Tutustuin virolaisen uunirahkan ohjeeseen Herkku ja koukku -blogissa. Se kuulosti aika hyvältä ja jääkaapista löytyi suunnilleen sopivat ainekset. Omassa keittiössäni resepti muuntui hieman, sillä minulla ei ollut sitruunaa. Sen sijaan lisäsin taikinaan vielä appelsiinituorejuuston jämät ja jauhettua appelsiininkuorta. Sonnetorin appelsiinin- ja sitruunankuorijauheet ovat mielestäni erinomainen keksintö!
Uunirahka (Ohje Maasikas -blogista)
2dl maitorahkaa
2dl kevyttä kermaa (tai maitoa)
0,5dl mannasuurimoita
3 munaa
0,5-1 dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
1tl sitruunakuorta raastetuna
1rkl sitruunamehua
1rkl voita
Sekoita maitorahka, kerman(maidon) ja mannasuurimoiden kanssa. Lisää kanamunat ja sokeri. Sitten raasta sitruunakuori ja purista mehua ja lisää maitorahkan joukkoon. Voitelee matalaa uunivuoka ja kaataa koko juttu siihen. Paistaa 180 asteessa uunissa n. 30 minuuttia, sen verran, että se hyyty ja pintaa tulee kaunis keltainen väri. Nauti kiisselin, marjojen tai hillon kanssa!
Oih, oliko yhtä hyvää kuin miltä kuulosti!
VastaaPoistaVaikuttaa tosi hyvälät! Pitääkin kokeilla...
VastaaPoistaOli kyllä hyvää! Uskon, että tätä tulee tehtyä vielä uudelleenkin.
VastaaPoista