perjantai 4. helmikuuta 2011

Novitan muffini ja kuppikakku

Novitan kevät 2011 -lehdessä oli ohje muffinin ja kuppikakun tekoon. Leivonnaiset ovat minusta vastustamattomia sekä ihan oikeina että myös tuollaisina lelu- tai koristeversiona. Olin tyytyväinen siitä, että Novita julkaisi nuo kaksi ohjetta, niin pääsen helposti kokeilemaan leipurin taitojani.

Kokeilin ensimmäisenä muffinin tekoa, sillä ainekset sattuivat löytymään kotoa. Valkoista Tennesee-lankaa oli yksi ylijäämäkerä jemmassa ja samoin punaista Hahtuvaista oli melkein koko kiekko jäljellä. Koristeluun tarvittavia paljetteja ja helmiä löytyy myös laatikoiden kätköistä.

Valmiista muffinista ensimmäinen ajatukseni oli jotakin siihen suuntaan, että miksi mun muffini näyttää kärpässieneltä tai joltain... Seuraavalla yrittämällä alareunaa pitää kaventaa ihan kunnolla, että muffinivuoan muoto tulee esille.

Minulla oli käytössä irtonaista hahtuvaista vanua ja sitä oli hieman vaikea muotoilla hahtuvaisen sisälle. Seuraavalla kerralla pitäisi ehkä ottaa käyttöön niksipirkkamaisesti sukkahousut! Muovailla vanusta pallo sukkahousunpalasen sisälle ja sitten virittää hahtuvaista päälle. Jollei sitten sukkahousut ole liian liukkaat.

Hieman epäilyttää, miten kokonaisuus pysyy kasassa, kun hahtuvaista ei ohjeen mukaan huovuteta. Ehkä pitää kuitenkin muutama kerta pistellä huovutusneulalla ja katsoa, mitä tapahtuu. Muffini toimii koriste-esineenä, mutta ainakin tämä minun ensimmäinen versioni ei kauaa kestäisi lasten leikeissä.

Toisen ohjeen kuppikakku on neulottu sukkapuikoilla, mutta sen lankavaihtoehto on tämän kevään uutuus Miami. Miamin värimaailma on herkullinen, mutta yhteen kuppikakkuun tulee kolmea eri väriä. Yritän käyttää vanhoja materiaaleja pois eikä tarkoitus ole kerätä uusia jemmoja, joten aluksi ajattelin, että tämä versio jää kokeilematta.

Päädyin kuitenkin neulomaan kuppikakun Samos- ja Tennesee-lankojen jämistä. Beige ja liila lanka ovat Samosta ja valkoinen kaksinkertaisena neulottua Tenneseetä.

Tämä ohje oli minusta hyvä. Muffinivuoka tuli selkeästi esille. Oma moka oli tehdä tuo yksi raita kaksinkertaisella Tenneseellä. Siitä tuli hieman liian paksu. Seuraavan version teen pelkästään Samoksella ja vain kahdella värillä.

Nonparellit on ommeltu läpinäkyvällä muovilangalla. Koristelussa on lähinnä oma mielikuvitus rajana. Molempien leivoksien ensimmäiset versiot opettivat, miten ensi kerralla voisi parantaa.

Niin ja varoitus kaverit, näitä voi alkaa ilmaantua teillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.

Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...