Elokuussa pääsee nauttimaan kesän sadosta. Onnekseni tunnen kaksi kaupunkiviljelijää, joiden palstat tuottavat enemmän satoa kuin mitä he ehtivät syömään. Tänä vuonna olen saanut nauttia minulle korvamerkityista kesäkurpitsoista, jotka ovat ehtineet kasvaa usean kilon painoisiksi. Kesäkurpitsaa voi paistaa pannulla halloumijuuston kanssa, jos kaipaa helppoa lounasta, mutta onneksi siitä voi tehdä vaikka mitä!
Vatkaa aineet kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi esim. sähkövatkaimella ja levitä jäähtyneen leivonnaisen päälle. Käytin tähän viimeisen pötkön Tanskasta hamstraamaani nougatia. Nyt pitäisi varmaan tarkistaa Tivolin aukioloajat ja alkaa suunnitella syyslomaa Köpiksen suuntaan.
jonka päällä on
Nougat-tuorejuustokuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ODENSE Bløt Nougatia
Vatkaa aineet kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi esim. sähkövatkaimella ja levitä jäähtyneen leivonnaisen päälle. Käytin tähän viimeisen pötkön Tanskasta hamstraamaani nougatia. Nyt pitäisi varmaan tarkistaa Tivolin aukioloajat ja alkaa suunnitella syyslomaa Köpiksen suuntaan.
Ihanan monikäyttöinen tuo kesäkurpitsa. Kokeilin viikonloppuna kesäkurpitsahilloa (johon tulee mauksi myös sitruunaa, ilmaantuu blogiin lähiaikoina). Oli tosi makeaa, mutta hyvää ja aika helppo tehdä. Niin ja paistetut kesäkurpitsat parmesanjuuston kera on myös herkullisia :)
VastaaPoistaKesäkurpitsahillo on vielä kokeilulistalla. Tee postaus pian ;).
VastaaPoista