neljä kuppia ovat olleet kaapin perukoilla niin kauan, etten oikeastaan edes muistanut niiden olemassaoloa.
Tarjoilin mustikkakukot vatkautuvan vaniljakastikkeen kanssa. Neljään osaan jaettuna annokset olivat melko tuhteja, ohjeen mukaan annoksia tulee seitsemän. Käytin mustikoita 400 grammaa, mikä on sitten taas vähemmän kuin ohjeen kahdeksan desiä.
Laitoin kukkoset jälkiruokavuokiin, jotka kestävät myös paistamista. Nuo kyseiset neljä kuppia ovat olleet kaapin perukoilla niin kauan, etten oikeastaan edes muistanut niiden olemassaoloa.
Tarjoilin mustikkakukot vatkautuvan vaniljakastikkeen kanssa. Neljään osaan jaettuna annokset olivat melko tuhteja, ohjeen mukaan annoksia tulee seitsemän. Käytin mustikoita 400 grammaa, mikä on sitten taas vähemmän kuin ohjeen kahdeksan desiä.
Sukulaisten poimimat mustikat ovat jo pakastimesta loppuneet, joten minun oli tyydyttävä Pirkan suomalaisiin mustikoihin. Mutta ovatko ne ihan oikeasti suomalaisia? Alkuperä- ja valmistusmaaksi todetaan Suomi, mutta joutsenlippuun riittää, että marjoista 75 % on suomalaisia.
Hyvää Suomesta -nettisivut kertovat:
Hyvää Suomesta -joutsenlipulla merkitty elintarvike on valmistettu Suomessa ja tuotteeseen käytetty liha, kala, kananmuna ja maito ovat aina sataprosenttisesti suomalaisia. Kun kaikki tuotteeseen käytetyt raaka-aineet lasketaan yhteen, on suomalaisuusasteen oltava vähintään 75%.
Haluan uskoa, että kaikki Pirkan suomalaiset mustikat ovat kotimaisia, mutta en tiedä, liittyykö alkuperämaahankin jokin prosenttisääntö. Mustikkarahka on yksi lempi-iltapaloistani, mutta hieman epäilyttää olla kuumentamatta pakastealtaasta poimittuja marjoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.